reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A jeśli chodzi o podwozie to ja się gole co drugi dzień. Obowiązkowo balsam . I 13.12 mam wizytę u fryzjera 🤣🤣

Wczoraj miałam iść na pazury ale moja babeczka odmówiła wizytę 🤷🏻‍♂️

Kończę obiad , wstawiam do piekarnika lasagne ze szpinakiem i mięsem.

Tak Aas czytam i jak żadnych objawowo u mnie nie było to nagle wszystkie :D

Podbrzusze kłuje i bardzo „mokro” się zrobiło

Tez lubie lasagne ale moja tesxiowa sie smieje ze ti nie lasagne skoro szpinak I mieso ( wloszka)🤣🤣

reklama
Dziewczyny zastanawia mnie jedna rzecz i potrzebuje chyba Waszej porady [emoji20]
W zeszłym tygodniu w poniedzialek byłam na 1 wizycie, dostałam duphaston i luteine raz dziennie i skierowanie na badania.
Dziś za mną kolejna wizyta na której zobaczyłam już dzieciątko i jak bije serduszko [emoji3590]
Beta oznaczona we wtorek z wynikiem 9701, piątek 21202. Moim zdaniem przyrost całkiem spoko, a z informacji na necie i tutaj z forum wywnioskowalam że sugerujemy się przyrostem, a nie wynikiem ostatecznym.
Lekarz nadal kazał brać leki podtrzymujące i wystraszyl mnie, ze wynik bety bardzo niski, powinien być około 100000. Zwiekszone prawdopodobienstwo poronienia i mam na siebie teraz mega uważać, leżenie i odpoczynek. Poza beta uznał że dzieciątko rozwija się prawidłowo... Nie podobał mu się jeszcze wynik krwi, mam zbyt gęsta ale przyznaję że ostatnio mało pije i mogę być trochę odwodniona.
Co myślicie o tej diagnozie? Z tego co widzę niektóre z Was nawet raz nie były na badaniu bety a ja mam teraz robić to raz w tygodniu do grudnia i będziemy sprawdzać jak rośnie i ostateczny wynik...
Dziwny lekarz. Skoro juz widac zarodek z sercem to po co wogole patrzyc na bete ? Zaden z moich ginekologow czegos takiego nie robil.

Patka ja kiedys tez chcialam miec blizniaki :) ot 2 za 1 zamachem. Teraz bym juz nie chciala :)

Dziweczyny ja tez sie boje, ze ciaza sie nie rozwija, puste jajo itp. A wizyta za niecale 3 tyg takze wiecie...
Bardzo sie martwie ale nie robilam bety ani nie chcialam isc do ginekologa tak wczesnie zeby drugi raz nie isc jak juz serduszko bedzie.
To moja druga ciaza wiec bardziej jestem opanowana i wiem ze i tak co ma byc to bedzie...
Dodatkowo nie mam mdlosci tak jak w pierwszej no i juz sobie wkrecam.
Czy ktoras z Was tez nie ma mdlosci? Ja mam dzis 6tc2d

Nic nie mam tylko klucie od dzus jajnika
Wczoraj bylam Usg pecherzyk cialko zlte trzeba czekac...;)5+5 dzis

Kochane ja na oddziale ginekologi leze. Nie ma innej opcji jak mnie przyjac i zrobic komplet badan. Na usg 2 mm szczescia (pozamaciczna ciaze mozna wykluczyc) w 4t5d. Na razie nie wiedza skad zabarwiony sluz ale lekarz twierdzi ze to prawdopodobnie efekt zmian hormonalnych (w koncu 9.11 mial byc okres).

reklama
Do góry