reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Mój prowadzący ginekolog ma mega dobry sprzęt i jest bardzo dobrym specjalistą. W piątek pytaliśmy co obstawia i wg baaaaaardzo wstępnych wróżb (nawet bez %) wróży córkę 🥰 dodam, że chcielibyśmy chłopca. Mamy już 10 letnia córkę. Chociaż dzieciątko wystarane bardzo i wyczekane, więc grunt żeby było zdrowe [emoji16] ale oczywiście czekamy co czas pokaże co do płci

A w którym jesteś tyg ze już tak obstawia?

reklama
xPola - czytam Twoje wpisy i widzę, że bardzo dotknęło Cię to co napisałam. Przepraszam, bo nie chciałam Cie urazić. Bardzo mi przykro, że masz za sobą takie przeżycie... powiem Ci szczerze, że nawet nie kojarzyłam , że to tez dotyczy Ciebie. Jeśli któraś z Was poczuła się urażona moim wpisem to tez Ją przepraszam. Nie mogę natomiast nic poradzić na to, że jak ktoś
Pisze o stracie, która miała miejsce wcześniej to zamieram i gdybym wiedziała, że o tym przeczytam to ominęłabym taki wpis. Nic na na to NIE PORADZĘ. tak reaguje na te informacje. Trzymam kciuki za każda z nas...
Bardzo dotknęło, bo dla nas rodziców po stracie nasze dzieci nie przestają istnieć. Zawsze są i będą. A jeśli zdarzy się gdzieś w otoczeniu taka sytuacja co zrobisz? Zaczniesz krzyczeć, że ta osoba ma przestać o tym mówić? Nawet nie chce myśleć jakby się ta kobieta poczuła, dzieci które umarły nie są gorsze od tych które są w brzuchu czy już na świecie. Jedna dziewczyna stąd też odeszła.. Widziałam, że pisała o swojej stracie i to kilka postów, że dziecko przestało się rozwijać i wszystko było ok, było fer, że o tym pisze? A ja nie napisałam nic tylko, że jestem po stracie. Więc co Cię takiego dotknęło, że zamarłaś? Nie napisałam w jaki sposób moje dziecko umarło, co się działo później, o pogrzebie. Napisałam tylko słowo strata. A tu taki atak... Musisz zrozumieć, że życie nie zawsze jest usłane różami. Ja już nie chce tego rozgrzebywać. Nie będę wspominała o tym ani słowem skoro to taki problem.

Dziewczyny, a słyszałyście o metodzie ramzi, Nub? To na jakiejś tam podstawie ze zdjęcia usg z 6-7 tc określa się płeć i później można też z 12-14 tc :) Mi w poprzedniej ciąży powiedziały ze zdjęcia usg z 6 tc i się sprawdziło. :) Kalendarz chiński też się sprawdził. Teraz kalendarz chiński odpada, ale ze zdjęcia usg - parka 😊

Widzę, ze temat poronień. Nie stracilam dziecka, ale zupełnie nie przeszkadza mi jesli ktoś nowy przychodzi i sie przedstawia, mówiąc co przeszedł. To tak jakbym ja dołączając nie mogla napisać, ze urodzilam syna, tylko dlatego ze to inna ciaza. To jest nasza tozsamośc i co z tego ze jestesmy w ciazy i ktos pisze ze kilka razy poronil czy tez raz? Poronienie to nie choroba, nie da się tym zarazić, a trzeba mieć swiadomośc, ze kazdemu moze się przydarzyć.
To tak jakbym ja miala się odciąc od wlasnej mamy, bo stracila dwoje dzieci[emoji15]. Ani to jej wina, ani moja, a to jej przeszlosc po czesci i moja która wplywa na realizm. Mam udawać ze mojego rodzenstwa nie bylo tylko dlatego ze nie chce sobie zaburzac pozytywnych mysli w ciązy? Przykro mi zawsze kiedy dowiaduje się o tak przykrej sprawie czy tu na forum czy w zyciu realnym, ale to nie powód aby to bylo tabu.

Dziewczyny, a słyszałyście o metodzie ramzi, Nub? To na jakiejś tam podstawie ze zdjęcia usg z 6-7 tc określa się płeć i później można też z 12-14 tc :) Mi w poprzedniej ciąży powiedziały ze zdjęcia usg z 6 tc i się sprawdziło. :) Kalendarz chiński też się sprawdził. Teraz kalendarz chiński odpada, ale ze zdjęcia usg - parka [emoji4]
Pierwsze slysze[emoji15]

Macie jakiś sposób na ogromne bóle glowy? Nie daje sobie z nimi rady. A apapu nie chce non stop brać. Jakies cwiczenia moze? Cokolwiek. Na uszach stane, zebym mgla funkcjonować.

Dziewczyny, a słyszałyście o metodzie ramzi, Nub? To na jakiejś tam podstawie ze zdjęcia usg z 6-7 tc określa się płeć i później można też z 12-14 tc :) Mi w poprzedniej ciąży powiedziały ze zdjęcia usg z 6 tc i się sprawdziło. :) Kalendarz chiński też się sprawdził. Teraz kalendarz chiński odpada, ale ze zdjęcia usg - parka [emoji4]

W poprzedniej ciąży u mnie z nub się potwierdziło, teraz z ramzi wychodzi chłopiec [emoji3] a mojej koleżance tez z ramzi wychodził chłopiec i faktycznie będzie chłopiec.

reklama
Do góry