reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A ja mam totalnie odwrotnie, nie wiem co jest grane, na tą chwilę sex może nie istnieć dla mnie. Jestem tym faktem totalnie zaskoczona, już od kilku tygodni. 🙁
Ja też mam odwrotnie... Przez to, że czuję się jak słoń i jestem zmęczona, nie mam ochoty na taki "sport".

My zamówiliśmy łóżeczko z Ikei Gulliver. Co prawda szczebelków nie można wyciągać (ale nie do końca wiem, po co je wyciągać?) ale wysokość się reguluje i jest w przystępnej cenie to łóżeczko, tak to często ceny są kosmiczne. Moja koleżanka je ma, i to używane po innej koleżance i obydwie bardzo zadowolone z użytkowania.

reklama
Dobra, już do mnie dotarło po co te wyjmowane szczebelki 🤦🏼‍♀️😁 my na późniejszy etap planujemy kupić i tak inne łóżko, już takie większe i bez zabezpieczeń więc nam akurat szczebelki nie przeszkadzają.

Ja też mam odwrotnie... Przez to, że czuję się jak słoń i jestem zmęczona, nie mam ochoty na taki "sport".

My zamówiliśmy łóżeczko z Ikei Gulliver. Co prawda szczebelków nie można wyciągać (ale nie do końca wiem, po co je wyciągać?) ale wysokość się reguluje i jest w przystępnej cenie to łóżeczko, tak to często ceny są kosmiczne. Moja koleżanka je ma, i to używane po innej koleżance i obydwie bardzo zadowolone z użytkowania.
Dziewczyny może jakby to nie był dla mnie zakazany owoc to być może po spróbowaniu też by mi przeszły chęci 🤣

ja też mam łożysko w przedniej ścianie i nie czuję małej aż tak bardzo, śpię cała noc jak suseł i jeszcze obowiązkowa drzemka w ciągu dnia :) moj lekarz nie robi gabinecie usg i chodzę tylko na te trymestralne, więc nie mam tak często wglądu do bobasa, za to usg to dla nas wielkie święto :) mała na pewno jest ułożona bokiem, bo czuję jak mnie po dwóch stronach brzucha naciska, chyba się rozciąga, ale u mnie to dopiero 28+5 więc jestem za Wami sporo do tyłu :)

to jesteśmy prawie razem. Ja 28+1😀

Mi dziś tak apka pokazuje, ale wg ostatniego usg dzidzi jest ok tydzień starsze :)
Screenshot_20200508-104317.jpeg

Ja zastanawiam się nad łóżeczkiem z woodies. Są ładne proste, maja gryzaki na bokach i cena raczej tez przystępna. Później jest możliwość nawet dokupienia bocznego zabezpieczenia i zmiany na łóżeczko dla większego dziecka

Mi dziś tak apka pokazuje, ale wg ostatniego usg dzidzi jest ok tydzień starsze :) Zobacz załącznik 1117071

Moja apka pokazuje to co u lekarza. Ale zauważyłam ze jak na razie to lekarz nie miesza z terminem czy coś. Trzyma się stale tej daty porodu (30.07)co wyznaczył chyba na 2 lub 3 wizycie. Ale jak wczoraj przez ułamek sekundy coś widziałam 26.07.
kolezance jej lekarz co wizytę mówi inna datę porodu z usg. Chyba bym zwariowała gdybym tak co wizytę inny termin słyszała.

myślałam, że dziecko jak jest przy cukrzycy to generalnie wcześniej się kończy, nie wiem czy przez cc, ale nie mogę sobie przypomnieć skąd to info u mnie się pojawiło, termin masz na koniec czerwca więc pewnie i tak będziesz spośród nas pierwsza! od razu uprzedzam, ze mimo natłoku matczynych obowiazków musisz znaleźć czas na uwagi, instrukcje, wrażenia i sweet focie :)
Również mam taki stan wiedzy ze ciąże cukrzycowe rozwiązuje się około 38t. Zobaczymy co powie lekarz za tydzień.
Jasna sprawa , że będę z Wami na bieżąco 😀

reklama
Do góry