reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Kazumi jak ty dobrze gadasz z rana ;)

Dzień dobry
Ja właśnie robię śniadanko bo już mnie ssie. Na szybko łyżeczka nutelli co by cukier za nisko nie spadł ;)
A na śniadanie mleko, płatki Frutina i wkrojony banan

reklama
Cześć dziewczyny!
Wiem, że pogoda dobrze nie nastraja, ale spróbujcie włączyć pozytywne myślenie.
Co prawda nie mam porównania (pierwsza ciąża), ale wychodzę z założenia, że jak kłuje to znaczy, że ma kłuć. Jak pobolewa to znaczy, że ma pobolewać. Wszystko będzie jak ma być, bo na mnóstwo rzeczy nie mamy wpływu i na nic nasz strach czy lęki.
A gdyby działo się coś gwałtownego, niepokojącego to lekarz/szpital i szybko działamy.
Myślcie pozytywnie o kolejnych wizytach i niech te dobre myśli przerodzą się w dobre wiadomości.
Miłego dnia!!
U mnie znowu zadnych objawow i się stresuje

Witam się z rana i jak tam samopoczucie??:-)
Ja wczoraj mojego synusia z obozu 3dniowego kickboxingu odebrałam ojjj ale się stęskniłam pierwszy jego wyjazd fakt mieliśmy do niego 10 min ale się mega cieszę i dumna jestem bo bez płaczu i super zadowolony
Mnie od rana jakieś dziwne myśli nachodzą czy wszystko Oki 🥺
I jakieś lekkie płucia pobolewanie hmm

Heeeeej
My leżymy jeszcze w łóżkach :) odpoczywamy 😂 to młody dzielny moje jak gdzieś jedzie to ryk i płacz 😂

Cześć dziewczyny!
Co prawda nie mam porównania (pierwsza ciąża), ale wychodzę z założenia, że jak kłuje to znaczy, że ma kłuć. Jak pobolewa to znaczy, że ma pobolewać. Wszystko będzie jak ma być, bo na mnóstwo rzeczy nie mamy wpływu i na nic nasz strach czy lęki.
A gdyby działo się coś gwałtownego, niepokojącego to lekarz/szpital i szybko działamy.
Myślcie pozytywnie o kolejnych wizytach i niech te dobre myśli przerodzą się w dobre wiadomości.
Miłego dnia!!

Ooooo właśnie do rze gada polać jej 🤣 soku pomarańczowego

Mądre słowa :* Tylko jak myśli uspokoić [emoji2370]
Cześć dziewczyny!
Miłego dnia!!

U mnie znowu zadnych objawow i się stresuje
Rozumiem, ale chyba już niedługo masz wizytę u lekarza? Jeszcze kilka dni i rozwieje Twoje wątpliwości.
Poza tym pamiętaj, że podstawowym objawem ciąży jest brak @ ;) u niektórych kobiet jest to nawet jedyny objaw stąd zdarzają się panie, które myślą, że je dopadła menopauza, a lekarz pokazuje na usg serduszko :)

ja już mam spacer zaliczony. Zimno i mokro :(
Brzuch mnie boli, oczywiście za dużo zjadłam na śniadanie :(
Obiecałam sobie że dziś kłódka na lodówkę, bo mam wrażenie że mój żołądek to jeden wielki śmietnik :(
Na szczęście jutro już powrót do normalności, córka do przedszkola. M od środy już do pracy. wreszcie.

ja już mam spacer zaliczony. Zimno i mokro :(
Brzuch mnie boli, oczywiście za dużo zjadłam na śniadanie :(
Obiecałam sobie że dziś kłódka na lodówkę, bo mam wrażenie że mój żołądek to jeden wielki śmietnik :(
Na szczęście jutro już powrót do normalności, córka do przedszkola. M od środy już do pracy. wreszcie.

Ja z córka w domu cały tydzień przez ta pieprzona ospę. A tak marudzi ze głowa mała ...
ja z kawka
Jutro lekarz i po południu na paznokcie

Ja z córka w domu cały tydzień przez ta pieprzona ospę. A tak marudzi ze głowa mała ...
ja z kawka
Jutro lekarz i po południu na paznokcie
Matysia też. mi często choruje, dlatego jestem bogato zaopatrzona w planszowki typu Eurobuznes, Kotek-psotek, 5 sekund, Kalambury, Zgadnij kto to, do tego farby farby farby, puzzle ijakos leci

reklama
O matko, dopiero wstałam, nie pamiętam kiedy spałam do 11 🙈 A sny w ciąży są takie chore, że brak mi słów 😂

Co do objawów: cała poprzednią ciążę nie miałam żadnych objawów, w 8 miesiącu pojawiła się zgaga i to tyle. Każda z nas inaczej przechodzi ten czas. Objawy nie są wyznacznikiem tego czy ciąża rozwija się prawidłowo, czy też nie 😊

Do góry