reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
od 3 tygodni kaszlę, to ponoć może spowodować przedwczesny poród ze względu na skurcze macicy, antybiotyk znowóż to u mnie murowana grzybica której potem nijak nie ma jak leczyć i też zagrożenie, więc ani cebula ani owies mi nie straszne (niestety nie mam owsa :) )
Moja droga, ja chorowalam 3 miesiące. Kaszel miałam taki sorki za wyrażenie do porzygu. Podobno jest to coś takiego co dopada kobiety w ciąży i nie raczy puścić. Też piłam wodę z cytryną, imbirem do tego *spam* do ssania i syrop, który ma czosnek bezwonny w składzie. Niestety nic za bardzo nie pomagało. W końcu okazało się że jestem uczulona na Imbir, bo bardzo się dusilam, więc jak go odstawiłam było niewiele lepiej, ale lepiej. Kupiłam nebulizator i robiłam Inhalacje z soli fizjologicznej, które pomagały mi zasnąć. W końcu dopiero jak dostałam infekcji dróg rodnych po wizycie na basenie to wdrożyli mi Duomox antybiotyk i dopiero po tym odpuściło.
A, jeszcze porost islandzki jadłam, bo gardło non stop musi być nawilżone. To tyle jeśli chodzi o naturalne sposoby.

My mamy na łóżeczko przewijak bo z tym na komodę właśnie odsuwanie jej nie bardzo- zobaczymy jak to wyjdzie w praniu powiem szczerze, na komodzie też te najważniejsze duperele w koszyczkach

W małym mieszkaniu polecam przewijak rozkładany. Ja taki mam i jest super.

Załączniki

• Screenshot_20200518-203517.jpg
    Screenshot_20200518-203517.jpg
    86,4 KB · Wyświetleń: 70
@Martitta88 No ja właśnie wszystko będę mieć w naszej sypialni początkowo myślałam żeby na komodzie kupić taka nakładkę drewniana i tam przewijać ale średnio mi się to widzi bo komodę trzeba dużo odstawić id ściany i teraz się zastanawiam żeby jednak.na łóżeczko dac

ja ze względu na wzrost (155🙈) żeby było mi bardziej komfortowo zdecydowałam się na komodę malm z 3 szufladami i na to dokupie właśnie ta nakładkę i na to miękki przewijak. Wszystkie standardowe przewijaki te takie stoliki czy komody czy tez na łóżeczko myśle ze byłyby dla mnie są wysoko. Wole lekko nachylić się nad małą.Fajna Jest w ikei komoda która rozkłada się na przewijak a później można ten przewijak złożyć i jest fajna komoda i nic nie odstaje od ściany. Dla mnie jednak za wysoka

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak rozwiązałyście kwestie wanienki, jeśli np macie prysznic. Najbardziej nadałby mi się strojak z wanienką na kółkach no bo targać Co chwilę wanienkę pełna wody przed łazienkę nie bardzo mi sie usmiecha...

Do góry