reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Gdzie zamawialas spodnie? Mi moje spodnie z wysokim stanem juz zaczynaja uwierac? W domu nie ma problemu-mam dresy ale "do ludzi" przydaloby sie cos innego...
Zamówiłam na próbę jeansy ciążowe z Lidla, Allegro i rozważam H&M, ale u nich mierzyłam inny model spodni i mam problem z rozmiarem. Jeden na styk (i panel na brzuch dobrze leży, nie wisi jak worek) a drugie zbyt luźne (no i panel pomarszczony, nie daje się ułożyć). No, ale u nich jeansy kosztują 150zl. Kupię te dobre i jak przytyje w tyłku albo biodrach to w nie nie wejdę. Kupie za duże to będę wyglądać jak w dresie i szkoda kasy.

My będziemy się zastanawiać nad imieniem jak poznamy płeć. A i tak wybierzemy pewnie 2-3 typy i zobaczymy które będzie najlepiej pasować, gdy już spojrzymy sobie w oczy ;)

Ja na razie kupiłam spodnie które z tyłu mają gumkę a z przodu normalnie guzik. Mam nadzieję że trochę ze mną urosną i nie będę jeszcze musiała nosić tych z pasem :)

Ja na razie kupiłam spodnie które z tyłu mają gumkę a z przodu normalnie guzik. Mam nadzieję że trochę ze mną urosną i nie będę jeszcze musiała nosić tych z pasem :)
Też takich szukałam, ale wszystkie które się nadawały były bardzo cienkie. Nie na obecne warunki pogodowe. Szukam dalej ;)

Powiem wam że w żadnej ciąży nie nosiłam stricte ciążowych ubran 😃
Teraz też mam nadzieję donosić co mam wyrzucić i po ciąży uzupełnić szafę 😂😂
Zobaczymy tlyko na ile moje plany się powiodą 😂😂

Cytrynka Ty chyba pytałaś jak mówimy o ciąży? Ja zamówiłam takie kartki-zdrapki ... dla tatusia i dla dziadków... bardzo fajnie wyszło, nikt się nie spodziewał a każdemu mega się podobało- dziadkowie sobie już w ramkę wstawili ;)
IMG_8494.JPG

Wow nie wiedziałam że takie są! Super sprawa :D
Cytrynka Ty chyba pytałaś jak mówimy o ciąży? Ja zamówiłam takie kartki-zdrapki ... dla tatusia i dla dziadków... bardzo fajnie wyszło, nikt się nie spodziewał a każdemu mega się podobało- dziadkowie sobie już w ramkę wstawili ;)
Zobacz załącznik 1052076

Co do imion to ja mam ten problem, że jakoś żadne mi nie wpada w ucho. W poprzedniej ciąży przez 9 miesięcy mówiłam do brzucha Krystyna bo tez nie mogłam się na nic zdecydować.
Umówiłam się na następny tydzień do dietetyka, babeczka prowadzi tez kobitki w ciąży i w razie cukrzycy ciążowej, która jest u mnie bardzo prawdopodobna będę miała jak znalazł.
Co do spodni zamówiłam sobie jogersy z H&M i są bardzo fajne, także polecam. Pewnie przydadzą się tez jakieś dżinsy albo materiałowe ale grubsze na zimowe miesiące ale poczekam jeszcze trochę.

reklama
A widziałam na Allegro testy płci - za 200zl można się przekonać czy chłopak czy dziewczynka :) badanie z porannego moczu, wiarygodność ponad 90-%. także dla tych zniecierpliwionych jak znalazł ;)

Tez tak macie ze jak zjecie coś to czujecie to w przełyku ze 2 godziny po zjedzeniu ? No tak mnie to wkurza, mam wrażenie ze zaraz mi się cofnie i zwymiotuje.

Do góry