Gusia 2106
Fanka BB :)
Hej laski,
Nie wiem co ze mną ale dostałam chyba jakieś plamienia...
Nie wiem co ze mną ale dostałam chyba jakieś plamienia...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej laski,
Nie wiem co ze mną ale dostałam chyba jakieś plamienia...[emoji29]
Mi sie wydaje wlasnie 10tc to juz troche pozno. Ja slyszalam ze pierwsza powinna byc kolo7/8 tcDziewczyny , ja chce isc na pierwsza wizytę w 10 tygodniu licząc od daty ostatniej miesiączki , bo wczesniej mi każda ciężarna mówi ze nie ma sensu bo i tak mi nic wielce lekarz nie powie, nie jest to za późno?
Naprawdę organizm pamięta?Raczej nie jedź póki nie ma krwawienia może w tym terminie normalnie miałabyś okres ??? Organizm pamięta i wtedy może być ból a nawet plamienie. Weź nospe poleż
Mój lekarz mówi że większość IP w tym etapie by nic nie zrobiła nawet przetrzymała by na korytarzu żeby sami się skończyło...brutalna rzeczywistość póki nie ma żywoczerwonej krwi spróbuj nie panikować.
A to widzisz może dlatego ???Naprawdę organizm pamięta?
Ja dziś powinnam dostać okres gdyby nie było fasolinki i pojawiło się plamienie ale chyba tylko chwilowe, biegam sprawdzam nic nie widze więcej
Tak mi się tez właśnie wydaje ze do becikowego już się nie liczyLemonada do 10tc musisz mieć zrobione badania wstępne z krwi. więc 10tc na I wizytę to mim zdaniem za późno. no i do becikowego się już chyba nie liczy, tak?
Pierwsza wizyta powinna się odbyć do 10 tygodnia - jest to nawet warunkiem nabycia prawa do tzw. becikowego. Podobno najlepiej wybrać się koło 8-9 tygodnia i wtedy już wszystko powinno być widoczne.Dziewczyny , ja chce isc na pierwsza wizytę w 10 tygodniu licząc od daty ostatniej miesiączki , bo wczesniej mi każda ciężarna mówi ze nie ma sensu bo i tak mi nic wielce lekarz nie powie, nie jest to za późno?