reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
od 3 tygodni kaszlę, to ponoć może spowodować przedwczesny poród ze względu na skurcze macicy, antybiotyk znowóż to u mnie murowana grzybica której potem nijak nie ma jak leczyć i też zagrożenie, więc ani cebula ani owies mi nie straszne (niestety nie mam owsa :) )
Moja droga, ja chorowalam 3 miesiące. Kaszel miałam taki sorki za wyrażenie do porzygu. Podobno jest to coś takiego co dopada kobiety w ciąży i nie raczy puścić. Też piłam wodę z cytryną, imbirem do tego *spam* do ssania i syrop, który ma czosnek bezwonny w składzie. Niestety nic za bardzo nie pomagało. W końcu okazało się że jestem uczulona na Imbir, bo bardzo się dusilam, więc jak go odstawiłam było niewiele lepiej, ale lepiej. Kupiłam nebulizator i robiłam Inhalacje z soli fizjologicznej, które pomagały mi zasnąć. W końcu dopiero jak dostałam infekcji dróg rodnych po wizycie na basenie to wdrożyli mi Duomox antybiotyk i dopiero po tym odpuściło.
A, jeszcze porost islandzki jadłam, bo gardło non stop musi być nawilżone. To tyle jeśli chodzi o naturalne sposoby.

My mamy na łóżeczko przewijak bo z tym na komodę właśnie odsuwanie jej nie bardzo- zobaczymy jak to wyjdzie w praniu powiem szczerze, na komodzie też te najważniejsze duperele w koszyczkach

W małym mieszkaniu polecam przewijak rozkładany. Ja taki mam i jest super.

Załączniki

• Screenshot_20200518-203517.jpg
    Screenshot_20200518-203517.jpg
    86,4 KB · Wyświetleń: 72
@Martitta88 No ja właśnie wszystko będę mieć w naszej sypialni początkowo myślałam żeby na komodzie kupić taka nakładkę drewniana i tam przewijać ale średnio mi się to widzi bo komodę trzeba dużo odstawić id ściany i teraz się zastanawiam żeby jednak.na łóżeczko dac

ja ze względu na wzrost (155🙈) żeby było mi bardziej komfortowo zdecydowałam się na komodę malm z 3 szufladami i na to dokupie właśnie ta nakładkę i na to miękki przewijak. Wszystkie standardowe przewijaki te takie stoliki czy komody czy tez na łóżeczko myśle ze byłyby dla mnie są wysoko. Wole lekko nachylić się nad małą.Fajna Jest w ikei komoda która rozkłada się na przewijak a później można ten przewijak złożyć i jest fajna komoda i nic nie odstaje od ściany. Dla mnie jednak za wysoka

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak rozwiązałyście kwestie wanienki, jeśli np macie prysznic. Najbardziej nadałby mi się strojak z wanienką na kółkach no bo targać Co chwilę wanienkę pełna wody przed łazienkę nie bardzo mi sie usmiecha...

Do góry