reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
@Gusia 2106 - za wszelką cenę znajdź sobie jakieś zajęcie żeby nie myśleć. Stres w niczym tu nie pomoże.
Są rzeczy, na które nie masz wpływu choćbyś na rzęsach stawała - im szybciej się z tym pogodzisz tym szybciej się uspokoisz. A spokój jest teraz dla Ciebie najważniejszy.
Moim zdaniem to może być młoda ciąża i obraz USG jest prawidłowy. Przyrost bety nie powala, ale niektórzy w ogóle bety nie sprawdzają i wszystko jakoś funkcjonuje. Tak młoda ciąża wymaga czasu i cierpliwości.
Wysyłam Ci dużo pozytywnych myśli i mam nadzieję, że uda Ci się oderwać myśli od tych zmartwień.
Dziękuję! Kobity ratujecie mój weekend i przyszły tydzień, i wszystkp.. Gdybym urodziła się w erze bez internetu nie wiem co by ze mną było

Po to jesteśmy - żeby się wspierać [emoji3059]

Dziewczyny - farbujecie włosy ? Rozjaśniacz ? A henna do brwi ? Wyglądam jak 7 nieszczęść, a jedziemy w niedzielę poinformować moich rodziców więc wypadałoby się ogarnąć [emoji1787]
Ja zamierzam iść na pasemka w grudniu, więc będę rozjaśniać.
Czytałam, że związki chemiczne z farby przenikają przez skórę do organizmu, ale wychodzę z założenia, że więcej chemikaliów "wciągamy" codziennie z powietrza, kosmetyków i jedzenia. I takie farbowanie raz na jakiś czas nie jest wg mnie zagrożeniem.
Tylko lepiej powiedzieć fryzjerce/kosmetyczce o ciąży, bo przez hormony włosy mogą inaczej reagować na farbę.

Dziękuję! Kobity ratujecie mój weekend i przyszły tydzień, i wszystkp.. Gdybym urodziła się w erze bez internetu nie wiem co by ze mną było
Z drugiej strony gdyby nie internet to byśmy pewnie nie wiedziały o przyrostach bety, zaśniadach i innych badziewiach, którymi się teraz stresujemy :) Ach ta słodka nieświadomość 🤪

Gusia bedzie dobrze. Jak pisze Kazumi, nie mamy na to wplywu co sie dzieje w takich sytuacjach. Pozostaje czekac. Ja tez u siebie czekam bo tez nikt mi nie jest w stanie powiedziec co sie dzieje i co bedzie. Tak ze oby do czwartku, to juz nie dlugo. Ja na kolejna wizyte mam sie zapisac za 2 tyg.

@Gusia 2106 tak jak dziewczyny pisały a mądrze prawią :)
Zobaczysz ze będziesz się cieszyć 🥰 teraz książka dobry film j odganiają złe myśli .

Ja do fryzjera idę 13 grudnia. Na hennę tez chodzę
Nie ma się co nakręcać i ześwirowac . Teraz chemia jest nawet w jedzeniu

reklama
Po to jesteśmy - żeby się wspierać [emoji3059]

Dziewczyny - farbujecie włosy ? Rozjaśniacz ? A henna do brwi ? Wyglądam jak 7 nieszczęść, a jedziemy w niedzielę poinformować moich rodziców więc wypadałoby się ogarnąć [emoji1787]
Jako fryzjerka farbuje i farbowalam i będę farbowała do samego końca 😃
Na ostatnie farbowanie umawiam się zawsze około 2 tyg przed terminem żeby wyglądać jak człowiek.
Henna to samo.
Najważniejsze to nie popadać ze skrajności w skrajnosc .
Teraz co prawda mocno rozjasniam odrosty ale bez przesady , te chemikalia nie wchodzą w nasza krew. Więc bez stresu można farbować ,rozjaśniać i obcinać.
Bo słyszałam już nawet że nie można obcinać bo się obcina dziecku rozum 😂🙈😂🙈😂🙈

Do góry