reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Cześć, widzę że zastanawiacie się nad bibsami. Już w kilku miejscach się spotkałam z opinią, że nie są dobre. Mają pięknbby design i na instagramie są wszędzie, ale są średnie dla rozwoju neurologopedycznego bobasow.

reklama
Ja dołączyłam jak akurat się przeniosły chwilę wcześniej ale stwierdziłam że to nie ma sensu by pisać o dołączenie tu też są dziewczyny... Nic strasznego nie piszemy by inni nie mogli przeczytac... One tam są już zżyte czułabym się jak intruz 🙈😁
życie w internecie wciąż jest chyba dla mnie obce, forum w forum... :)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie to czuję przytłumione kopniaki. Ale cały brzuch mi chodzi.. I mam wrażenie że mi tak majstruje czasem przy wyjściu ze aż mi nie fajnie... Już mówię do męża że pessar mu się spodobał i chce go dostać łapkami 🤣 taka pierwsza grzechotka 🔘😂 najgorzej przed zaśnięciem 🙆‍♀️
ja też mam łożysko w przedniej ścianie i nie czuję małej aż tak bardzo, śpię cała noc jak suseł i jeszcze obowiązkowa drzemka w ciągu dnia :) moj lekarz nie robi gabinecie usg i chodzę tylko na te trymestralne, więc nie mam tak często wglądu do bobasa, za to usg to dla nas wielkie święto :) mała na pewno jest ułożona bokiem, bo czuję jak mnie po dwóch stronach brzucha naciska, chyba się rozciąga, ale u mnie to dopiero 28+5 więc jestem za Wami sporo do tyłu :)

Cześć, widzę że zastanawiacie się nad bibsami. Już w kilku miejscach się spotkałam z opinią, że nie są dobre. Mają pięknbby design i na instagramie są wszędzie, ale są średnie dla rozwoju neurologopedycznego bobasow.
dzięki za info, każda opinia cenna, nie będę musiała setek stron przeglądać :)

Kochana! To dopiero początek 😀właśnie wczoraj tak myślałam o tym aby Wam napisać , abyście dały znać jak Wasze Maluchy w brzuchu po 33 tygodniu beda się zachowywać. Przypomnę tylko ze Mój Klusek 3 tyg temu ważył prawie 2,5kg teraz (33t.) Pewnie ma ze 3kg, uwierzcie , że jak kopnie w pęcherz to mi się gałki wywracają do góry nogami 😂 a gdzie jeszcze do końca... ale mentalnie chyba jestem gotowa na poród 😀
Niunia, jak dzieciaczek jest duży to nie wywołują porodu przed terminem?

Znaczy u nas wszystko kupione oprócz łóżeczka ale ono zamówione i lada chwila będzie... No i wózka brak🤦🏻‍♀️ chciałabym jednak w sklepie pooglądać na żywo... A że moja szyjka licha to chce przy okazji wizyty u lekarza wstąpić by za często wycieczek nie robić... Trochę się czuję jeszcze w proszku 😆
a jakie łóżeczko wybrałaś? ja się zastanawiam nad takim białym najtańszym, widziałam w necie za max 300 zł, ale nie wiem czy od razu kupić i mieć z głowy, czy poczekać z wydawaniem pieniędzy na zimę, bo mała na razie i tak będzie z nami w sypialni (chyba, że wpadnę w baby blues i razem z mężem wyrzucę ich do drugiego pokoju :) )

może nasza grupa nie jest aż tak zżyta (oczywiście żartuję, ale grupa w grupie mnie naprawdę rozśmieszyła :) ) ale chcę się dziś podzielić intymnym wrażeniem, że jakoś bardziej napalona w ciąży jestem, też tak macie, czy na mnie jakoś tylko tak pobudzająco te hormony działają?
No ja też tak mam a tu zakaz do końca 🤷🏻‍♀️ czasami miałam mega sny ale na szczęście przestały mnie nękać to nie dręczy mnie seks w snach już chociaż 😆 ale kurde to nie sprawiedliwe ani śmigać z brzuszkiem nie można nigdzie tylko leżeć... Ani seksu...potem połóg to też lipa.... I beznadzieja ogólnie.

reklama
ja też mam łożysko w przedniej ścianie i nie czuję małej aż tak bardzo, śpię cała noc jak suseł i jeszcze obowiązkowa drzemka w ciągu dnia :) moj lekarz nie robi gabinecie usg i chodzę tylko na te trymestralne, więc nie mam tak często wglądu do bobasa, za to usg to dla nas wielkie święto :) mała na pewno jest ułożona bokiem, bo czuję jak mnie po dwóch stronach brzucha naciska, chyba się rozciąga, ale u mnie to dopiero 28+5 więc jestem za Wami sporo do tyłu :)
U nas tez łożysko na przedniej ścianie.
Najintensywniej czuje ruchy jak leżę. Generalnie przed snem, jest moc 😀

Do góry