reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dzień dobry. Przyjmijcie mnie do siebie? Jestem już Mamą, córka ma 6 lat. Za chwilę,bo 1 go stycznia kończę 30 lat. Pracuje w żłobku jako opiekun. Dziś zrobiłam 3 test i wyszedł pozytywny. W czwartek mam planową wizytę u ginekologa. (Już w maju zapisałam się na 14 listopada).
No pewnie! Gratulacje i witamy na pokładzie ☺

reklama
Ja tez mam taki przyrost, tylko ja sobie głupia wyczytałam, ze to tez zaśniad może być. Więc już więcej wolę nie czytać. :oo2:

Miałam przyrost 175% i mój też się nakręcił na bliźniaki - sama zawsze o nich marzyłam. Mój dziadek miał siostrę bliźniaczkę, więc kto wie :p Też nie czytam więcej o becie itp, bo przeczytałam gdzieś, że pozytywny test + beta + objawy, mogą świadczyć o czymś zupełnie innym niż ciąża, a tego psychicznie bym nie zniosła. Czekam na wizytę i tyle mi pozostało.

Ja jestem na urlopie ale jak wszystko będzie dobrze to nie wracam do pracy na okres ciąży .

Odpoczywaj i korzystaj ile wlezie.

Ja przy okazji sprzątania znalalzlama taka książkę. Miałyście kiedyś?

Ja mam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy: przewodnik po ciąży i okolicach", ale nie porwała mnie jakoś.
Może któraś z Was może coś polecić ?

Odpoczywam, ale sam fakt 8h na nogach mnie przeraża, w domu praktycznie ciągle w łóżku 😂

Nieeee no takich scenariuszy to ja pod uwagę nie biorę :D w bliźniaki też nie wierze, chociaż u mnie prawie wszyscy dziadkowie i babcie z bliźniąt - babcia i obaj dziadkowie :D
Mój parter ma brata bliźniaka. Ale z tego co już się wcześniej dowiadywałam to on nie ma wpływu na ewentualną ciążę mnogą u nas. Mają za to wpływ predyspozycje genetyczne w linii żeńskiej, a takich przypadków u siebie w rodzinie nie znam :p

Ja jutro też do pracy,a dziś trochę ogarnęłam dom.. Odkurzyłam i wytarłam kurz na tyle mnie stać dzisiaj. Od tygodnia walczę z zatokami. Trochę mi lepiej po inhalacji z soli to dziś cokolwiek zrobiłam. Obiad szybki z piekarnika- ziemniaki i kurczak. Epoka lodowcowa oglądana enty raz z córką wydaje się być wciąż śmieszna... A zarazem wzruszająca. Nie myślałam że będę płakać na bajce

bosz... śpię na stojaco dziś. córka ma piżamowy dzień, psica się zatrula, zygala rano teraz śpi na fotelu pod swoją kolderką, M niedawno wstał, gra na kompie. No kuwa impreza na 100 fajerek
Zrobię tylko frytki do wczorajszego obiadu i wracam pod kolderke

Ja jutro też do pracy,a dziś trochę ogarnęłam dom.. Odkurzyłam i wytarłam kurz na tyle mnie stać dzisiaj. Od tygodnia walczę z zatokami. Trochę mi lepiej po inhalacji z soli to dziś cokolwiek zrobiłam. Obiad szybki z piekarnika- ziemniaki i kurczak. Epoka lodowcowa oglądana enty raz z córką wydaje się być wciąż śmieszna... A zarazem wzruszająca. Nie myślałam że będę płakać na bajce

🤣🤣🤣 u nas tez ziemniaki z piekarnika i fasolka szparagowa
I epokę tez ogldelysmy 😉

Ja się cieszę ze mam spokój od pracy. I mam nadzieje ze tym razem nie będę musiała sie nią stresować. Chociaż gdyby nie atmosfera w pracy i podejście niektórych dziewczyn to z chęcią przechodziłaby cały grudzień 🤷🏻‍♂️

bosz... śpię na stojaco dziś. córka ma piżamowy dzień, psica się zatrula, zygala rano teraz śpi na fotelu pod swoją kolderką, M niedawno wstał, gra na kompie. No kuwa impreza na 100 fajerek

Co macie za psiurka?
My jedynie świnie morska długowłosa 😂
U nas taka ładna pogoda wyszłoby się na spacer bo mnie nosi a tu dupson

reklama
U mnie frytki były wczoraj na kolację z batatów.. chyba dzisiaj zrobię też 😊

Do góry