reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Gdzie zamawialas spodnie? Mi moje spodnie z wysokim stanem juz zaczynaja uwierac? W domu nie ma problemu-mam dresy ale "do ludzi" przydaloby sie cos innego...
Zamówiłam na próbę jeansy ciążowe z Lidla, Allegro i rozważam H&M, ale u nich mierzyłam inny model spodni i mam problem z rozmiarem. Jeden na styk (i panel na brzuch dobrze leży, nie wisi jak worek) a drugie zbyt luźne (no i panel pomarszczony, nie daje się ułożyć). No, ale u nich jeansy kosztują 150zl. Kupię te dobre i jak przytyje w tyłku albo biodrach to w nie nie wejdę. Kupie za duże to będę wyglądać jak w dresie i szkoda kasy.

My będziemy się zastanawiać nad imieniem jak poznamy płeć. A i tak wybierzemy pewnie 2-3 typy i zobaczymy które będzie najlepiej pasować, gdy już spojrzymy sobie w oczy ;)

Ja na razie kupiłam spodnie które z tyłu mają gumkę a z przodu normalnie guzik. Mam nadzieję że trochę ze mną urosną i nie będę jeszcze musiała nosić tych z pasem :)

Ja na razie kupiłam spodnie które z tyłu mają gumkę a z przodu normalnie guzik. Mam nadzieję że trochę ze mną urosną i nie będę jeszcze musiała nosić tych z pasem :)
Też takich szukałam, ale wszystkie które się nadawały były bardzo cienkie. Nie na obecne warunki pogodowe. Szukam dalej ;)

Powiem wam że w żadnej ciąży nie nosiłam stricte ciążowych ubran 😃
Teraz też mam nadzieję donosić co mam wyrzucić i po ciąży uzupełnić szafę 😂😂
Zobaczymy tlyko na ile moje plany się powiodą 😂😂

Cytrynka Ty chyba pytałaś jak mówimy o ciąży? Ja zamówiłam takie kartki-zdrapki ... dla tatusia i dla dziadków... bardzo fajnie wyszło, nikt się nie spodziewał a każdemu mega się podobało- dziadkowie sobie już w ramkę wstawili ;)
IMG_8494.JPG

Wow nie wiedziałam że takie są! Super sprawa :D
Cytrynka Ty chyba pytałaś jak mówimy o ciąży? Ja zamówiłam takie kartki-zdrapki ... dla tatusia i dla dziadków... bardzo fajnie wyszło, nikt się nie spodziewał a każdemu mega się podobało- dziadkowie sobie już w ramkę wstawili ;)
Zobacz załącznik 1052076

Co do imion to ja mam ten problem, że jakoś żadne mi nie wpada w ucho. W poprzedniej ciąży przez 9 miesięcy mówiłam do brzucha Krystyna bo tez nie mogłam się na nic zdecydować.
Umówiłam się na następny tydzień do dietetyka, babeczka prowadzi tez kobitki w ciąży i w razie cukrzycy ciążowej, która jest u mnie bardzo prawdopodobna będę miała jak znalazł.
Co do spodni zamówiłam sobie jogersy z H&M i są bardzo fajne, także polecam. Pewnie przydadzą się tez jakieś dżinsy albo materiałowe ale grubsze na zimowe miesiące ale poczekam jeszcze trochę.

reklama
A widziałam na Allegro testy płci - za 200zl można się przekonać czy chłopak czy dziewczynka :) badanie z porannego moczu, wiarygodność ponad 90-%. także dla tych zniecierpliwionych jak znalazł ;)

Tez tak macie ze jak zjecie coś to czujecie to w przełyku ze 2 godziny po zjedzeniu ? No tak mnie to wkurza, mam wrażenie ze zaraz mi się cofnie i zwymiotuje.

Do góry