reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Hej Dziewczyny!
Chcialabym się z Wami wszystkimi przywitać w lipcowych mamach 2020 :) U nas 6 tydzień, w srode bylismy u lekarza gdzie widzieliśmy malutkie serduszko :) Dostałam 2 terminy jeden na 4.07 a drugi na 19.07 z tego względu ze miałam długie cykle i z ostatniej miesiączki wychodzi 8 tydzień a po Usg 6 - wiec oczywiście już robię sobie myślenie, bo jest troszkę malutkie. Za trzy tygodnie następna wizyta gdzie będziemy wiecej wiedzieć. Z racji tego, że mieszkam w DE mam dużo na głowie, wizytę u lekarza zakładowego odnośnie zakazu pracy, bitwa o położną i oczywiście żłobek ...
Od zeszłego tygodnia męczą mnie niesamowite mdłości, ciężko mi spać, jeść, funkcjonować... ale jest pięknie :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)
Cześć Ania 👋👋
rozgosc się :)
spokojnej ciąży

@gusia2106 wczoraj też byłam na badaniach, jajko 11mm w środku jeszcze niczego nie widać ,ale lekarz powiedział że ciąża zdecydowanie młodsza niż wg OM dał mi tylko dwa skierowania na betę mam zrobić w odstępie 48h i za tydzień wizyte. Stwierdził, że często n tym etapie nie widać jeszcze nic, dlatego mam zrobić betę: jak urośnie to znaczy że wszystko ok [emoji846] zrób badania sobie wtedy będziesz miała pewność i idź na kontrolę za tydzień.
Byłam...
Jajko urosło z 3 do 11 mm, ale w środku nie widać nic oprócz małej kropeczki.
Powiedział że jest możliwe że się tak ułożyło ale że jest tez możliwość że nie rośnie...
Kazał mi przyjść w czwartek.
Dał skierowanie do endo.

Czesc Ania :)

Gusia za 2 dni znow wizyta? Trzymam kciuki za ciebie, oby maluch sie chowal gdzies po katach :) moze trzeba go lepiej poszukac.

Kochana przeczytaj - potrzeba jeszcze ciut czasu [emoji854]
Screenshot_20191129_100527_org.mozilla.firefox.jpeg

@gusia2106 wczoraj też byłam na badaniach, jajko 11mm w środku jeszcze niczego nie widać ,ale lekarz powiedział że ciąża zdecydowanie młodsza niż wg OM dał mi tylko dwa skierowania na betę mam zrobić w odstępie 48h i za tydzień wizyte. Stwierdził, że często n tym etapie nie widać jeszcze nic, dlatego mam zrobić betę: jak urośnie to znaczy że wszystko ok [emoji846] zrób badania sobie wtedy będziesz miała pewność i idź na kontrolę za tydzień.
Dziękuję, kamienisko mi spada z serca
Będę dobrej myśli...niech to się w końcu wszystko ruszy :)

@Gusia 2106 - za wszelką cenę znajdź sobie jakieś zajęcie żeby nie myśleć. Stres w niczym tu nie pomoże.
Są rzeczy, na które nie masz wpływu choćbyś na rzęsach stawała - im szybciej się z tym pogodzisz tym szybciej się uspokoisz. A spokój jest teraz dla Ciebie najważniejszy.
Moim zdaniem to może być młoda ciąża i obraz USG jest prawidłowy. Przyrost bety nie powala, ale niektórzy w ogóle bety nie sprawdzają i wszystko jakoś funkcjonuje. Tak młoda ciąża wymaga czasu i cierpliwości.
Wysyłam Ci dużo pozytywnych myśli i mam nadzieję, że uda Ci się oderwać myśli od tych zmartwień.

reklama
Do góry