reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Chodzę prywatnie , na prenatalne też pójdę prywatnie te które ukończyły 35 rok życia jak się nie mylę mają refundowane badanie na NFZ, ja całkiem podobnie bo 23 lata i nawet do głowy by nie przyszło, że coś takiego jest .
Tak dokładnie, na NFZ tylko po 35r.ż. matki. Jak robiłam w pierwszej ciąży to płaciłam 250zl za pierwsze i 300 za drugie jak dobrze pamiętam. Wizyta 160zl i do tego badania... No nie tanio być w ciąży 😜

reklama
Gusia, ja w pierwszej ciąży też nie ogarnialam nic, czytałam poradnik "Jestem w ciąży" i całkiem przyjemnie opisany jest. Moja druga ciąża teraz więc już inaczej podchodzę i coś tam wiem sprzed tych dwóch lat 🤣 ale ogólnie to do mnie np dalej nie dociera że będę mieć znowu takiego maluszka 🤷🏻‍♀️
Kupię sobie taki poradnik za 2 tygodnie po badaniu

Tak dokładnie, na NFZ tylko po 35r.ż. matki. Jak robiłam w pierwszej ciąży to płaciłam 250zl za pierwsze i 300 za drugie jak dobrze pamiętam. Wizyta 160zl i do tego badania... No nie tanio być w ciąży 😜
Muszę się podpytać swojego lekarza teraz na wizycie. Skończonych 35 lat nie mam, dopiero w lipcu przed porodem więc na NFZ się nie załapie. Najbliższe duże miasto to Wrocław i pewnie tam będę musiała jechac

Co jest twojemu starszakowi jeśli mogę spytać? I o chorobie dowiedzialas się dopiero po porodzie?
Ma chorobę genetyczną, tak dopiero po porodzie i to 5 miesięcy po zauważono, że coś nie tak, a w 9mc potwierdziły to badania genetyczne. W tej chorobie wygląd dziecka, narządków itd jest normalny - problem polega na rozwoju.

A który tydzień u Ciebie wychodzi? Ja się tak zmartwiłam, że tylko 3mm ale lekarz uspokoił, poczytałam i teraz czekam, mam nadzieje ze na następnych wizytach będzie serduszko już bo znowu niepotrzebnie stresy będą tylko :/
U mnie to pokręcone bo mam 35 dniowe cykle.
no właśnie ta jest ok! z mleka pasteryzowanego - własnie ją jem :D
Uff.. dzięki :D

reklama
Ma chorobę genetyczną, tak dopiero po porodzie i to 5 miesięcy po zauważono, że coś nie tak, a w 9mc potwierdziły to badania genetyczne. W tej chorobie wygląd dziecka, narządków itd jest normalny - problem polega na rozwoju.
Przykre.... Ale widzę że nie zniechecilo was to a wręcz przeciwnie - gratuluję podejścia! 👨‍👩‍👦‍👦

Do góry