reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Uwielbiam Was z tym podejściem do wagi 😅 12 kg. miałam na plusie chyba w 15 tyg😂 tak jak już wspominałam mam na plusie jakieś 24kg juz, główna zasluga jak się okazało to cukrzyca , co już udało mi się w miarę opanować 😃
Tez juz praktycznie cała wyprawkę skompletowalam, a na nudy -książka, spacer i gotowanie, zakupy on line tez lubię a potem ta wyprawa do paczkomatu 😃@pralinka2020 to jak wycieczka 😂
Dziewczyny jutro kończę 30t.kopniaki są tak mocne , że czasem nie wierzę w to co czuje i widzę jeśli chodzi o brzuch! To chyba już jest kawał chłopa 😍
Nie mogę się doczekać środy i usg, tez ostatnie miałam w lutym...
@Onka4419 jak tam spędzasz czas w szpitalu ?

Uwielbiam Was z tym podejściem do wagi 😅 12 kg. miałam na plusie chyba w 15 tyg😂 tak jak już wspominałam mam na plusie jakieś 24kg juz, główna zasluga jak się okazało to cukrzyca , co już udało mi się w miarę opanować 😃
Tez juz praktycznie cała wyprawkę skompletowalam, a na nudy -książka, spacer i gotowanie, zakupy on line tez lubię a potem ta wyprawa do paczkomatu 😃@pralinka2020 to jak wycieczka 😂
Dziewczyny jutro kończę 30t.kopniaki są tak mocne , że czasem nie wierzę w to co czuje i widzę jeśli chodzi o brzuch! To chyba już jest kawał chłopa 😍
Nie mogę się doczekać środy i usg, tez ostatnie miałam w lutym...
@Onka4419 jak tam spędzasz czas w szpitalu ?
mi mąż nie pozwala wychodzić z domu, więc jak mikołaj na święta przynosi te paczki :)

My ze dwie/trzy godziny temu wróciliśmy już do domku i leżakuje, w sumie byłam od wtorku w szpitalu to nie całe trzy dni, wczoraj założony pessar i dawka sterydu.. Dziś druga dawka i dom 🙂trochę za dużo posiedziałam dziś i czuję brzuch jednak leżenie to podstawa..
Ale powiem szczerze że mój lekarz mimo że nie miał dyżurów na patologi ciąży tylko na porodówce cesarki ciachal to codziennie mnie odwiedzał i się interesował... Zaimponował mi tym ☺️

Ja też wczoraj po badaniu. Mały już główkiwo ułożony, ma 1100gram i termin z usg 09.07. Mam bardzo twardniejący brzuch, szyjka na szczęście ok dostałam Megnelle 2xdzuennie. Lekarka stwierdziła, że to normalne od połowy ciąży są skurcze oby nie bolesne. I dostałam leki na infekcje bo wracają co półtora miesiąca tak jak kiedyś przy córce. I cała ciąże mam podobna do tej sprzed 16 lat. Ja chodzę prywatnie to usg mam za każdym razem. Na krew i mocz mam iść za 2 tyg po leczeniu infekcji. Teraz dużo leżę i się obijam mam pretekst. A w domu remont tzn robimy nowy pokój i malowanie w pokoju dla małego. Pozdrawiam Was poświąteczne!! 🤗🤗🤗

My ze dwie/trzy godziny temu wróciliśmy już do domku i leżakuje, w sumie byłam od wtorku w szpitalu to nie całe trzy dni, wczoraj założony pessar i dawka sterydu.. Dziś druga dawka i dom 🙂trochę za dużo posiedziałam dziś i czuję brzuch jednak leżenie to podstawa..
Ale powiem szczerze że mój lekarz mimo że nie miał dyżurów na patologi ciąży tylko na porodówce cesarki ciachal to codziennie mnie odwiedzał i się interesował... Zaimponował mi tym ☺
Teraz w domu lez i leż nie forsuj się.

Pralinka na kiedy masz termin? Ja też planuję w Orłowskim, a termin mam na 29 lipca. Ja wybrałam ten szpital ze względu na moją p. doktor Muszynska-Rok która tam pracuje.
w Orłowskim na Czerniakowskiej
Ja jeszcze pracuję zdalnie, więc cały dzień z laptopem siedzę i już nie mogę doczekać się tej nudy od maja [emoji16] A co do malowania po numerach to super sprawa dla cierpliwych sama kiedyś popełniłam taki obraz z tygrysem jest świetny [emoji4]
Haha :D ja czytam, oglądamy seriale i filmy na Netflix, czytam też książki o ciąży, porodzie i macierzyństwie, mam taki obraz na płótnie typu kolorowanka i go maluje akwarelami, coś takiego jak w załączniku, polecam, gramy też w planszówki, rozmawiamy na Skypie z rodziną i znajomymi, gotujemy... I jakoś leci :)

Dziewczyny, macie wiedzę czy można używać w ciąży kremów z mocznikiem?
Piję wodę jak szalona, ale mam bardzo duży problem z suchością skóry. Macie jakąś wiedzę na ten temat?

Pralinka na kiedy masz termin? Ja też planuję w Orłowskim, a termin mam na 29 lipca. Ja wybrałam ten szpital ze względu na moją p. doktor Muszynska-Rok która tam pracuje.Ja jeszcze pracuję zdalnie, więc cały dzień z laptopem siedzę i już nie mogę doczekać się tej nudy od maja [emoji16] A co do malowania po numerach to super sprawa dla cierpliwych sama kiedyś popełniłam taki obraz z tygrysem jest świetny [emoji4]
mam termin na 26 lipca, więc duże prawdopodobieństwo że się spotkamy :) mnie prowadzi dr Jastrząb, który do zeszłego miesiąca też tam pracował, niestety zdecydował się przenieść do medicoveru, ale ja szpitala nie zmieniam :) czekam aż uruchomią ponownie szkołę rodzenia, bo u nich można się zapisywać dopiero po 25 tygodniu, więc dla mnie dopiero teraz, (może w szkole rodzenia się potkamy!) bardzo bym chciała uslyszeć porady tamtejszych położnych co do ubierania niemowlaka, bo w tym szpitalu jest podobno przeogromnie gorąco i zupełnie nie wiem jakie ubranka mam wziąć do szpitala, jedni mówią, że super gorąco, więc jak najcienie, tylko krótki bodziak a drudzy, że bobas nie ma termoregulacji stabilnej i zawsze długi rękawek...

reklama
ja już po krzywej, było super, cała przychodnia enel medu jest dedykowana wyłącznie dla ciężarnych, więc nikt prawdziwie "chory" tam nie przychodzi, pierwszy raz byłam w tej konkretnej placówce i szalenie mi się podobało, na te 2h oczekiwania miałam swój osobny pokój z kanapą i łazienką, więc naprawdę standard ho ho! w innych placówkach (też enel medu )po prostu w recepcji na kanapie czekałam, więc miłe zaskoczenie

Do góry