reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Chodzę prywatnie , na prenatalne też pójdę prywatnie te które ukończyły 35 rok życia jak się nie mylę mają refundowane badanie na NFZ, ja całkiem podobnie bo 23 lata i nawet do głowy by nie przyszło, że coś takiego jest .
Tak dokładnie, na NFZ tylko po 35r.ż. matki. Jak robiłam w pierwszej ciąży to płaciłam 250zl za pierwsze i 300 za drugie jak dobrze pamiętam. Wizyta 160zl i do tego badania... No nie tanio być w ciąży 😜

reklama
Gusia, ja w pierwszej ciąży też nie ogarnialam nic, czytałam poradnik "Jestem w ciąży" i całkiem przyjemnie opisany jest. Moja druga ciąża teraz więc już inaczej podchodzę i coś tam wiem sprzed tych dwóch lat 🤣 ale ogólnie to do mnie np dalej nie dociera że będę mieć znowu takiego maluszka 🤷🏻‍♀️
Kupię sobie taki poradnik za 2 tygodnie po badaniu

Tak dokładnie, na NFZ tylko po 35r.ż. matki. Jak robiłam w pierwszej ciąży to płaciłam 250zl za pierwsze i 300 za drugie jak dobrze pamiętam. Wizyta 160zl i do tego badania... No nie tanio być w ciąży 😜
Muszę się podpytać swojego lekarza teraz na wizycie. Skończonych 35 lat nie mam, dopiero w lipcu przed porodem więc na NFZ się nie załapie. Najbliższe duże miasto to Wrocław i pewnie tam będę musiała jechac

Co jest twojemu starszakowi jeśli mogę spytać? I o chorobie dowiedzialas się dopiero po porodzie?
Ma chorobę genetyczną, tak dopiero po porodzie i to 5 miesięcy po zauważono, że coś nie tak, a w 9mc potwierdziły to badania genetyczne. W tej chorobie wygląd dziecka, narządków itd jest normalny - problem polega na rozwoju.

A który tydzień u Ciebie wychodzi? Ja się tak zmartwiłam, że tylko 3mm ale lekarz uspokoił, poczytałam i teraz czekam, mam nadzieje ze na następnych wizytach będzie serduszko już bo znowu niepotrzebnie stresy będą tylko :/
U mnie to pokręcone bo mam 35 dniowe cykle.
no właśnie ta jest ok! z mleka pasteryzowanego - własnie ją jem :D
Uff.. dzięki :D

reklama
Ma chorobę genetyczną, tak dopiero po porodzie i to 5 miesięcy po zauważono, że coś nie tak, a w 9mc potwierdziły to badania genetyczne. W tej chorobie wygląd dziecka, narządków itd jest normalny - problem polega na rozwoju.
Przykre.... Ale widzę że nie zniechecilo was to a wręcz przeciwnie - gratuluję podejścia! 👨‍👩‍👦‍👦

Do góry