reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Właśnie dziewczyny można w ciąży pójść do dentysty i mieć zabieg w znieczuleniu? Czytałam gdzies ze można dopiero w 2 trymestrze i musi to być specjalne znieczulenie dla ciężarnych i nie każda klinika chce przyjmować. Jak jest u Was? Ja sobie nie wyobrażam wizyty u dentysty bez znieczulenia :p a muszę iść wyrwać zęba :/
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam od początku do 8mc dostawałam znieczulenie bezpieczne dla kobiet ciężarnych mimo to.nie było ono takie super w działaniu. Tez 20 mam dentyste:)

reklama
powodzenia! Ja tez mam leczenie kanalowe, zaczelam jak jeszcze nie wie wiedzialam o ciazy i za tydzien ide na kolejna wizyte.
Troche sie obawiam w ciazy robic rtg no ale bedzie trzeba...
Ja też zaczęłam zanim dowiedziałam się o ciąży... Ale mój dentysta powiedział że w tej sytuacji rtg nie będzie robił

oj to samo przechodze. klade sie jak nigdy o 21. bo juz oczy sie zamykaja a 3-4 w nocy budze sie i jiz nie dam rady spowrotem spac
Witajcie. Ja po dwóch dniach rozpusty i snu do 6 rano, dziś znowu wstałam o 4:30[emoji58]. Mam nadzieje ze te pobudki przejdą szybko, bo potrzebuje snu jak tlenu, a w pracy potem chodze jak przćmiona.

A ja dzisiaj z młodym do lekarza. Od poniedziałku już nie chodzi do szkoły, bo coś go zbiera. Niestety zamiast coraz lepiej mam wrażenie że coraz gorszej jest. Ma paskudny krtaniowy kaszel [emoji3525]

Właśnie dziewczyny można w ciąży pójść do dentysty i mieć zabieg w znieczuleniu? Czytałam gdzies ze można dopiero w 2 trymestrze i musi to być specjalne znieczulenie dla ciężarnych i nie każda klinika chce przyjmować. Jak jest u Was? Ja sobie nie wyobrażam wizyty u dentysty bez znieczulenia :p a muszę iść wyrwać zęba :/
Oczywiście że można... Ja jak byłam w ciąży to chodziłam i dostawałam znieczulenie dla ciężarnych, nie ma do tego przeciwwskazań, oczywiście że najlepiej jest pójść w drugim trymestrze, ale jak cie ząb napierdziela i nie wytrzymuje i masz się faszerowac lekami to mniejsza szkoda jest pójść do dentysty i zaleczyc czy wyrwać.

Kurcze to ja nie wiem, ale mysle, ze moj dentysta na pewno bedzie chcial robic rtg, chociaz w takim razie to ja nie wiem czy sie zgodze...

reklama
Dzięki Bogu nie boli mnie i odpukać żeby nie zaczął ale wiem ze jest do usunięcia. Pewnie lekarz będzie chciał to leczyć tylko ja u dentysty strasznie się stresuje i nie ukrywam ze boje i nie będę fundować sobie tyle stresu dlatego poczekam do 2 trymestru i pójdę go usunąć :)

Do góry