reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Witam! Wczoraj dowiedziałam się że będę drugi raz mamą. Zrobiłam test, dziś powtórzyłam. Moja data to 17.07. Mam 37 lat i córkę Polę 5 lat. Nie byłam jeszcze u lekarza. Wszystko na spokojnie. To druga ciąża także luz. Wychodzę z założenia że wszystko będzie dobrze. Mam zamiar pracować do porodu i po porodzie jak najszybciej wrócić do pracy. Jak będzie czas pokaże. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i życzę zdrowia!
Witaj!! Ja rowniez mam date 17.07-witaj zatem w klubie. U mnie to rowniez drugi raz, za pierwszym razem serce sie nie wyksztalcilo. Licze ze tym razem bedzie lepiej. Kiedy pierwsza wizyta?

Ja dostałam tylko progesteron 100mg też biorę 2 razy dziennie, jod no i wiadomka kwas foliowy. Mam nadzieję że to wszystko pomoże.
Ja dostalam taką dawke ze wzgledu na niski progesteron. Powinien juz szybowac w okolicę 20 lub w idealnym przypadku miec wartosc okolo 24, a moj byl ponizej 10. Jasne ze bedzie w porzadku. Nie martw sie[emoji6].

Trudno mi coś poradzić. Ty musisz ocenić czy jest to stres znośny (w końcu codziennie czymś się denerwujemy) czy jednak zbyt intensywny. I jeśli masz obawy że to może zagrozić ciąży to powiedz szefowi i poproś o zmianę obowiązków.
Nie ma co z góry zakładać, że coś pójdzie nie tak i obawiać się na zapas współczucia. Myśl pozytywnie!
Myślę że powinnaś poczekać do 3 miesiąca
Witaj

Gratuluje i duO zdrówka.
Gdzie pracujesz?
Fajnie ze możesz tak do porodu tyrkac :)
Jestem asystentka bardzo bogatego biznesmena z Warszawy. Pracuję zdalnie z Olsztyna. Mam tu swoje biuro. Oprócz tego otworzyliśmy z mężem swoją firmę budowlaną kilka miesięcy temu więc tutaj nie ma możliwości urlopu. Nie stać nas pół i co żeby kogoś zatrudnić. Muszę pracować. Nie ma wyjścia... poprzednia ciążę leniuchowalam od 3 miesiąca i było fajnie ale wystarczy mi. Druga ciążę przeżywa się inaczej niż pierwszą.

Ja dostalam taką dawke ze wzgledu na niski progesteron. Powinien juz szybowac w okolicę 20 lub w idealnym przypadku miec wartosc okolo 24, a moj byl ponizej 10. Jasne ze bedzie w porzadku. Nie martw sie[emoji6].
Ja nie wiem jaki mam. Nie zrobili mi badań przepisali profilaktyczne po utracie pierwszej ciąży. Moje piersi raz bolą bardziej raz mniej, czytałam że to też zależy od poziomu progesteronu

Ja nie wiem jaki mam. Nie zrobili mi badań przepisali profilaktyczne po utracie pierwszej ciąży. Moje piersi raz bolą bardziej raz mniej, czytałam że to też zależy od poziomu progesteronu
Ja akurat profesteron sama zrobilam bo mnie brudzenie zdziwilo, a ze potem rozkreciło sie bardziej to w sumie tylko lepiej ze mialam te wyniki. Mnie piersi praktycznie nie bolą, pod koniec dnia troche, ale w pierwszej ciazy tez dlugo nie bolały. Ryszyly po 8 tygodniu.

Myślę że powinnaś poczekać do 3 miesiąca

Jestem asystentka bardzo bogatego biznesmena z Warszawy. Pracuję zdalnie z Olsztyna. Mam tu swoje biuro. Oprócz tego otworzyliśmy z mężem swoją firmę budowlaną kilka miesięcy temu więc tutaj nie ma możliwości urlopu. Nie stać nas pół i co żeby kogoś zatrudnić. Muszę pracować. Nie ma wyjścia... poprzednia ciążę leniuchowalam od 3 miesiąca i było fajnie ale wystarczy mi. Druga ciążę przeżywa się inaczej niż pierwszą.
Eeeee to pewnie ze tak. Ja chyba jednak odpuszcze ze względu na stres. Cały czas mam obawy ze potraktują mnie jak w poprzedniej pracy
Obys mogła pracować jak najdłużej.
Ja łapie się czegoś innego i w styczniu jadę na szkolenie z dziewczyna Artura Szpilki. Chociaż w domu coś podziałam :) na spokojnie.

Dziewczyny ja mam takie same obawy jak wy , a wizyta już jutro . Boje się ze będzie coś nie tak 🤷🏻‍♂️

reklama
A ja sie ciesze ze poinformowalam szefostwo, bowiem teraz jestem w szpitalu i ona wie ze moja nieobecnosc moze byc dluzsza...

Ja czekam co na wizycie jutro będzie i dzwonię do regionalnego. Jak z fasolka będzie wszystko dobrze to we wtorek robię zebranie żeby swoim dziewczynom powiedzieć i przekazać najważniejsze informacje :)

Do góry