reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A mnie mój chłop tak wkur...! Widzi ze mi niedobrze, ze jestem ciagle senna i ogólnie nie czuje się dobrze i zamiast mi jakoś pomoc to dowala tekstem .... „ kurczę jak ty już w pierwszych tygodniach jesteś taka wykończona to co to będzie dalej...”
No w ryj mam ochotę przywalić !!! Mówię mu ze ten trymestr jest taki i żeby poczytał coś o tym jak nie ma pojęcia ale ten wie swoje...

Mój za to ogląda, czyta wszystko co z ciaza i moim stanem związane. Dopytuje, ogląda jak rozwarcie wyglada, jak wnętrzności się układają
Serio irytujące czasami

reklama
A mój właśnie nic. Tak sobie dzis o tym pomyślałam i stwierdzam, że coś jest nie tak. Owszem zapyta od czasu do czasu jak się
Czuje.... ale nic nie czyta, nie interesuje się bardziej. Mam 3 różne aplikacje z bobasami i kilka razy mu pokazywałam ale jakoś go to nie zainteresowało. Fakt, że to nie pierwsza ciąża ale to nie znaczy, że jest jakaś mniej ważna… jak wroci z roboty to Zrobię zadymę.

U mnie brzuch trochę opuchnięty, ale waga stoi w miejscu. Jem częściej (w pracy jadłam zazwyczaj 1-2 razy, a teraz 3-4) ale nieduże porcje. Głupie jest to, że mało co mi smakuje. Kanapki już mi się przejadły. Wczoraj zrobiłam prostą sałatkę z jajek, ogórków konserwowych i kukurydzy. I dzięki niej przerwałam dziś w pracy, bo okazało się że samych jajek nie mogę jeść, ale w takiej sałatce były ok.
No i jak tu zgadnąć co będzie dobre a co spowoduje mdłości?

Mój Mąż cierpliwie i wyrozumiale do mnie pochodzi, ale widzę, że tego trochę nie ogarnia :) niby wie, że tak to wygląda w pierwszym trymestrze i pewne rzeczy są normalne, ale trochę z przerażeniem patrzy na to, że mam problemy z wyjściem po schodach czy zasypiam na siedząco. Myśli, że tego nie widzę ;)

Mój zaplusowal bo mi przywiózł lody, 4 rodzaje żeby trafić w razie w ;)

Ale cudownie ze jutro sobota :)))
Nie trzeba rano wstawać No i chłop na miejscu wiec się dzieckiem zajmie. Życ nie umierać ;) tak mało mi teraz do szczęścia potrzeba :)

Dziewczyny co z seksem? Normalnie wspólzyjecie? Bo miałam się lekarki zapytać i zapomniałam ale domniewam ze pewnie mogę... choc ja ochoty nie mam to mój się dopytuje a ja zwalam na lekarkę, że niewidomo ;)

No myśle właśnie ale pytam czy ktoś udaje przed chłopem tak jak ja ze Niewiadomo [emoji28]

Dobra, robię podejście do spania nr 1.
Suri, powodzenia.

reklama
Dzien dobry przyszłe mamusie. Mam nadzieje ze noc minęła bez większych trudności. Ja niestety w drodze do pracy. I4 nie dostalam bo jak powiedzial moj lekarz moge śmiało mam chodzic do pracy prosiłam tłumaczyłam praca fizyczna 7 dni w tygodniu ale nie - ciaza nie jest powodem pojęcia na l4. Takie to podejście lekarzy w Norwegii - nie ma szans na zwolnienie w pierwsze minimum 13 tygodni .... wrrrrrr

Do góry