reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Właśnie dziewczyny można w ciąży pójść do dentysty i mieć zabieg w znieczuleniu? Czytałam gdzies ze można dopiero w 2 trymestrze i musi to być specjalne znieczulenie dla ciężarnych i nie każda klinika chce przyjmować. Jak jest u Was? Ja sobie nie wyobrażam wizyty u dentysty bez znieczulenia :p a muszę iść wyrwać zęba :/
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam od początku do 8mc dostawałam znieczulenie bezpieczne dla kobiet ciężarnych mimo to.nie było ono takie super w działaniu. Tez 20 mam dentyste:)

reklama
powodzenia! Ja tez mam leczenie kanalowe, zaczelam jak jeszcze nie wie wiedzialam o ciazy i za tydzien ide na kolejna wizyte.
Troche sie obawiam w ciazy robic rtg no ale bedzie trzeba...
Ja też zaczęłam zanim dowiedziałam się o ciąży... Ale mój dentysta powiedział że w tej sytuacji rtg nie będzie robił

oj to samo przechodze. klade sie jak nigdy o 21. bo juz oczy sie zamykaja a 3-4 w nocy budze sie i jiz nie dam rady spowrotem spac
Witajcie. Ja po dwóch dniach rozpusty i snu do 6 rano, dziś znowu wstałam o 4:30[emoji58]. Mam nadzieje ze te pobudki przejdą szybko, bo potrzebuje snu jak tlenu, a w pracy potem chodze jak przćmiona.

A ja dzisiaj z młodym do lekarza. Od poniedziałku już nie chodzi do szkoły, bo coś go zbiera. Niestety zamiast coraz lepiej mam wrażenie że coraz gorszej jest. Ma paskudny krtaniowy kaszel [emoji3525]

Właśnie dziewczyny można w ciąży pójść do dentysty i mieć zabieg w znieczuleniu? Czytałam gdzies ze można dopiero w 2 trymestrze i musi to być specjalne znieczulenie dla ciężarnych i nie każda klinika chce przyjmować. Jak jest u Was? Ja sobie nie wyobrażam wizyty u dentysty bez znieczulenia :p a muszę iść wyrwać zęba :/
Oczywiście że można... Ja jak byłam w ciąży to chodziłam i dostawałam znieczulenie dla ciężarnych, nie ma do tego przeciwwskazań, oczywiście że najlepiej jest pójść w drugim trymestrze, ale jak cie ząb napierdziela i nie wytrzymuje i masz się faszerowac lekami to mniejsza szkoda jest pójść do dentysty i zaleczyc czy wyrwać.

Kurcze to ja nie wiem, ale mysle, ze moj dentysta na pewno bedzie chcial robic rtg, chociaz w takim razie to ja nie wiem czy sie zgodze...

reklama
Dzięki Bogu nie boli mnie i odpukać żeby nie zaczął ale wiem ze jest do usunięcia. Pewnie lekarz będzie chciał to leczyć tylko ja u dentysty strasznie się stresuje i nie ukrywam ze boje i nie będę fundować sobie tyle stresu dlatego poczekam do 2 trymestru i pójdę go usunąć :)

Do góry