reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A mnie mój chłop tak wkur...! Widzi ze mi niedobrze, ze jestem ciagle senna i ogólnie nie czuje się dobrze i zamiast mi jakoś pomoc to dowala tekstem .... „ kurczę jak ty już w pierwszych tygodniach jesteś taka wykończona to co to będzie dalej...”
No w ryj mam ochotę przywalić !!! Mówię mu ze ten trymestr jest taki i żeby poczytał coś o tym jak nie ma pojęcia ale ten wie swoje...

Mój za to ogląda, czyta wszystko co z ciaza i moim stanem związane. Dopytuje, ogląda jak rozwarcie wyglada, jak wnętrzności się układają
Serio irytujące czasami

reklama
A mój właśnie nic. Tak sobie dzis o tym pomyślałam i stwierdzam, że coś jest nie tak. Owszem zapyta od czasu do czasu jak się
Czuje.... ale nic nie czyta, nie interesuje się bardziej. Mam 3 różne aplikacje z bobasami i kilka razy mu pokazywałam ale jakoś go to nie zainteresowało. Fakt, że to nie pierwsza ciąża ale to nie znaczy, że jest jakaś mniej ważna… jak wroci z roboty to Zrobię zadymę.

U mnie brzuch trochę opuchnięty, ale waga stoi w miejscu. Jem częściej (w pracy jadłam zazwyczaj 1-2 razy, a teraz 3-4) ale nieduże porcje. Głupie jest to, że mało co mi smakuje. Kanapki już mi się przejadły. Wczoraj zrobiłam prostą sałatkę z jajek, ogórków konserwowych i kukurydzy. I dzięki niej przerwałam dziś w pracy, bo okazało się że samych jajek nie mogę jeść, ale w takiej sałatce były ok.
No i jak tu zgadnąć co będzie dobre a co spowoduje mdłości?

Mój Mąż cierpliwie i wyrozumiale do mnie pochodzi, ale widzę, że tego trochę nie ogarnia :) niby wie, że tak to wygląda w pierwszym trymestrze i pewne rzeczy są normalne, ale trochę z przerażeniem patrzy na to, że mam problemy z wyjściem po schodach czy zasypiam na siedząco. Myśli, że tego nie widzę ;)

Mój zaplusowal bo mi przywiózł lody, 4 rodzaje żeby trafić w razie w ;)

Ale cudownie ze jutro sobota :)))
Nie trzeba rano wstawać No i chłop na miejscu wiec się dzieckiem zajmie. Życ nie umierać ;) tak mało mi teraz do szczęścia potrzeba :)

Dziewczyny co z seksem? Normalnie wspólzyjecie? Bo miałam się lekarki zapytać i zapomniałam ale domniewam ze pewnie mogę... choc ja ochoty nie mam to mój się dopytuje a ja zwalam na lekarkę, że niewidomo ;)

No myśle właśnie ale pytam czy ktoś udaje przed chłopem tak jak ja ze Niewiadomo [emoji28]

Dobra, robię podejście do spania nr 1.
Suri, powodzenia.

reklama
Dzien dobry przyszłe mamusie. Mam nadzieje ze noc minęła bez większych trudności. Ja niestety w drodze do pracy. I4 nie dostalam bo jak powiedzial moj lekarz moge śmiało mam chodzic do pracy prosiłam tłumaczyłam praca fizyczna 7 dni w tygodniu ale nie - ciaza nie jest powodem pojęcia na l4. Takie to podejście lekarzy w Norwegii - nie ma szans na zwolnienie w pierwsze minimum 13 tygodni .... wrrrrrr

Do góry