reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Znów liczę...
OM 30.09- cykl 35 dni.
Do zapłodnienie mogło dość w 21-23 dniu cyklu... Czyli 21-22- 23.10.
Do tego czasu byłby to 5+2+3+4...
Teraz by się lepiej zgadzało co?
Bardzo się martwię...
Na usg w szpitalu przy 5+3 byl pecherzyk 5 mm pusty. I zobacz wg moich obliczen wczoraj bylo 6+6 a na usg pokazlo 6+1 bowiem do zaplodnienia doszlo pozniej niz myslalam, stad mlodsza ciaza.
OM byla 11.10 a wydawalo mi sie ze owu mam 25-26.10 i sorry nie bylo akurat tak przy cyklach 28-28-30dni.
Nie masz gwarancji ze owu mialas akurat w tych dniach co podalas, bowiem na ludzki organizm dzialaja rozne rzeczy... Stres, nerwy czy nawet przeziebienie?!

reklama
Miałam ostatnią om 25.09 obecnie powinnam być w 10tc (9+5) - ale zaznaczam, że cykle miałam różne od 35-42 dni. Wg pomiarów jestem w 8tc (7+5). Nie wiesz kiedy mogło dojść do zapłodnienia ani owulacji o ile nie miałaś prowadzonego monitoringu. Może się okazać, że ten cykl trwał nawet i 50 dni i ciąża jest mega świeża i dlatego nic nie widać. Robiłaś betę ? Przyrasta ?
Przyrasta ale tylko 50 %

Mówię Wam jaka jestem znów rozwalona. Juz chciałam usłyszeć wszystko jest ok spadaj następna wizyta za 2 tygodnie,a tu juz 3 raz byłam....i nadal kurka nic...

Hej Dziewczyny!
Chcialabym się z Wami wszystkimi przywitać w lipcowych mamach 2020 :) U nas 6 tydzień, w srode bylismy u lekarza gdzie widzieliśmy malutkie serduszko :) Dostałam 2 terminy jeden na 4.07 a drugi na 19.07 z tego względu ze miałam długie cykle i z ostatniej miesiączki wychodzi 8 tydzień a po Usg 6 - wiec oczywiście już robię sobie myślenie, bo jest troszkę malutkie. Za trzy tygodnie następna wizyta gdzie będziemy wiecej wiedzieć. Z racji tego, że mieszkam w DE mam dużo na głowie, wizytę u lekarza zakładowego odnośnie zakazu pracy, bitwa o położną i oczywiście żłobek ...
Od zeszłego tygodnia męczą mnie niesamowite mdłości, ciężko mi spać, jeść, funkcjonować... ale jest pięknie :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)

Hej Dziewczyny!
Chcialabym się z Wami wszystkimi przywitać w lipcowych mamach 2020 :) U nas 6 tydzień, w srode bylismy u lekarza gdzie widzieliśmy malutkie serduszko :) Dostałam 2 terminy jeden na 4.07 a drugi na 19.07 z tego względu ze miałam długie cykle i z ostatniej miesiączki wychodzi 8 tydzień a po Usg 6 - wiec oczywiście już robię sobie myślenie, bo jest troszkę malutkie. Za trzy tygodnie następna wizyta gdzie będziemy wiecej wiedzieć. Z racji tego, że mieszkam w DE mam dużo na głowie, wizytę u lekarza zakładowego odnośnie zakazu pracy, bitwa o położną i oczywiście żłobek ...
Od zeszłego tygodnia męczą mnie niesamowite mdłości, ciężko mi spać, jeść, funkcjonować... ale jest pięknie :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)
Witam Cię serdecznie :) Gratulacje :)

Gusia przy cyklach 35 dniowych i om 30.09 bylabys gdzies w 7+cos tc. Ale tak jak dziewczyny pisza nie wiesz kiedy byla owulacja na 100% i nie masz pewnosci ze nie jestes calkiem pozniej w ciazy. Kiedy robilas pierwszy test? Bete? Bo to tez daje wglad w to kiedy doszlo mniej wiecej do zagniezdzenia. Przy 5tc pecherzyk z zoltkiem w srodku jest prawidlowy.

Nie stresuj się tak ! Myśl pozytywnie, ciąża jest młodsza niż wychodzi z obliczeń. Ważne, że jest przyrost, nie jesf to minimum 66% ale też nie 20%. Szukaj pozytywów i na nich się skup [emoji120]
Mówię Wam jaka jestem znów rozwalona. Juz chciałam usłyszeć wszystko jest ok spadaj następna wizyta za 2 tygodnie,a tu juz 3 raz byłam....i nadal kurka nic...

Gusia przy cyklach 35 dniowych i om 30.09 bylabys gdzies w 7+cos tc. Ale tak jak dziewczyny pisza nie wiesz kiedy byla owulacja na 100% i nie masz pewnosci ze nie jestes calkiem pozniej w ciazy. Kiedy robilas pierwszy test? Bete? Bo to tez daje wglad w to kiedy doszlo mniej wiecej do zagniezdzenia. Przy 5tc pecherzyk z zoltkiem w srodku jest prawidlowy.
Test robilam 28.10 ( yo był ten co wykrywa po 5 dniach nawet)
A betę pierwszą 20.11-2100

reklama
Do góry