reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

@Zabajona - dużo siły i zdrowia Ci życzę. Szkoda, że się z nami żegnasz, ale widocznie tak musi być...

Hybrydy można robić, ale pasuje zdjąć przed porodem, bo pulsometr zakładany w szpitalu odczytuje kolor skóry pod paznokciem i przez hybrydy nie ma szans na odczyt. Podobno można założyć sobie tzw. bezbarwną hybrydę (czyli sama baza + top) i urządzenie działa poprawnie. Przydatne gdyby po zdjęciu hybryd ktoś miał bardzo słabe paznokcie.

Ale paznokcie żelowe są raczej niezalecane - chodzi o substancje chemiczne które ten żel czy akryl zawiera - część może przenikać do organizmu przez płytkę paznokcia a część jest wdychana podczas zabiegu. Hybrydy (na pewno te znanych marek) tych substancji nie zawierają.

reklama
o też bym nie pogardziła.. :)
jak mąż skończy urzędować w kuchni to pójdę zrobić sobie sałatkę grecką, mam chęć na fete :)

A fete można? Wydawało mi się że miałam zakazane w pierwszej ciąży
Co do kilogramów nadprogramowych to ja też mam. Przed pierwszą ciąża fajna sylwetka i 62kg wagi, do porodu poszłam słonica 84kg... Od stycznia wzięłam się za siebie i zrzucilam 12kg więc mam teraz 72kg no i już więcej nie schudne bo w ciąży to wiadomo że nie wchodzi w grę 🙄

Co do paznokci to ja robię żel. Hybryda mi się nie trzyma. W pierwszej ciąży tez robiłam i luz. Włosy farbuje co 4 tygodnie :)
Ale zastanawia mnie samoopalacz. Wiecie coś? Bo ja z tych bladych twarzy i lubię sobie jesienią i zima troszkę posmarować twarz i dekold.

Suri czy wczorajsze dolegliwości Ci minęły ?
Uuuffff to dobrze czyli ze spokojem mogę sobie walnąc żele. A fryzjer dopiero w grudniu 😂😂
Czekaj przypomnę sobie miałam fajny samoopalacz kiedy st tropez chyba coś takiego

A fete można? Wydawało mi się że miałam zakazane w pierwszej ciąży
Co do kilogramów nadprogramowych to ja też mam. Przed pierwszą ciąża fajna sylwetka i 62kg wagi, do porodu poszłam słonica 84kg... Od stycznia wzięłam się za siebie i zrzucilam 12kg więc mam teraz 72kg no i już więcej nie schudne bo w ciąży to wiadomo że nie wchodzi w grę 🙄
nie można o ile jest robiona z mleka niepasteryzowanego :) trzeba czytać składy :)
mówię oczywiście o podrabianej fecie z biedronki :p

Co do paznokci to ja robię żel. Hybryda mi się nie trzyma. W pierwszej ciąży tez robiłam i luz. Włosy farbuje co 4 tygodnie :)
Ale zastanawia mnie samoopalacz. Wiecie coś? Bo ja z tych bladych twarzy i lubię sobie jesienią i zima troszkę posmarować twarz i dekold.

Suri czy wczorajsze dolegliwości Ci minęły ?
Wlasnie sie zastanawialam czy mozna farbowac wlosy. Ja swoje hybrydy sciagam w nastepna srode. Uwazam ze w koncu sobie odpocza ;) ale dzieki o info o wlosach. Swoje farbowam z poczatkiem wrzesnia... Przydaloby sie na swieta wygladac

reklama
Ale będziesz brać skierowanie od lekarza czy prywatnie? Ostatni raz w ciąży byłam jak miałam 25 lat i wtedy w ogóle otakie rzeczy się nie martwiłem a teraz się boje
Ja jak dzisiaj byłam na wizycie to mi tyko lekarz powiedział ze na następnej już się umówimy na prenatalne. Trzy lata temu chodziłam prywatnie do lekarza i lekarz nic ode mnie nie wziął wcisnął w torebkę płytę z nagraniem. Także ja mam bardzo zajebistego gina :D

Do góry