reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Cześć, widzę że zastanawiacie się nad bibsami. Już w kilku miejscach się spotkałam z opinią, że nie są dobre. Mają pięknbby design i na instagramie są wszędzie, ale są średnie dla rozwoju neurologopedycznego bobasow.

reklama
Ja dołączyłam jak akurat się przeniosły chwilę wcześniej ale stwierdziłam że to nie ma sensu by pisać o dołączenie tu też są dziewczyny... Nic strasznego nie piszemy by inni nie mogli przeczytac... One tam są już zżyte czułabym się jak intruz 🙈😁
życie w internecie wciąż jest chyba dla mnie obce, forum w forum... :)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie to czuję przytłumione kopniaki. Ale cały brzuch mi chodzi.. I mam wrażenie że mi tak majstruje czasem przy wyjściu ze aż mi nie fajnie... Już mówię do męża że pessar mu się spodobał i chce go dostać łapkami 🤣 taka pierwsza grzechotka 🔘😂 najgorzej przed zaśnięciem 🙆‍♀️
ja też mam łożysko w przedniej ścianie i nie czuję małej aż tak bardzo, śpię cała noc jak suseł i jeszcze obowiązkowa drzemka w ciągu dnia :) moj lekarz nie robi gabinecie usg i chodzę tylko na te trymestralne, więc nie mam tak często wglądu do bobasa, za to usg to dla nas wielkie święto :) mała na pewno jest ułożona bokiem, bo czuję jak mnie po dwóch stronach brzucha naciska, chyba się rozciąga, ale u mnie to dopiero 28+5 więc jestem za Wami sporo do tyłu :)

Cześć, widzę że zastanawiacie się nad bibsami. Już w kilku miejscach się spotkałam z opinią, że nie są dobre. Mają pięknbby design i na instagramie są wszędzie, ale są średnie dla rozwoju neurologopedycznego bobasow.
dzięki za info, każda opinia cenna, nie będę musiała setek stron przeglądać :)

Kochana! To dopiero początek 😀właśnie wczoraj tak myślałam o tym aby Wam napisać , abyście dały znać jak Wasze Maluchy w brzuchu po 33 tygodniu beda się zachowywać. Przypomnę tylko ze Mój Klusek 3 tyg temu ważył prawie 2,5kg teraz (33t.) Pewnie ma ze 3kg, uwierzcie , że jak kopnie w pęcherz to mi się gałki wywracają do góry nogami 😂 a gdzie jeszcze do końca... ale mentalnie chyba jestem gotowa na poród 😀
Niunia, jak dzieciaczek jest duży to nie wywołują porodu przed terminem?

Znaczy u nas wszystko kupione oprócz łóżeczka ale ono zamówione i lada chwila będzie... No i wózka brak🤦🏻‍♀️ chciałabym jednak w sklepie pooglądać na żywo... A że moja szyjka licha to chce przy okazji wizyty u lekarza wstąpić by za często wycieczek nie robić... Trochę się czuję jeszcze w proszku 😆
a jakie łóżeczko wybrałaś? ja się zastanawiam nad takim białym najtańszym, widziałam w necie za max 300 zł, ale nie wiem czy od razu kupić i mieć z głowy, czy poczekać z wydawaniem pieniędzy na zimę, bo mała na razie i tak będzie z nami w sypialni (chyba, że wpadnę w baby blues i razem z mężem wyrzucę ich do drugiego pokoju :) )

może nasza grupa nie jest aż tak zżyta (oczywiście żartuję, ale grupa w grupie mnie naprawdę rozśmieszyła :) ) ale chcę się dziś podzielić intymnym wrażeniem, że jakoś bardziej napalona w ciąży jestem, też tak macie, czy na mnie jakoś tylko tak pobudzająco te hormony działają?
No ja też tak mam a tu zakaz do końca 🤷🏻‍♀️ czasami miałam mega sny ale na szczęście przestały mnie nękać to nie dręczy mnie seks w snach już chociaż 😆 ale kurde to nie sprawiedliwe ani śmigać z brzuszkiem nie można nigdzie tylko leżeć... Ani seksu...potem połóg to też lipa.... I beznadzieja ogólnie.

reklama
ja też mam łożysko w przedniej ścianie i nie czuję małej aż tak bardzo, śpię cała noc jak suseł i jeszcze obowiązkowa drzemka w ciągu dnia :) moj lekarz nie robi gabinecie usg i chodzę tylko na te trymestralne, więc nie mam tak często wglądu do bobasa, za to usg to dla nas wielkie święto :) mała na pewno jest ułożona bokiem, bo czuję jak mnie po dwóch stronach brzucha naciska, chyba się rozciąga, ale u mnie to dopiero 28+5 więc jestem za Wami sporo do tyłu :)
U nas tez łożysko na przedniej ścianie.
Najintensywniej czuje ruchy jak leżę. Generalnie przed snem, jest moc 😀

Do góry