reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak rozwiązałyście kwestie wanienki, jeśli np macie prysznic. Najbardziej nadałby mi się strojak z wanienką na kółkach no bo targać Co chwilę wanienkę pełna wody przed łazienkę nie bardzo mi sie usmiecha...
Ja mam stelaż ale nie na kułkach. Widziałam takie ale są strasznie drogie. My mamy wanne ake dbajac o kręgoslup a majac dużą łazienkę zdecydowałam się na ten stelaż

@Aleks90 ja tak samo jak Ty jestem niska :) i właśnie kupiłam przez to ta komodę malm tyko że 6 szuflad i jak już stoi odstawiona od ściany to średnio poręczna mi się wydaje ale może mi się tylko wydaje bo tej nakładki jeszxze nie zamówiłam. Ale jak sobie stoję przy lozeczku to jednak nie wiem czy tam nie będzie lepiej nic pomyślę jeszxze:) jest jak coś nase łóżko podobno tam się najlepiej przebiera:)

W małym mieszkaniu polecam przewijak rozkładany. Ja taki mam i jest super.
Tylko gdzie go rozłożyć jak nie ma miejsca? 😂
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak rozwiązałyście kwestie wanienki, jeśli np macie prysznic. Najbardziej nadałby mi się strojak z wanienką na kółkach no bo targać Co chwilę wanienkę pełna wody przed łazienkę nie bardzo mi sie usmiecha...
My będziemy kąpać w pokoju i będziemy nosić wanienkę z wodą z łazienki. Ta wanienka i tak powinna być wypełniona gdzieś w 1/4, przynajmniej tak mówi na filmiku Asia Mróz, więc myślę, że przenieść ją z łazienki do sypialni damy radę. A wolę mieć wanienkę na wygodnej wysokości i przewijak tuż obok, żeby od razu dziecko na nim położyć po wyjęciu z wanienki.

My będziemy kąpać w pokoju i będziemy nosić wanienkę z wodą z łazienki. Ta wanienka i tak powinna być wypełniona gdzieś w 1/4, przynajmniej tak mówi na filmiku Asia Mróz, więc myślę, że przenieść ją z łazienki do sypialni damy radę. A wolę mieć wanienkę na wygodnej wysokości i przewijak tuż obok, żeby od razu dziecko na nim położyć po wyjęciu z wanienki.
Po rozłożeniu zajmuję mało miejsca potem można złożyć i odstawic na bok za jakas szafę czy drzwi. Pół metra na metr gdzies się zawsze znajdzie na rozłożenie

Przepis na syrop, potrzebne:
Słoiczek ok 125 ml.
Miodu dałam po 2 łyżki nawłociowego i mniszkowego
2 cytryny
1 korzeń imbiru
Kurkuma

miodek-ja mam nawłociowy bo świetne na stawy i reumatyzm- cytrynka (ja 1 wyciskam całą z soczku a drugą kroję w plastry), imbir pół korzonka (trochę ścieram żeby ten soczek się wytrącił a resztę kroję w plasterki) troszkę wody gotuję w garczku i dodaję kilka plastrów imbiru i kilka plasterków cytryny, dosypuję szczyptę kurkumy i gotuję chwilkę, potem odstawiam aż przestygnie, bo miodu nie zalewamy wrzątkiem.
(Można przelać przez sitko kwesta uznania, przetrzeć lub pić i jeść wszystko) Wszystko w słoiczek łączę i do lodówki:) Spokojnie 3-4 tyg postoi:) . Pijemy 2 łyżeczki dziennie rano i wieczorem najlepiej.
Zdrówka ☺️

My właśnie też, wanienka ze stelażem i będziemy nosić

@Aleks90 ja tak samo jak Ty jestem niska :) i właśnie kupiłam przez to ta komodę malm tyko że 6 szuflad i jak już stoi odstawiona od ściany to średnio poręczna mi się wydaje ale może mi się tylko wydaje bo tej nakładki jeszxze nie zamówiłam. Ale jak sobie stoję przy lozeczku to jednak nie wiem czy tam nie będzie lepiej nic pomyślę jeszxze:) jest jak coś nase łóżko podobno tam się najlepiej przebiera:)

6 szuflad czyli masz na myśli podwójna na wysokość 3 szuflad ? ja kupuje ta nakładkę na cała szerokość komody i na nią powieszę te organizery z ikei. Myśle ze z nakładka stworzy taka całość ze nie będzie bardzo widać ze jest odsunięta. Ale jak finalnie wyjdzie to się okaże. Na razie mam komodę a reszty jeszcze nie zamawiałam. W domu remonty to ciężko się zmieścić 😂

reklama
6 szuflad czyli masz na myśli podwójna na wysokość 3 szuflad ? ja kupuje ta nakładkę na cała szerokość komody i na nią powieszę te organizery z ikei. Myśle ze z nakładka stworzy taka całość ze nie będzie bardzo widać ze jest odsunięta. Ale jak finalnie wyjdzie to się okaże. Na razie mam komodę a reszty jeszcze nie zamawiałam. W domu remonty to ciężko się zmieścić 😂
Dziewczyny, mówicie o tej nakładce z allegro która wam poleciłam?
Jeśli tak, to jak chcecie, podeślę Wam foty jak odstaje od ściany.

Do góry