reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Czy miałyście jakieś pobolewania w podbrzuszu jak zaczęłyście go brać? Siku latam jak szalona ale tez właśnie trochę ciągnie z prawej strony zwłaszcza. Bałam się ze tak będzie bo pierwszy porod skończył się cesarka ale było super żadnych bóli. Czy to może taki okres koniec pierwszego trymestru i ciągnie i tylko zbiegło się z duphastonem?

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Czy miałyście jakieś pobolewania w podbrzuszu jak zaczęłyście go brać? Siku latam jak szalona ale tez właśnie trochę ciągnie z prawej strony zwłaszcza. Bałam się ze tak będzie bo pierwszy porod skończył się cesarka ale było super żadnych bóli. Czy to może taki okres koniec pierwszego trymestru i ciągnie i tylko zbiegło się z duphastonem?
Hej brałam i nic nie pobolewalo od czasu do czasu ale to normalne w koncu jesteśmy w ciąży :) tez sikam jak szalona a jestem juz w 2 trymestrze :)

Odnośnie l4- Czy lekarze robia problem jak chce się isc np od 5 miesiąca a się dobrze czuje. A dwa, boje się ze będąc na l4 będę więźniem w własnym domu bo obawiając się kontroli z ZUS będę się bała gdziekolwiek wyjść.

Odnośnie l4- Czy lekarze robia problem jak chce się isc np od 5 miesiąca a się dobrze czuje. A dwa, boje się ze będąc na l4 będę więźniem w własnym domu bo obawiając się kontroli z ZUS będę się bała gdziekolwiek wyjść.

Żaden lekarZ na tym etapie nie powinien robić Ci problemu. Ja tam siedzenie 5 tc i się nie boje żadnych kontroli. Można normalnie wychodzić. Nie trzeba siedzieć w domu i czekać na panią z Zusu :)

Ważne żebyś na chorobowym nie poleciała sobie na wakacje 🤣

reklama
Ja biorę od samego początku praktycznie (jakoś 5 tydzien) i objawy zaczęły się ok. 2 tygodnie później, także to chyba nie przez duphaston. Mnie brzuch teraz bardziej ciągnie, z sikaniem też się biegam co chwilę, więc wg mnie to raczej zbieg okoliczności.
Mnie brzuch najbardziej boli wieczorem jak się już położę i jednak toaleta wzywa. Ten pierwszy ruch raczej mało przyjemny 😋

Do góry