reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

U mnie
Ja przed pierwszą ciąża miałam bardzo nieregularne cykle między 28-43 dni ale po ciąży się ustabilizowały i było to ok. 30 dni +/- 2dni. Test ciążowy pozytywny wyszedł dopiero 3 dni po planowanej miesiączce i wtedy beta wynosiła ledwo 14,84 więc naprawdę nie wiem w którym tygodniu mogę być, z miesiączki wychodziłby 6.
Robiłam też w tym cyklu testy owulacyjne i nie znalazło owulacji, a robiłam je do 25.10 więc wszystko wskazuje na to, że to była bardzo późna owulacja.

U mnie podobnie, z tym, że przy pcos testy owulacyjne się nie sprawdzają... Wg aplikacji wychodzi
Ja przed pierwszą ciąża miałam bardzo nieregularne cykle między 28-43 dni ale po ciąży się ustabilizowały i było to ok. 30 dni +/- 2dni. Test ciążowy pozytywny wyszedł dopiero 3 dni po planowanej miesiączce i wtedy beta wynosiła ledwo 14,84 więc naprawdę nie wiem w którym tygodniu mogę być, z miesiączki wychodziłby 6.
Robiłam też w tym cyklu testy owulacyjne i nie znalazło owulacji, a robiłam je do 25.10 więc wszystko wskazuje na to, że to była bardzo późna owulacja.

U mnie podobnie aczkolwiek przy pcos nie robiłam nigdy testów owu bo się nie sprawdzają. Wydaje mi się, że owu czułam w tym cyklu. Wg aplikacji licząc od ostatniej @ 25.09 wychodzi dzisiaj 6tc(5+0). Test pozytywny dzień po terminie @. Cykle również nieregularne od 35 do 42 dni. Wizyta 20.11, boję się wcześniej stresować, że nie ma serduszka.

reklama
Też nie potrafie zrozumieć dlaczego akurat my.. ciąża wyczekana, wystarana, co 2 tygodnie prywatne wizyty, wszystko byś dlatego dziecka zrobiła, a rodzi się chore. A inna ćpa, pije w ciąży, nie dba o siebie, dziecko to wpadka, do lekarza idzie dopiero jak rodzi a rodzi jej się super zdrowy bobas. To jest niesprawiedliwe :(
No niestety. Nie od dziś wiadomo, że świat nie jest sprawiedliwy. Na dodatek mnóstwo z tych dzieci trafia później do placówek i mogą liczyć co najwyżej na rodzinny dom dziecka, bo adopcja jest bardzo skomplikowana w naszym kraju.

Ale nie warto oglądać się na innych. Humoru nam to nie poprawi. Włączamy pozytywne myślenie i od końca czerwca będziemy panikować przed porodem :p

U m ie cykle okolo 35 dni. Ostatnia miesiaczka 9 pazdziernika, test pozytywny w 28dc ale mysle ze termin miesiaczki powinin byc wczoraj dopiero w 32dc bo tak obstwiam ze byla owulacja 14 dni temu.

Cześć dziewczyny! Wg aplikacji mój termin porodu przypada na 21.07.2020 🙃

Na początku września miałam ciąże biochemiczna, kolejny cykl był dziwny- codziennie spore skoki temperatur, owulacja dopiero w 17dc...
Wczoraj, czyli 11dpo robiłam pierwszy test i wyszedł cień cienia, ale dosłownie tak blady, ze nawet na zdjęciach nie chciał wyjść i później już sama nie byłam pewna, czy coś tam widziałam, czy sobie wmowilam.
Dzis rano zrobiłam sikańca z Allegro i clearblue i już chyba jestem pewna tego co widzę 😅 @ powinnam dostać między wtorkiem a czwartkiem, wiec mam nadzieje, ze tym razem dziadówa się nie zjawi.

