reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Melo tak czuje niestety :( nie dosc ze ciaza juz sama w sobie 11 (przez te wszystkie poronienia), totalnie nieplanowana to moj syn ma dopiero 7 miesiacy... wole nie wiedziec co sobie pomysla ci wszyscy.
Oj niech sobie myślą co chcą, ważne żeby z Wami było wszystko ok. Ja zaszłam w ciążę z Synem jak Córcia miała 5 miesięcy. Co prawda ciąża planowana, ale co się osłuchałam to moje. A znajoma urodziła dwójkę w jednym roku, więc też od razu po porodzie zaszła w ciążę.

reklama
Co do grupy krwi to się zmieniło pod katem badania i teraz są jakieś dd i badają pod innym katem . Mama mi coś tłumaczyła mogę dopytać o co chodzi dokładnie

jestem zasmarkana, boli. mnie czoło i gardlo i jest do D.
A suszy mnie jak nie wiem co.
Ooooo
i kicham jak wściekła

Melo tak czuje niestety :( nie dosc ze ciaza juz sama w sobie 11 (przez te wszystkie poronienia), totalnie nieplanowana to moj syn ma dopiero 7 miesiacy... wole nie wiedziec co sobie pomysla ci wszyscy.
Oj tak. Ludziom łatwo ocenia się innych nie mając zielonego pojęcia o ich życiu. Kiedyś myślałam, że jak się rozmawia z ludźmi i jest otwartym to można liczyć na zrozumienie. Życie pokazało mi, że jak ktoś sobie w głowie coś wytłumaczy "po swojemu", to cokolwiek nie powiesz, nie zmienisz jego nastawienia. Dlatego nie ma sensu próbować i się tłumaczyć.
Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić... ale nie patrz na innych i skup się na sobie. Co z tego, że ciąża jest nieplanowana? Jakby była planowana, to i tak znajdzie się ktoś chętny do nieprzychylnego komentarza.
Wiem, że czujesz się fatalnie z tą całą huśtawką i nie wiesz co przyniesie przyszłość, ale bądź silna i nie daj sobie wmówić, że masz jakiekolwiek powody do wstydu.

@Zabajona Dlatego właśnie między innymi wstrzymujemy się przed ogłoszeniem komukolwiek, że jestem w ciąży. Boje się komentarzy w stylu "dopiero się dowiedzieli, że jedno chore a już następne zmajstrowali". Boje się również opini rodziny po tym jak po badaniach genetycznych w zależności od wyniku podejmiemy decyzję co dalej..

Uszy do góry, ostatecznie za nas nikt życia nie przeżyje i trzeba mieć w d*pie takie opinie ☺

Kochana myślę że oni widzieli dużo gorsze sytuacje :) Zrób tak jak podpowiada Ci serce i sumienie ...

reklama
@Zabajona Dlatego właśnie między innymi wstrzymujemy się przed ogłoszeniem komukolwiek, że jestem w ciąży. Boje się komentarzy w stylu "dopiero się dowiedzieli, że jedno chore a już następne zmajstrowali". Boje się również opini rodziny po tym jak po badaniach genetycznych w zależności od wyniku podejmiemy decyzję co dalej..

Uszy do góry, ostatecznie za nas nikt życia nie przeżyje i trzeba mieć w d*pie takie opinie ☺
Nasza ciąża też nie planowana...
Od wczoraj miałam zacząć pracę....ale niestety nie chcę mieć problemów ze podpislaam umowę w ciąży i potem wymuszam macierzyńskie .
Mieliśmy kupę innych planów które teraz zeszły na drugi plan. I też bardzo się boje opinie innych bo wszyscy wiedzieli jakie mamy plany.
Ale cóż....no wszytskim nie dogodzisz , niestety....

Do góry