Pralinka2020
Fanka BB :)
byłam dziś u lekarza, jak mała będzie rosła w tym tempie to dobije do 4 kg
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My nie będziemy robili tego bankowania krwi pępowinowej, uważam że to jest tylko marketing i nie wiadomo, czy kiedyś w życiu to się przyda i czy pomoże, żadnych gwarancji. Tak jak mówisz - grają na emocjach rodziców, którzy chcą jak najlepiej wszystko zrobić dla swojego Dziecka.odnośnie bankowania krwi też się wypowiem bo dzwonią do mnie non stop i namawiają jakie to dobre może i tak może się nie znam ale jak zapytałam ile w 2020 r wykorzystano krwi pępowinowej powiedziała ze w 2020 do kwietnia 1 raz a wiec samo mówi za siebie. Większość zabiegów jest "eksperymentalnych" nie refundowanych przez NFZ a koszty są ogromne. Poza tym np. komórki macierzyste nie nadaję się dla tego dziecka od którego było pobranie bo np. choroby mają podłoże genetyczne więc podanie własnych komórek macierzystych nie tylko może nie pomóc ale wznowić chorobę. Bardzo często jest wcześniejsze odpępowywanie co niekorzystnie wpływa na dziecko. Są w Polsce banki publiczne do których można oddać krew za darmo jak i skorzystać z tych krwi co są tam złożone jeśli znajdzie taka potrzeba i będzie dawca. Położna też mnie namawia to jest granie na emocjach rodziców bo wiadomo że każdy rodzic chce dla dziecka jak najlepiej ale taki nachalny marketing mi się nie podoba. Nie wiem a wy co o tym myślicie ?
Gdzie zamawialas?Dzisiejsza przesyłka Nie spodziewałam się ze takie to spore
Obczajcie to. To szpital w którym pracuje mój lekarz. Jezu biedne te mamuśki.
To jakiś koszmar. Zarówno dla rodziców jak i bobasów.Noworodki ze szpitala przy ul. Polnej mogą przytulić się do swoich mam. Wcześniej trzeba się umówić!
Powodem wprowadzonego zakazu odwiedzin była i jest obawa przed koronawirusem.epoznan.pl
Gdzie zamawialas?
No właśnie, co z tym nacięcie krocza..
Jesteście na tak/nie?
Ja tak, cały czas od pierwszego trymestru do teraz. Na każdy trymestr wynalazłam sobie zestawy ćwiczeń odpowiednie dla danego trymestru i ćwiczę 4x w tygodniu po około pół godziny.Dziewczyny, czy Wy ćwiczycie? Macie na to siłę? Ja dzisiaj po sklepach latałam za fotelikiem i musiałam kimę zaliczyć po a gdzie tu jeszcze jakieś wygibasy.
Wow, zmuś mnie.Ja tak, cały czas od pierwszego trymestru do teraz. Na każdy trymestr wynalazłam sobie zestawy ćwiczeń odpowiednie dla danego trymestru i ćwiczę 4x w tygodniu po około pół godziny.