reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziwny lekarz. Skoro juz widac zarodek z sercem to po co wogole patrzyc na bete ? Zaden z moich ginekologow czegos takiego nie robil.

Patka ja kiedys tez chcialam miec blizniaki :) ot 2 za 1 zamachem. Teraz bym juz nie chciala :)

Mhmmm czyli to nie tylko mi się tak wydaje... Chyba pójdę do innego jeszcze to wszystko co powiedział zweryfikować. I tak chciałam go zmienić na kogoś w mojej miejscowości to może akurat trafi się jakiś fajniejszy lekarz 😊

reklama
Dziewczyny wróciłam właśnie z nieplanowanej wizyty u ginekologa. Coś mi śluz z krwią się pojawił. Ale na szczęście wszystko ok, tyle że mam sporą nadżerkę. W piątek mam wizytę u swojego lekarza :) Niestety średnio jestem zadowolona z usg. Lekarz mówił, że fasolek już jest ale jeszcze bardzo malutki. Nie zmierzył pęcherzyka więc nie wiem czy to 5 tydzień, czy tak jak mi wychodzi z obliczeń - 6.

Nsjwazniejsze ze widok usg byl ok ze fasolek kest maly..
Ja Mialam lozysko przodujace to dopiero zmora

Patka nie czytaj :) tez trafiłam na taki artykuł i lepiej się nie zagłębiać ;)

Ja dziś przejezdzalam koło Mcdrive i kurna zajechałam po zestaw. Czuje go w przełyku a jadłam 3 h temu :( więcej tego syfu nie ruszam.

A ja wizytę mam w poniedziałek na 8:00 :)

I oczywiście mój mąż się wybiera ze mną :/ wy tez tak parami chodzicie? No uparł się ze idzie i koniec...

Oczywiscie cala ciaze rodzinnie;)

Kochane ja na oddziale ginekologi leze. Nie ma innej opcji jak mnie przyjac i zrobic komplet badan. Na usg 2 mm szczescia (pozamaciczna ciaze mozna wykluczyc) w 4t5d. Na razie nie wiedza skad zabarwiony sluz ale lekarz twierdzi ze to prawdopodobnie efekt zmian hormonalnych (w koncu 9.11 mial byc okres).
Ojej.. trzymaj się, ale najważniejsze, że jesteście bezpieczni z fasolką ❤

Kochane ja na oddziale ginekologi leze. Nie ma innej opcji jak mnie przyjac i zrobic komplet badan. Na usg 2 mm szczescia (pozamaciczna ciaze mozna wykluczyc) w 4t5d. Na razie nie wiedza skad zabarwiony sluz ale lekarz twierdzi ze to prawdopodobnie efekt zmian hormonalnych (w koncu 9.11 mial byc okres).

Pisz co i jak i uważajcie na siebie

@Kingulina - nie wiem co o tym myśleć... Który to tydzień ciąży?
Zawsze możesz skonsultować to z drugim lekarzem. Ja czytałam, że od pewnego momentu bety się już nie powtarza i tylko kontroluje się rozwój dziecka na usg.

@Kasiaparasia - no to piękna historia. Padłam :p Ty możesz się zasłonic ciążą, ale pozostałe panie się po prostu zakręciły :p

@LadySnow witaj ponownie. Ja nie planuje takich testów. Chyba, ze lekarz powiedziałby, że to mocno zaleca

Bliźniaki... Takie marzenie z dzieciństwa. Najlepiej dwujajowe i różnych płci ;) ale jak człowiek się tak schizuje przy zwykłej ciąży to przy mnogiej chyba trzeba przyjmować jakieś leki na uspokojenie :p
Ale to fakt, że jest teraz więcej bliźniąt. Nie siedzę na grupach fb, ale widzę na spacerach. Kiedyś to był bardzo rzadki widok, a teraz już dość powszechny.

reklama
Do góry