reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Oo to już daleko jesteś 😀 To już będzie fajowe usg ❤️ Ja synka urodziłam w 34 Tc :( 3 tygodnie w szpitalu. Teraz mam ogromną nadzieję chociaż do 36 tc..
No szybko lecą te tygodnie ... tak i na pewno już więcej mi powie o dzidziusiu dlatego tez tak bardzo sie stresuje,ale wierzę,że wszystko będzie dobrze . Na pewno będzie dobrze nie dopuszczają innych myśli nawet do siebie 🥰 zawsze po burzy przychodzi słońce ❤

Snaco,Co to jest za wynik ? Ja mam na 13.15 daj znac odrazu kochana 🥰
Sanco to jest badanie podobne do nifty, można je robić od 10tc z krwii i sprawdza genetyke pod kątem trisomii. Minusem jest cena-ponad 2000zl,ale daje pewniejszy wynik od testu pappa, więc jak tylko coś będę wiedzieć to dam znać, ale leżę jak na szpilkach

Ja leżę z krwiakiem od dwóch tygodni, plus jeszcze złapałam zapalenie pęcherza i jestem na antybiotyku :/ więc u mnie kombo poczatek
No ja już miesiąc już wszystko mnie boli o kregoslupie nie wspomnę, chciałabym już normalnie funkcjonować, będzie dobrze u nas dwóch kochana 😍 sok z żurawiny jest dobry na pęcherz tylko 100 %

Sanco to jest badanie podobne do nifty, można je robić od 10tc z krwii i sprawdza genetyke pod kątem trisomii. Minusem jest cena-ponad 2000zl,ale daje pewniejszy wynik od testu pappa, więc jak tylko coś będę wiedzieć to dam znać, ale leżę jak na szpilkach
[/QU
Aaaa teraz już wiem. Mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze i nie będę musiała robić tego badania, no ja też się martwię jutro mam wizytę u swojego ginekologa mam nadzieję że wstępnie mi już coś powie. Z tych wyników też poznaje się plec prawda ?

Cześć dziewczyny, ja wg @ jestem teraz 10+6, to moja pierwsza ciąża i jestem zielona... W wigilię minie 12 tydzień i może wtedy trochę odetchnę :) Ostatnie usg było 3 grudnia (9+0) i maleństwo miało 2,34 cm. Wszystko było w porządku i słyszałam serduszko.

Z objawów mam tylko mdłości na czczo, więc muszę cały czas jeść i jest ok :D Ostatni miesiąc codziennie o północy jem kanapkę albo dwie 🤭 No i często chodzę siku. Teraz przed świętami się trochę nie oszczędzałam, nie wiedziałam, że nie wolno podnosić rąk i wymyłam wszystkie okna w domu, wczoraj ubrałam choinkę i zmyłam podłogi. Ale czuję się dobrze. Brzuch urósł troszkę poniżej pępka ale w ubraniach jeszcze nic nie widać.

Powiedzcie, czy te prenatalne mają być w 11-13 tyg. licząc wg okresu, czy wieku dziecka? Jak zrobię 30 grudnia, to będzie spoko, jeśli ostatni okres był 1.10.2019?

reklama
Do góry