Jeszce syrop z imbiru, miodu i cytryny mi przychodzi do głowykończę też syrop z brzozy, syrop z kaliny, syrop z malin i nawet skusiłam się na napar z pędów maliny, choć w ciąży też się nie zaleca, śmierdzę czosnkiem i miód mi się kończy, imbir mi nosem wychodzi, dodam, że biorę też apteczne medykamenty, ale one równie nieskuteczne
reklama
Martitta88
Fanka BB :)
Będzie dobrze często się tak mówi , że coś może powodować wczesny poród, ale wydaje mi się, że tak łatwo jednak nie jest go wywołać. Może spróbuj z tymi inhalacjami tak jak radzi Hania, no chyba że też już próbowałaś... Ja też płucze gardło szałwią, to bardziej jak gardło boli ale w sumie może też pomóc nawilżyć drogi oddechowe i "odczepić się" kaszlowi.od 3 tygodni kaszlę, to ponoć może spowodować przedwczesny poród ze względu na skurcze macicy, antybiotyk znowóż to u mnie murowana grzybica której potem nijak nie ma jak leczyć i też zagrożenie, więc ani cebula ani owies mi nie straszne (niestety nie mam owsa )
Pralinka2020
inhalacje robię 2x dziennie od tygodnia, lekarz mi kazał, ale też poprawy żadnej... na nawilżenie używam soli morskiej kilka razy dziennie i tabletek na gardło malinowo czosnkowychBędzie dobrze często się tak mówi , że coś może powodować wczesny poród, ale wydaje mi się, że tak łatwo jednak nie jest go wywołać. Może spróbuj z tymi inhalacjami tak jak radzi Hania, no chyba że też już próbowałaś... Ja też płucze gardło szałwią, to bardziej jak gardło boli ale w sumie może też pomóc nawilżyć drogi oddechowe i "odczepić się" kaszlowi.
Pralinka2020
masz jakiś konkretny przepis?Jeszce syrop z imbiru, miodu i cytryny mi przychodzi do głowy
Nie ja robiłam z neta na chybił trafił, większość podobnych przepisów byłamasz jakiś konkretny przepis?
Martitta88
My zamówiliśmy w Ikei taki zwykły przewijak który kładziesz na meblu. Będziemy mieli kącik do kąpieli i przewijania na biurku i tam też będzie przewijak, wanienka, koszyczki z duperelkami... A łóżeczko w naszej sypialni ale z drugiej strony to tak sobie myślę, że jak w nocy dziecko się budzi bo ma mokro to trochę średnio latać z nim do drugiego pokoju. No ale trudno... Na razie tak to zostawiamy, najwyżej potem będziemy kombinować.
@Martitta88 No ja właśnie wszystko będę mieć w naszej sypialni początkowo myślałam żeby na komodzie kupić taka nakładkę drewniana i tam przewijać ale średnio mi się to widzi bo komodę trzeba dużo odstawić id ściany i teraz się zastanawiam żeby jednak.na łóżeczko dac
Pralinka2020
u nas niestety tak samo to będzie wyglądć, kącik do przewijania jest w drugim pokoju i w nocy trzeba będzie chodzić z maluchem po karmieniu, ale w naszej sypialni nie ma więcej podłogi ledwo łóżeczko dostawne się zmieściMy zamówiliśmy w Ikei taki zwykły przewijak który kładziesz na meblu. Będziemy mieli kącik do kąpieli i przewijania na biurku i tam też będzie przewijak, wanienka, koszyczki z duperelkami... A łóżeczko w naszej sypialni ale z drugiej strony to tak sobie myślę, że jak w nocy dziecko się budzi bo ma mokro to trochę średnio latać z nim do drugiego pokoju. No ale trudno... Na razie tak to zostawiamy, najwyżej potem będziemy kombinować.
reklama
Martitta88
Damy radę na pewno nie jesteśmy jedyne, które mają taką sytuację i na pewno da się to ogarnąć.u nas niestety tak samo to będzie wyglądć, kącik do przewijania jest w drugim pokoju i w nocy trzeba będzie chodzić z maluchem po karmieniu, ale w naszej sypialni nie ma więcej podłogi ledwo łóżeczko dostawne się zmieści