reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Co do brzuszków.
W pierwszej ciąży tak naprawdę pojawił się koło 20tyg i to nie duży.
Braliśmy wtedy ślub i ten kto nie wiedział to nie wiedział 😉
W drugiej już koło 12-15tyg był widoczny.
Teraz mam 7tc i narazie jestem bardziej wzdęta wieczorami a brzuszka brak😃
Mam nadzieję że do co najmniej 12tc tak zostanie 😂

reklama
No widzicie, z niczym nie ma reguły. U mnie to pierwsza ciąża a brzuch jest już widoczny. Też myślałam, że to trochę dłużej potrwa, no ale każdy ma inaczej. Zamówiłam już sobie ciążowe spodnie, bo wszytko mnie uwiera i najchętniej chodziłabym w spodniach od piżamy 😆 niestety okazało się, że w sklepach stacjonarnych nic ciekawego nie ma, więc jeszcze się muszę pomęczyć kilka dni.

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Wiem, że ciężko tak siedzieć z niewiadomą i też chciałabym, żeby to wszystko szybkiej się działo. Niestety nic poza czekaniem nie można zrobić. Mimo wszystko bądźcie dobrej myśli.

No widzicie, z niczym nie ma reguły. U mnie to pierwsza ciąża a brzuch jest już widoczny. Też myślałam, że to trochę dłużej potrwa, no ale każdy ma inaczej. Zamówiłam już sobie ciążowe spodnie, bo wszytko mnie uwiera i najchętniej chodziłabym w spodniach od piżamy [emoji38] niestety okazało się, że w sklepach stacjonarnych nic ciekawego nie ma, więc jeszcze się muszę pomęczyć kilka dni.

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Wiem, że ciężko tak siedzieć z niewiadomą i też chciałabym, żeby to wszystko szybkiej się działo. Niestety nic poza czekaniem nie można zrobić. Mimo wszystko bądźcie dobrej myśli.
Gdzie zamawialas spodnie? Mi moje spodnie z wysokim stanem juz zaczynaja uwierac? W domu nie ma problemu-mam dresy ale "do ludzi" przydaloby sie cos innego...

A poruszę kolejny temat ,moz zbyt wcześnie ale ja lubię mieć wszytsko przygotowane.
A więc myslalyscie już nad imionami??😃

Dla dziewczynki mam kilka a dla chłopca jedno i to takie które nie przekonuje mnie w 100%.
Np Kornelia , Inez , Pola to takie mocne typy.
Dla chłopca Fabian ale nie jesteśmy przekonani.
Chcieliśmy na I bo starsze dzieci to Inga i Igor. Ale nic nas nie przekonuje 🤔
A jak u was?

U mnie tez leci 7 tydzień i brzuch już widoczny 😂 nawet znajomi się wczoraj domyślili po brzuszku... w pierwszej ciąży dopiero 5/6 miesiąc się pokazał a teraz od razu :)
Mam tak samo 😊 u mnie zaczął się 9tc i burzch widoczny przynajmniej dla mnie i mojego męża😂 w pierwszej ciąży też miałam brzuch koło 5mc😊

Halo halo jest ktoś o tej godzinie?
Dziewczyny mam doła 😟 , w czwartek mam wizytę na której dowiem się czy serduszko zaczęło bić czy tez nie. Cały czas o tym myśle i im więcej myśle tym gorzej, a tak w ogóle strasznie boli mnie całe podbrzusze, najmocniej po prawej stronie i razem z kręgosłupem. Nie wiem co myśleć. 28 listopada była pierwsza wizyta 6 +3 i jeszcze serduszko nie biło. Dzisiaj 7 się zaczyna, na czas wizyty będzie 7+3 😔
Będzie dobrze 😚 też bardzo się bałam i serduszko było 😊 w drugiej ciąży jak się nie bałam w ogóle bo byłam pewna że wszystko będzie dobrze to nie było serduszka w 8tc 😔

U nas jak córcia to Laura lub Honorata. Z synem będzie kłopot : Borys, Olaf, Filip, Tymoteusz, Igor. Ale póki co skłaniamy się ku Igorowi [emoji16]
A poruszę kolejny temat ,moz zbyt wcześnie ale ja lubię mieć wszytsko przygotowane.
A więc myslalyscie już nad imionami??[emoji2]

Dla dziewczynki mam kilka a dla chłopca jedno i to takie które nie przekonuje mnie w 100%.
Chcieliśmy na I bo starsze dzieci to Inga i Igor. Ale nic nas nie przekonuje [emoji848]
A jak u was?

A więc myslalyscie już nad imionami??😃

Chcieliśmy na I bo starsze dzieci to Inga i Igor. Ale nic nas nie przekonuje 🤔
A jak u was?
Ja czekam na moją Marysię 😍

reklama
Do góry