reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

kończę też syrop z brzozy, syrop z kaliny, syrop z malin i nawet skusiłam się na napar z pędów maliny, choć w ciąży też się nie zaleca, śmierdzę czosnkiem i miód mi się kończy, imbir mi nosem wychodzi, dodam, że biorę też apteczne medykamenty, ale one równie nieskuteczne
Jeszce syrop z imbiru, miodu i cytryny mi przychodzi do głowy 😊

reklama
od 3 tygodni kaszlę, to ponoć może spowodować przedwczesny poród ze względu na skurcze macicy, antybiotyk znowóż to u mnie murowana grzybica której potem nijak nie ma jak leczyć i też zagrożenie, więc ani cebula ani owies mi nie straszne (niestety nie mam owsa :) )
Będzie dobrze ;) często się tak mówi , że coś może powodować wczesny poród, ale wydaje mi się, że tak łatwo jednak nie jest go wywołać. Może spróbuj z tymi inhalacjami tak jak radzi Hania, no chyba że też już próbowałaś... Ja też płucze gardło szałwią, to bardziej jak gardło boli ale w sumie może też pomóc nawilżyć drogi oddechowe i "odczepić się" kaszlowi.

Będzie dobrze ;) często się tak mówi , że coś może powodować wczesny poród, ale wydaje mi się, że tak łatwo jednak nie jest go wywołać. Może spróbuj z tymi inhalacjami tak jak radzi Hania, no chyba że też już próbowałaś... Ja też płucze gardło szałwią, to bardziej jak gardło boli ale w sumie może też pomóc nawilżyć drogi oddechowe i "odczepić się" kaszlowi.
inhalacje robię 2x dziennie od tygodnia, lekarz mi kazał, ale też poprawy żadnej... na nawilżenie używam soli morskiej kilka razy dziennie i tabletek na gardło malinowo czosnkowych

My zamówiliśmy w Ikei taki zwykły przewijak który kładziesz na meblu. Będziemy mieli kącik do kąpieli i przewijania na biurku i tam też będzie przewijak, wanienka, koszyczki z duperelkami... A łóżeczko w naszej sypialni ale z drugiej strony to tak sobie myślę, że jak w nocy dziecko się budzi bo ma mokro to trochę średnio latać z nim do drugiego pokoju. No ale trudno... Na razie tak to zostawiamy, najwyżej potem będziemy kombinować.

@Martitta88 No ja właśnie wszystko będę mieć w naszej sypialni początkowo myślałam żeby na komodzie kupić taka nakładkę drewniana i tam przewijać ale średnio mi się to widzi bo komodę trzeba dużo odstawić id ściany i teraz się zastanawiam żeby jednak.na łóżeczko dac

My zamówiliśmy w Ikei taki zwykły przewijak który kładziesz na meblu. Będziemy mieli kącik do kąpieli i przewijania na biurku i tam też będzie przewijak, wanienka, koszyczki z duperelkami... A łóżeczko w naszej sypialni ale z drugiej strony to tak sobie myślę, że jak w nocy dziecko się budzi bo ma mokro to trochę średnio latać z nim do drugiego pokoju. No ale trudno... Na razie tak to zostawiamy, najwyżej potem będziemy kombinować.
u nas niestety tak samo to będzie wyglądć, kącik do przewijania jest w drugim pokoju i w nocy trzeba będzie chodzić z maluchem po karmieniu, ale w naszej sypialni nie ma więcej podłogi :) ledwo łóżeczko dostawne się zmieści

reklama
u nas niestety tak samo to będzie wyglądć, kącik do przewijania jest w drugim pokoju i w nocy trzeba będzie chodzić z maluchem po karmieniu, ale w naszej sypialni nie ma więcej podłogi :) ledwo łóżeczko dostawne się zmieści
Damy radę 🙂 na pewno nie jesteśmy jedyne, które mają taką sytuację i na pewno da się to ogarnąć.

Do góry