reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

@Zabajona - dużo siły i zdrowia Ci życzę. Szkoda, że się z nami żegnasz, ale widocznie tak musi być...

Hybrydy można robić, ale pasuje zdjąć przed porodem, bo pulsometr zakładany w szpitalu odczytuje kolor skóry pod paznokciem i przez hybrydy nie ma szans na odczyt. Podobno można założyć sobie tzw. bezbarwną hybrydę (czyli sama baza + top) i urządzenie działa poprawnie. Przydatne gdyby po zdjęciu hybryd ktoś miał bardzo słabe paznokcie.

Ale paznokcie żelowe są raczej niezalecane - chodzi o substancje chemiczne które ten żel czy akryl zawiera - część może przenikać do organizmu przez płytkę paznokcia a część jest wdychana podczas zabiegu. Hybrydy (na pewno te znanych marek) tych substancji nie zawierają.

reklama
o też bym nie pogardziła.. :)
jak mąż skończy urzędować w kuchni to pójdę zrobić sobie sałatkę grecką, mam chęć na fete :)

A fete można? Wydawało mi się że miałam zakazane w pierwszej ciąży
Co do kilogramów nadprogramowych to ja też mam. Przed pierwszą ciąża fajna sylwetka i 62kg wagi, do porodu poszłam słonica 84kg... Od stycznia wzięłam się za siebie i zrzucilam 12kg więc mam teraz 72kg no i już więcej nie schudne bo w ciąży to wiadomo że nie wchodzi w grę 🙄

Co do paznokci to ja robię żel. Hybryda mi się nie trzyma. W pierwszej ciąży tez robiłam i luz. Włosy farbuje co 4 tygodnie :)
Ale zastanawia mnie samoopalacz. Wiecie coś? Bo ja z tych bladych twarzy i lubię sobie jesienią i zima troszkę posmarować twarz i dekold.

Suri czy wczorajsze dolegliwości Ci minęły ?
Uuuffff to dobrze czyli ze spokojem mogę sobie walnąc żele. A fryzjer dopiero w grudniu 😂😂
Czekaj przypomnę sobie miałam fajny samoopalacz kiedy st tropez chyba coś takiego

A fete można? Wydawało mi się że miałam zakazane w pierwszej ciąży
Co do kilogramów nadprogramowych to ja też mam. Przed pierwszą ciąża fajna sylwetka i 62kg wagi, do porodu poszłam słonica 84kg... Od stycznia wzięłam się za siebie i zrzucilam 12kg więc mam teraz 72kg no i już więcej nie schudne bo w ciąży to wiadomo że nie wchodzi w grę 🙄
nie można o ile jest robiona z mleka niepasteryzowanego :) trzeba czytać składy :)
mówię oczywiście o podrabianej fecie z biedronki :p

Co do paznokci to ja robię żel. Hybryda mi się nie trzyma. W pierwszej ciąży tez robiłam i luz. Włosy farbuje co 4 tygodnie :)
Ale zastanawia mnie samoopalacz. Wiecie coś? Bo ja z tych bladych twarzy i lubię sobie jesienią i zima troszkę posmarować twarz i dekold.

Suri czy wczorajsze dolegliwości Ci minęły ?
Wlasnie sie zastanawialam czy mozna farbowac wlosy. Ja swoje hybrydy sciagam w nastepna srode. Uwazam ze w koncu sobie odpocza ;) ale dzieki o info o wlosach. Swoje farbowam z poczatkiem wrzesnia... Przydaloby sie na swieta wygladac

reklama
Ale będziesz brać skierowanie od lekarza czy prywatnie? Ostatni raz w ciąży byłam jak miałam 25 lat i wtedy w ogóle otakie rzeczy się nie martwiłem a teraz się boje
Ja jak dzisiaj byłam na wizycie to mi tyko lekarz powiedział ze na następnej już się umówimy na prenatalne. Trzy lata temu chodziłam prywatnie do lekarza i lekarz nic ode mnie nie wziął wcisnął w torebkę płytę z nagraniem. Także ja mam bardzo zajebistego gina :D

Do góry