reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Melo tak czuje niestety :( nie dosc ze ciaza juz sama w sobie 11 (przez te wszystkie poronienia), totalnie nieplanowana to moj syn ma dopiero 7 miesiacy... wole nie wiedziec co sobie pomysla ci wszyscy.
Oj niech sobie myślą co chcą, ważne żeby z Wami było wszystko ok. Ja zaszłam w ciążę z Synem jak Córcia miała 5 miesięcy. Co prawda ciąża planowana, ale co się osłuchałam to moje. A znajoma urodziła dwójkę w jednym roku, więc też od razu po porodzie zaszła w ciążę.

reklama
Co do grupy krwi to się zmieniło pod katem badania i teraz są jakieś dd i badają pod innym katem . Mama mi coś tłumaczyła mogę dopytać o co chodzi dokładnie

jestem zasmarkana, boli. mnie czoło i gardlo i jest do D.
A suszy mnie jak nie wiem co.
Ooooo
i kicham jak wściekła

Melo tak czuje niestety :( nie dosc ze ciaza juz sama w sobie 11 (przez te wszystkie poronienia), totalnie nieplanowana to moj syn ma dopiero 7 miesiacy... wole nie wiedziec co sobie pomysla ci wszyscy.
Oj tak. Ludziom łatwo ocenia się innych nie mając zielonego pojęcia o ich życiu. Kiedyś myślałam, że jak się rozmawia z ludźmi i jest otwartym to można liczyć na zrozumienie. Życie pokazało mi, że jak ktoś sobie w głowie coś wytłumaczy "po swojemu", to cokolwiek nie powiesz, nie zmienisz jego nastawienia. Dlatego nie ma sensu próbować i się tłumaczyć.
Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić... ale nie patrz na innych i skup się na sobie. Co z tego, że ciąża jest nieplanowana? Jakby była planowana, to i tak znajdzie się ktoś chętny do nieprzychylnego komentarza.
Wiem, że czujesz się fatalnie z tą całą huśtawką i nie wiesz co przyniesie przyszłość, ale bądź silna i nie daj sobie wmówić, że masz jakiekolwiek powody do wstydu.

@Zabajona Dlatego właśnie między innymi wstrzymujemy się przed ogłoszeniem komukolwiek, że jestem w ciąży. Boje się komentarzy w stylu "dopiero się dowiedzieli, że jedno chore a już następne zmajstrowali". Boje się również opini rodziny po tym jak po badaniach genetycznych w zależności od wyniku podejmiemy decyzję co dalej..

Uszy do góry, ostatecznie za nas nikt życia nie przeżyje i trzeba mieć w d*pie takie opinie ☺

Kochana myślę że oni widzieli dużo gorsze sytuacje :) Zrób tak jak podpowiada Ci serce i sumienie ...

reklama
@Zabajona Dlatego właśnie między innymi wstrzymujemy się przed ogłoszeniem komukolwiek, że jestem w ciąży. Boje się komentarzy w stylu "dopiero się dowiedzieli, że jedno chore a już następne zmajstrowali". Boje się również opini rodziny po tym jak po badaniach genetycznych w zależności od wyniku podejmiemy decyzję co dalej..

Uszy do góry, ostatecznie za nas nikt życia nie przeżyje i trzeba mieć w d*pie takie opinie ☺
Nasza ciąża też nie planowana...
Od wczoraj miałam zacząć pracę....ale niestety nie chcę mieć problemów ze podpislaam umowę w ciąży i potem wymuszam macierzyńskie .
Mieliśmy kupę innych planów które teraz zeszły na drugi plan. I też bardzo się boje opinie innych bo wszyscy wiedzieli jakie mamy plany.
Ale cóż....no wszytskim nie dogodzisz , niestety....

Do góry