reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dzień dobry dziewczyny!
wczoraj stuknęło 6 tygodni i chyba powoli zaczynaja mnie dopadać jakieś nudności z rana. Ale w sumie wstanę z łóżka, chwile pochodzę i przechodzi. Zauważyłam tez ze ciagle muszę coś podjadać w ciągu dnia. Jakieś truskawki czy tez winogrona bo inaczej opadam z sił.
Dzisiaj mam pierwsze USG i strasznie się stresuje. Aż mnie wszystko boli z tego stresu. Ratujcie :szok:
Daj znać jak będziesz po usg ! Będzie dobrze zobaczysz

reklama
Dzień dobry dziewczyny!
wczoraj stuknęło 6 tygodni i chyba powoli zaczynaja mnie dopadać jakieś nudności z rana. Ale w sumie wstanę z łóżka, chwile pochodzę i przechodzi. Zauważyłam tez ze ciagle muszę coś podjadać w ciągu dnia. Jakieś truskawki czy tez winogrona bo inaczej opadam z sił.
Dzisiaj mam pierwsze USG i strasznie się stresuje. Aż mnie wszystko boli z tego stresu. Ratujcie :szok:
Będzie dobrze i na pewno piękne serduszko zabije,ja muszę poczekać jeszcze bo u mnie dopiero 4 tyg+5

Dzień dobry dziewczyny!
Czekamy na pozytywne informacje :)

Ja dopiero we wtorek będę dzwonić się umówić, ale właściwie nie wiem na kiedy bo beta jest jeszcze bardzo niska - nie chce iść i wrócić z niczym bo to taki dodatkowy stres jednak.. :/

PatkaPatka ja mam i nerwice i fobie i stany depresyjne id czasu do czasu tak ze wiesz.... [emoji23] nie ma latwo. W sumie ostatnia ciaza z synem byla koszmarem jak mam buc szczera, z napadami paniki i nie moglam sie doczekac jej konca... dlatego tez i teraz nie za bardzo mi sie usmiecha wracac do tego stanu, ale tak jak mowie u mnie to jeszcze jedna wielka niewiadoma wiec wogole staram sie o tym nie myslec.

U mnie sa dlugie cykle i pozne owulacje. Czyli ciaza bardzo wczesna. Od ostatniej miesiaczki to jest dopiero 4+4tydz a biorac pod uwage pozne owulacje podejrzewam ze moze byc nawet i 4+0 dzis. Wiec ja na wizyte poczekam jeszcze minimum 3 tygodnie, ilosc ciaz do tej pory nauczyla mnie na pewno jednego, zeby nie isc za wczesnie bo to tylko marnowanie czasu i pieniedzy. Do tego okolo 7 tyg i tak nie wiadomo czy ciaza rozwija sie prawidlowo, bo ani nie ma jeszcze akcji serca a czasami to nawet dlugo nic nie widac. U mnie serduszka pojawialy sie w polowie 6 tyg tego owulacyjnego bo jakby liczyc od ostatniej miesiaczki to w polowie 7.

Ja przed pierwszą ciąża miałam bardzo nieregularne cykle między 28-43 dni ale po ciąży się ustabilizowały i było to ok. 30 dni +/- 2dni. Test ciążowy pozytywny wyszedł dopiero 3 dni po planowanej miesiączce i wtedy beta wynosiła ledwo 14,84 więc naprawdę nie wiem w którym tygodniu mogę być, z miesiączki wychodziłby 6.
Robiłam też w tym cyklu testy owulacyjne i nie znalazło owulacji, a robiłam je do 25.10 więc wszystko wskazuje na to, że to była bardzo późna owulacja.

to się ***** w głowie nie mieści że menelice rodzą co roku zdrowe dzieci mimo że nie dbają o ciąże, nie wiedzą nawet kiedy mają owu itp, o nic nie dbają, a jak komuś zależy to trudności się pietrza jak woda na tamie.
Pracowałam w MOPR więc wiem co mówię..... :/

reklama
to się ***** w głowie nie mieści że menelice rodzą co roku zdrowe dzieci mimo że nie dbają o ciąże, nie wiedzą nawet kiedy mają owu itp, o nic nie dbają, a jak komuś zależy to trudności się pietrza jak woda na tamie.
Pracowałam w MOPR więc wiem co mówię..... :/
Też nie potrafie zrozumieć dlaczego akurat my.. ciąża wyczekana, wystarana, co 2 tygodnie prywatne wizyty, wszystko byś dlatego dziecka zrobiła, a rodzi się chore. A inna ćpa, pije w ciąży, nie dba o siebie, dziecko to wpadka, do lekarza idzie dopiero jak rodzi a rodzi jej się super zdrowy bobas. To jest niesprawiedliwe :(

Do góry