reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Cześć dziewczyny, ja wg @ jestem teraz 10+6, to moja pierwsza ciąża i jestem zielona... W wigilię minie 12 tydzień i może wtedy trochę odetchnę :) Ostatnie usg było 3 grudnia (9+0) i maleństwo miało 2,34 cm. Wszystko było w porządku i słyszałam serduszko.

Z objawów mam tylko mdłości na czczo, więc muszę cały czas jeść i jest ok :D Ostatni miesiąc codziennie o północy jem kanapkę albo dwie 🤭 No i często chodzę siku. Teraz przed świętami się trochę nie oszczędzałam, nie wiedziałam, że nie wolno podnosić rąk i wymyłam wszystkie okna w domu, wczoraj ubrałam choinkę i zmyłam podłogi. Ale czuję się dobrze. Brzuch urósł troszkę poniżej pępka ale w ubraniach jeszcze nic nie widać.

Powiedzcie, czy te prenatalne mają być w 11-13 tyg. licząc wg okresu, czy wieku dziecka? Jak zrobię 30 grudnia, to będzie spoko, jeśli ostatni okres był 1.10.2019?
Cześć Natiee, wg mnie może być nieco późno. Ogólnie termin wyliczany jest z terminu OM

reklama
xPola - czytam Twoje wpisy i widzę, że bardzo dotknęło Cię to co napisałam. Przepraszam, bo nie chciałam Cie urazić. Bardzo mi przykro, że masz za sobą takie przeżycie... powiem Ci szczerze, że nawet nie kojarzyłam , że to tez dotyczy Ciebie. Jeśli któraś z Was poczuła się urażona moim wpisem to tez Ją przepraszam. Nie mogę natomiast nic poradzić na to, że jak ktoś
Pisze o stracie, która miała miejsce wcześniej to zamieram i gdybym wiedziała, że o tym przeczytam to ominęłabym taki wpis. Nic na na to NIE PORADZĘ. tak reaguje na te informacje. Trzymam kciuki za każda z nas...

Cześć Natiee, wg mnie może być nieco późno. Ogólnie termin wyliczany jest z terminu OM
Oo, a mi lekarz powiedział, że najlepiej na początek nowego roku, wtedy dziecko jeszcze nie przekroczy jakiegoś tam rozmiaru, a wszystko już będzie wykształcone. Mam wizytę w środę, to jeszcze to omówimy.

Cześć dziewczyny, ja wg @ jestem teraz 10+6, to moja pierwsza ciąża i jestem zielona... W wigilię minie 12 tydzień i może wtedy trochę odetchnę :) Ostatnie usg było 3 grudnia (9+0) i maleństwo miało 2,34 cm. Wszystko było w porządku i słyszałam serduszko.

Z objawów mam tylko mdłości na czczo, więc muszę cały czas jeść i jest ok :D Ostatni miesiąc codziennie o północy jem kanapkę albo dwie 🤭 No i często chodzę siku. Teraz przed świętami się trochę nie oszczędzałam, nie wiedziałam, że nie wolno podnosić rąk i wymyłam wszystkie okna w domu, wczoraj ubrałam choinkę i zmyłam podłogi. Ale czuję się dobrze. Brzuch urósł troszkę poniżej pępka ale w ubraniach jeszcze nic nie widać.

Powiedzcie, czy te prenatalne mają być w 11-13 tyg. licząc wg okresu, czy wieku dziecka? Jak zrobię 30 grudnia, to będzie spoko, jeśli ostatni okres był 1.10.2019?
Liczą z ostatniej miesiączki 11+1 do 13+6 Ja mi się dobrze wydaje .

Mój prowadzący ginekolog ma mega dobry sprzęt i jest bardzo dobrym specjalistą. W piątek pytaliśmy co obstawia i wg baaaaaardzo wstępnych wróżb (nawet bez %) wróży córkę 🥰 dodam, że chcielibyśmy chłopca. Mamy już 10 letnia córkę. Chociaż dzieciątko wystarane bardzo i wyczekane, więc grunt żeby było zdrowe 😁 ale oczywiście czekamy co czas pokaże co do płci

reklama
Do góry