reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Paulina ja sie staralam o mojego najmlodszego przez 4 lata. W tym czasie poronilam 6. Razy. Znam swoj organizm idealnie i nawet teraz jak sie nie staralismy to zauwazam takie rzeczy jak objawy owulacji.

U mnie testy byly takie: pierwszy 28dc czyli jakies 4 dni przed okresem drugi z wczoraj w dniu spodziewanej miesiaczki
PicsArt_11-10-11.27.34.jpeg

reklama
to się ***** w głowie nie mieści że menelice rodzą co roku zdrowe dzieci mimo że nie dbają o ciąże, nie wiedzą nawet kiedy mają owu itp, o nic nie dbają, a jak komuś zależy to trudności się pietrza jak woda na tamie.
Pracowałam w MOPR więc wiem co mówię..... :/
Dokładnie... U mnie w bloku mieszka dziewczyna, która ćpa, pije i jara faje na potęgę i troje dzieci i wszystkie zdrowe... Akurat była w ciąży jak ja straciłam swoją, byłam rozzalona i wkurw.... A za tą niesprawiedliwość

Ja się niestety będę stresować conajmniej do wyników amniopunkcji.. jak usłysze, że drugi bobas nie ma tej samej wady co starszak to odetchnę z ulgą i nawet do porodu pójde z uśmiechem :D
A starszak jaka ma wadę? I jak wyglada taka amniopunkcja?
Paulina ja sie staralam o mojego najmlodszego przez 4 lata. W tym czasie poronilam 6. Razy. Znam swoj organizm idealnie i nawet teraz jak sie nie staralismy to zauwazam takie rzeczy jak objawy owulacji.

U mnie testy byly takie: pierwszy 28dc czyli jakies 4 dni przed okresem drugi z wczoraj w dniu spodziewanej miesiaczkiZobacz załącznik 1043620

Ja nie wiem co to poronienie.... ale teraz staraliśmy się 1,5 roku.

Oooo to kreseczki widoczne na maksa 😊 kiedy lekarz?

A starszak jaka ma wadę? I jak wyglada taka amniopunkcja?

Ja nie wiem co to poronienie.... ale teraz staraliśmy się 1,5 roku.

Oooo to kreseczki widoczne na maksa [emoji4] kiedy lekarz?
Do polskiego lekarza tym razem nie ide. Mieszkam w uk, pujde na prywatne usg (robione tu przez sonografera) w pierwszym tygodniu grudnia i dopiero wtedy zobaczymy czy ciaza sie rozwija. I potem udam sie w zaleznosci od wyniku usg albo do lekarza rodzinnego zeby dal skierowanie na usg w szpitalu jesli ciaza sie nie rozwija lub do poloznej jesli sie rozwija i kolejne usg oraz angielski lekarz czeka mnie po 12 tyg ciazy.

PatkaPatka ja nie znam nawet choroby mojego synka :( w pazdzierniku pobrali nam krew na WES i wyniki beda dopiero w okolicach lutego wiec mozesz sobie wyobrazic co ja czuje [emoji22][emoji22]
My już jesteśmy po WESIE wiem co czujesz bo dla nas to oczekiwanie było tragiczne :( no ale zawsze lepiej znać przeciwnika niż nie znać, zawsze jednak wiesz na czym stoisz i czego się możesz spodziewać :(

My już jesteśmy po WESIE wiem co czujesz bo dla nas to oczekiwanie było tragiczne :( no ale zawsze lepiej znać przeciwnika niż nie znać, zawsze jednak wiesz na czym stoisz i czego się możesz spodziewać :(
Tak wiem dokladnie. Najgorsza jest niewiadoma. Najgorzej jesli sie okaze ze to cos po nas... choc czasami z drugiej strony chyba bym wolala niz dopisac chorobe synka do listy pecha w zyciu. Wtedy pp czesci tez wyjasnilyby sie te wszystkie nasze straty a nie tylko rozlozone rece lekarzy ze oni nie wiedza co sie dzieje.

Hej dziewczyny! Melduje się jako „chyba” przyszła mamusia.
Ostatni @ 6.10.19
bhcg 2.11 - 55 , 4.11 191 , 6.11 498. Zastanawiam się czy jeszcze robić betę teraz po weekendzie, jak myślicie?
Na usg jeszcze nic nie widać, ginekolog mówił ze jest ciąża ale nie może powiedzieć na 100% ze nie jest pozamaciczna co mnie trochę przeraziło. Mówił ze powinno być już coś widać, pozostaje mi czekać cierpliwie. Mam tylko problem z papierosami, mianowicie jestem nałogowa palaczka i ciężko mi jest całkowicie rzucić to cholerstwo.. postanowiłam od jutra już 0. Czuje się okropnie paląc ze świadomością ze mam w brzuchu małego człowieka. Cieszę się sie tu trafiłam.

reklama
Hej dziewczyny! Melduje się jako „chyba” przyszła mamusia.
Ostatni @ 6.10.19
bhcg 2.11 - 55 , 4.11 191 , 6.11 498. Zastanawiam się czy jeszcze robić betę teraz po weekendzie, jak myślicie?
Na usg jeszcze nic nie widać, ginekolog mówił ze jest ciąża ale nie może powiedzieć na 100% ze nie jest pozamaciczna co mnie trochę przeraziło. Mówił ze powinno być już coś widać, pozostaje mi czekać cierpliwie. Mam tylko problem z papierosami, mianowicie jestem nałogowa palaczka i ciężko mi jest całkowicie rzucić to cholerstwo.. postanowiłam od jutra już 0. Czuje się okropnie paląc ze świadomością ze mam w brzuchu małego człowieka. Cieszę się sie tu trafiłam.
Witaj i ogromne gratulacje. Ja ostatnia @ 8.10 i beta z 8.11 2300. Cylke co 27 dni dlatego już od 1.11 wiem o ciąży.By tak wysokiej becie w piątek nie było nic widać na usg, a moja poprzednia ciąża była pozamaciczna.

Do góry