reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Hej Dziewczyny!
Chcialabym się z Wami wszystkimi przywitać w lipcowych mamach 2020 :) U nas 6 tydzień, w srode bylismy u lekarza gdzie widzieliśmy malutkie serduszko :) Dostałam 2 terminy jeden na 4.07 a drugi na 19.07 z tego względu ze miałam długie cykle i z ostatniej miesiączki wychodzi 8 tydzień a po Usg 6 - wiec oczywiście już robię sobie myślenie, bo jest troszkę malutkie. Za trzy tygodnie następna wizyta gdzie będziemy wiecej wiedzieć. Z racji tego, że mieszkam w DE mam dużo na głowie, wizytę u lekarza zakładowego odnośnie zakazu pracy, bitwa o położną i oczywiście żłobek ...
Od zeszłego tygodnia męczą mnie niesamowite mdłości, ciężko mi spać, jeść, funkcjonować... ale jest pięknie :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)
Cześć Ania 👋👋
rozgosc się :)
spokojnej ciąży

@gusia2106 wczoraj też byłam na badaniach, jajko 11mm w środku jeszcze niczego nie widać ,ale lekarz powiedział że ciąża zdecydowanie młodsza niż wg OM dał mi tylko dwa skierowania na betę mam zrobić w odstępie 48h i za tydzień wizyte. Stwierdził, że często n tym etapie nie widać jeszcze nic, dlatego mam zrobić betę: jak urośnie to znaczy że wszystko ok [emoji846] zrób badania sobie wtedy będziesz miała pewność i idź na kontrolę za tydzień.
Byłam...
Jajko urosło z 3 do 11 mm, ale w środku nie widać nic oprócz małej kropeczki.
Powiedział że jest możliwe że się tak ułożyło ale że jest tez możliwość że nie rośnie...
Kazał mi przyjść w czwartek.
Dał skierowanie do endo.

Czesc Ania :)

Gusia za 2 dni znow wizyta? Trzymam kciuki za ciebie, oby maluch sie chowal gdzies po katach :) moze trzeba go lepiej poszukac.

Kochana przeczytaj - potrzeba jeszcze ciut czasu [emoji854]
Screenshot_20191129_100527_org.mozilla.firefox.jpeg

@gusia2106 wczoraj też byłam na badaniach, jajko 11mm w środku jeszcze niczego nie widać ,ale lekarz powiedział że ciąża zdecydowanie młodsza niż wg OM dał mi tylko dwa skierowania na betę mam zrobić w odstępie 48h i za tydzień wizyte. Stwierdził, że często n tym etapie nie widać jeszcze nic, dlatego mam zrobić betę: jak urośnie to znaczy że wszystko ok [emoji846] zrób badania sobie wtedy będziesz miała pewność i idź na kontrolę za tydzień.
Dziękuję, kamienisko mi spada z serca
Będę dobrej myśli...niech to się w końcu wszystko ruszy :)

@Gusia 2106 - za wszelką cenę znajdź sobie jakieś zajęcie żeby nie myśleć. Stres w niczym tu nie pomoże.
Są rzeczy, na które nie masz wpływu choćbyś na rzęsach stawała - im szybciej się z tym pogodzisz tym szybciej się uspokoisz. A spokój jest teraz dla Ciebie najważniejszy.
Moim zdaniem to może być młoda ciąża i obraz USG jest prawidłowy. Przyrost bety nie powala, ale niektórzy w ogóle bety nie sprawdzają i wszystko jakoś funkcjonuje. Tak młoda ciąża wymaga czasu i cierpliwości.
Wysyłam Ci dużo pozytywnych myśli i mam nadzieję, że uda Ci się oderwać myśli od tych zmartwień.

reklama
Do góry