reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej,
serdecznie polecam szkole rodzenia Joanny Mróz 👍🏻
Ja też polecam kurs Asi aczkolwiek wydaje mi się, że warto go przepleść Bebi Program, bo Asia mówi dużo o ćwiczeniach i fizjoterapii i to jest naprawdę super, ale z kolei w Bebi mówią np. o diecie podczas ciąży, szczegółowo opisują etapy porodu... Ja robię obydwa kursy.

Co do kursu Joanny, to mam do Was pytanie co do części 2 czyli przygotowania do porodu. Tam są pokazane dwa zestawy masażu: jeden jak kobieta leży na boku, a potem drugi jak opiera się o piłkę, no i na koniec ćwiczenia. Asia mówi , żeby robić te rzeczy codziennie. Wy robicie codziennie obydwa rodzaje masażu + ćwiczenia czy wybieracie sobie jeden masaż? Mi się wydaje, że tego jest strasznie dużo. Mój jak mi robi masaż 7 minut to już ma dość 😅

reklama
Dziewczyny, planujecie kupić aspirator elektryczny? Ja mam w planie kupić ten od haxe, czytałam poztywne opinie. Może któraś z was miała już z nim styczność? Przekonują mnie do niego melodyjki i brak filtrów.
My mamy katarek u syna się sprawdził. Teraz też kupiłam i polecam.

Dziewczyny, planujecie kupić aspirator elektryczny? Ja mam w planie kupić ten od haxe, czytałam poztywne opinie. Może któraś z was miała już z nim styczność? Przekonują mnie do niego melodyjki i brak filtrów.
Ja nie planuje, bo każdy kto używał odradzał te elektryczne. Nie wiem z jakich firm korzystali, ale wszyscy byli zgodni, że jednak za słabo ciągnie. Wszyscy znajomi korzystają z tych katarków do odkurzaczy lub tych na wdech (raczej podróżnie) i są bardzo zadowoleni, więc i ja na ten się zdecyduje, tylko chłopak ma zrobić adapter do odkurzacza ręcznego, żeby było jeszcze wygodniej, ale nie wiemy jak będzie z siłą ssania takiego odkurzacza. Jak będzie słaba, będziemy wyjmować normalny odkurzacz.

Ja też polecam kurs Asi aczkolwiek wydaje mi się, że warto go przepleść Bebi Program, bo Asia mówi dużo o ćwiczeniach i fizjoterapii i to jest naprawdę super, ale z kolei w Bebi mówią np. o diecie podczas ciąży, szczegółowo opisują etapy porodu... Ja robię obydwa kursy.

Co do kursu Joanny, to mam do Was pytanie co do części 2 czyli przygotowania do porodu. Tam są pokazane dwa zestawy masażu: jeden jak kobieta leży na boku, a potem drugi jak opiera się o piłkę, no i na koniec ćwiczenia. Asia mówi , żeby robić te rzeczy codziennie. Wy robicie codziennie obydwa rodzaje masażu + ćwiczenia czy wybieracie sobie jeden masaż? Mi się wydaje, że tego jest strasznie dużo. Mój jak mi robi masaż 7 minut to już ma dość 😅

Hej Martitta :-)

nie, ja też nie robię obydwa rodzaje masażu :-D
Dostaję zwykle masaż wieczorem od męża, ale na tak długo go nie wystarcza :-D :-D

A który robicie? Mi się wydaje bardziej kompletny ten na leżąco, bo łydki też mi dokuczają czasem trochę.

Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała składaną wanienkę dla dziecka i może polecić jakiś produkt?

Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała składaną wanienkę dla dziecka i może polecić jakiś produkt?
Ja się zdecydowałam na taką jak w załączeniu. Jest składana i dość duża. Nie wiem jak z czyszczeniem i używaniem, bo się dowiem za kilka miesięcy, ale wyglada na naprawdę dobrze wykonaną.
DFDD022B-D4F0-47DC-B32D-372BBFD8D552.png

reklama
Do góry