reklama
Pajaczkowa
Początkująca w BB
A jak Ci podpowiada intuicja? w sumie jeśli bardzo bardzo bardzo chcesz wiedzieć, chyba można umówić się na jeszcze jedna wizyte z usg? Czy to juz raczej nie wskazane? U mnie dr zerknał na obraz , a mieliśmy tylko słuchać serca (nie bylo planownaego usg)akurat trafił wprost na siusiaka , i mówił, że jakby specjalnie chciał zobaczyc to pewnie by się Młody schował, tak zazwyczaj ma na wizytach
Nastawiłam się na chłopca, rodzina mnie tak nastawiła i mąż [emoji2] a mi się wydaje ze będzie na przekór. Koleżanka mówi, ze to właśnie chłopcy się tak ukrywają z tym, co maja między nogami [emoji85]
cytrynk4
Fanka BB :)
Hej, nie martw się może jutro porobią ci tylko badania dadzą zalecenia i tyle? Moja znajoma miała tą dietę cukrzycową w poprzedniej ciąży ale nie powtórzę szczegółów, ona w ogóle nie leżała w szpitalu z tego powodu więc głowa do góry
Hej,
Ja jestem po wizycie, niestety lekarz stwierdził cukrzycę ciążową i jutro muszę się stawić do szpitala na oddział Leżała któraś z tego powodu? Jak tak to długo?
W czasie ciąży spotkania z położną nie są obowiązkowe, ale po urodzeniu dziecka położna przychodzi sprawdzić czy wszystko jest ok, czy dziecko przybiera na wadze itp.Dziewczyny a jak ugryźć temat położnej środowiskowej? Jestem kompletnie zielona...
Czy z automatu jestem przypisana tam gdzie mój lekarz rodzinny, czy jest rejonizacja, czy można wybrać inna z innego terenu, gdzie w ogóle szukać informacji o tym jakie położne są w okolicy, akurat nie mam w moim otoczeniu żadnej świeżo upieczonej mamy by dopytać....
Moim zdaniem dobrze się dowiedzieć kto jest w Twojej okolicy fajny i sobie go wybrać. Bo aktualnie jesteś zapewne przypisana do położnej w przychodni gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu.
Możesz się tylko zapisać a możesz też zadzwonić i umówić się na te spotkania w czasie ciąży. Moje znajome z tego korzystały i były zadowolone. Położna pomogła im napisać plan porodu, zadawały jej pytania o ciążę, poród i początku opieki nad maleństwem.
Nie znam nikogo, kto byłby hospitalizowany z tego tytułu... Przypuszczam, że chodzi jednak o badania. Być może chcą sprawdzić poziom cukru przy diecie i w warunkach szpitalnych żeby dostosować leczenie.Hej,
Ja jestem po wizycie, niestety lekarz stwierdził cukrzycę ciążową i jutro muszę się stawić do szpitala na oddział Leżała któraś z tego powodu? Jak tak to długo?
Ja też mam cukrzycę ciążowa i po prostu mam dietę trzymać. A czemu od razu do szpitala od razu to nie wiem...Hej,
Cześć dziewczyny, również chciałam do Was dołączyć
Jestem aktualnie w 16 tc, termin mamy na 27 lipca.
Chciałam zapytać, czybktoras z Was miała sytuację, że lekarz pomylił się co do płci?
W styczniu mieliśmy badania prenatalne na których lekarz stwierdził, że na pewno chłopiec, po około 2 tygodniach miałam wizytę u lekarza, który prowadzi mi ciąże i ten na usg stwierdził, ze to za wcześnie jeszcze, ale on raczej widzi dziewczynkę. Następna wizyta 28 lutego, oby się maluszek pokazał, bo póki co nóżki ścisniete i za nic nie chce ujawnić się haha.
Chciałam zapytać, czybktoras z Was miała sytuację, że lekarz pomylił się co do płci?
W styczniu mieliśmy badania prenatalne na których lekarz stwierdził, że na pewno chłopiec, po około 2 tygodniach miałam wizytę u lekarza, który prowadzi mi ciąże i ten na usg stwierdził, ze to za wcześnie jeszcze, ale on raczej widzi dziewczynkę. Następna wizyta 28 lutego, oby się maluszek pokazał, bo póki co nóżki ścisniete i za nic nie chce ujawnić się haha.
reklama
Sylwuszka1989
Fanka BB :)
Ja miałam identycznie. Na prenatalnych w 13 tygodniu lekarz powiedział że raczej chlopiec..w 16 tygodniu stwierdził że dziewczynka, i wczoraj w 20 tyg. Potwierdził to nadal. Także chyba będzie girlCześć dziewczyny, również chciałam do Was dołączyć ❤