reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A ja kawę piję, tylko bardzo delikatną :) i max 3 kubki/dzień.
1 płaska łyżeczka puszczalskiej z dużą ilością mleka.
Nic mi po tym nie jest :)

reklama
Można do 200/300 mg kofeiny na dzień. Pamiętajcie że czarna herbata potrafi mieć do 90 mg kofeiny. Więc jak pijecie 2 filiżanki kawki a do tego dużo czarnej herbaty to się przekracza [emoji846]

Można ,można.
W każdej ciąży piłam.
Teraz przed tą ciąża nawet do 4-5 dziennie. Dziś wypiłam 3 i mimo że kusi to już więcej nie wypije . No może niezbyt to zdrowe ale ciężko z dnia na dzień się odzwyczaić.

Ja kawy już nie piję w ogóle - nie smakuje mi. Herbaty też nie lubię, więc piję tylko chłodne napoje, głównie wodę.
Moja lekarka jest pod względem "zakazów" najlepsza :) Mówi, że praktycznie wszystko to, co przed ciążą, można w ciąży, ale trzeba zachować umiar (oczywiście nie mówiłyśmy o alkoholu i mocnych używkach hehe). Z kąpielą też mnie uspokoiła, bo powiedziała, że jak najbardziej można, ale krótkie 15-20 minutowe i w ciepłej, nie gorącej wodzie.

Można ,można.
W każdej ciąży piłam.
Teraz przed tą ciąża nawet do 4-5 dziennie. Dziś wypiłam 3 i mimo że kusi to już więcej nie wypije . No może niezbyt to zdrowe ale ciężko z dnia na dzień się odzwyczaić.
Ja tez pije kawe tak staram sie do 3 przed ciążą nawet do 6 dochodzilam teraz tylko staram sie mleka dolewać choc zdecydowana fanka jestem czarnej

Słuchajcie czy bardzo wyjdę na hipohondryczke jak bym pojechała na IP ? No tak mnie boli brzuch jak na @ ,masakra. Do lekarza mam dopiero 11.12. i to jeszcze nowy gin bo mój już nie pracuje niestety a do tego pójdę pierwszy raz.
Sama nie wiem co mam robić.
Czy wziasc nospe i poczekać....
Kuźwa 3 ciąża a ja się czuję jak w pierwszej.
Jedz oczywiście

reklama
pojechalam do gina z luxmedu specjalnie w cholere daleko do jednej lekarki co sie jak ludz zachowala jak powiedzialam ze w tym wieku chce sie starac i do tego robila dobre usg po ktoryms moim poronieniu
leze i patrze a ta sie marszczy do tego monitora i cos mlaska pod nosem ze jej nie pasuje ...
dopatrzyla sie dwoch pecherzykow z tym ze drugi zupelnie nieprawidlowo umiejscowiony a w tym jednym ze nie ma pecherzyka zoltkowego ...
ale jak zobaczyla moja mine to mowi zebym poczekala ... 2 godz ona wtedy przechodzi do innego gabinetu i tam jest lepszy sprzet to ona mi zrobi usg na lepszym sprzecie
:O
:O

po 2 godzinach modlitw w samochodzie poszlam na drugie usg
- pecherzyk jest jeden 13mm to drugie nie wiadomo co ... jakas przestrzen po prostu w macicy
- jest pecherzyk zoltkowy
:)
piekny pierscionek w srodku
:)

- trofoblast jeszcze sie nie przykleil dobrze i mam strefe oddzialania i kazala zwiekszyc ilosc duphastonu

Do góry