A tak z innej beczki, skoro wg aplikacji dziś mam 3tydzien 5 dzień, to najlepiej na pierwsze badania umówić się w ostatnim tygodniu listopada, czy w pierwszym tygodniu grudnia?

zalaczam zdjęcia moich dzisiejszych testów :)

Załączniki

• B5D09D5C-E51D-466B-A2C0-461F627D9F49.jpeg
    B5D09D5C-E51D-466B-A2C0-461F627D9F49.jpeg
    238,6 KB · Wyświetleń: 100
  • 1AD7AFA3-1E99-4AA7-89E4-26977E2E03BE.jpeg
    1AD7AFA3-1E99-4AA7-89E4-26977E2E03BE.jpeg
    242,5 KB · Wyświetleń: 102
  • 0D2206AD-9395-44BD-BD4D-767758C09AB5.jpeg
    0D2206AD-9395-44BD-BD4D-767758C09AB5.jpeg
    301,8 KB · Wyświetleń: 94
  • 7BC17EF3-3448-43FC-BE44-8EE36A8689C4.jpeg
    7BC17EF3-3448-43FC-BE44-8EE36A8689C4.jpeg
    331,8 KB · Wyświetleń: 99
Cześć dziewczyny! Wg aplikacji mój termin porodu przypada na 21.07.2020 🙃

Na początku września miałam ciąże biochemiczna, kolejny cykl był dziwny- codziennie spore skoki temperatur, owulacja dopiero w 17dc...
Wczoraj, czyli 11dpo robiłam pierwszy test i wyszedł cień cienia, ale dosłownie tak blady, ze nawet na zdjęciach nie chciał wyjść i później już sama nie byłam pewna, czy coś tam widziałam, czy sobie wmowilam.
Dzis rano zrobiłam sikańca z Allegro i clearblue i już chyba jestem pewna tego co widzę 😅 @ powinnam dostać między wtorkiem a czwartkiem, wiec mam nadzieje, ze tym razem dziadówa się nie zjawi.

A tak z innej beczki, skoro wg aplikacji dziś mam 3tydzien 5 dzień, to najlepiej na pierwsze badania umówić się w ostatnim tygodniu listopada, czy w pierwszym tygodniu grudnia?

zalaczam zdjęcia moich dzisiejszych testów :)
test jak najbardziej pozytywny, ja miałam taki cień w dniu spodziewanej miesiączki, że nikt poza mną go nie widział :D A to mój test z czwartku - 3 dni po spodziewanej miesiączce :D

Załączniki

• 75552824_769167020212045_4810557607120994304_n.jpg
    75552824_769167020212045_4810557607120994304_n.jpg
    74,9 KB · Wyświetleń: 101
test jak najbardziej pozytywny, ja miałam taki cień w dniu spodziewanej miesiączki, że nikt poza mną go nie widział :D A to mój test z czwartku - 3 dni po spodziewanej miesiączce :D
Jak na 3dni, to faktycznie bladziochy 😃 z drugiej strony nic mnie już nie zdziwi, moja przyjaciółka pierwszego bladziocha wysikala dwa dni przed badaniem, na którym było już serce 😒

Jak na 3dni, to faktycznie bladziochy 😃 z drugiej strony nic mnie już nie zdziwi, moja przyjaciółka pierwszego bladziocha wysikala dwa dni przed badaniem, na którym było już serce 😒
Z synem miałam też takiego bladziocha ale 2 dni przed miesiączką, a nie po, taka wyraźna dopiero była wczoraj :D no ja własnie przez to nie wiem na kiedy umowić się na pierwsze badanie. A moja przyjaciółka miała owulację przesuniętą aż o 3,5 tygodnia :D

No niestety. Nie od dziś wiadomo, że świat nie jest sprawiedliwy. Na dodatek mnóstwo z tych dzieci trafia później do placówek i mogą liczyć co najwyżej na rodzinny dom dziecka, bo adopcja jest bardzo skomplikowana w naszym kraju.

Ale nie warto oglądać się na innych. Humoru nam to nie poprawi. Włączamy pozytywne myślenie i od końca czerwca będziemy panikować przed porodem :p
Dokładnie tak .
Ja tez jak patrzę w tv co się dzieje i ostatnio ta ma co porzuciła ta córeczkę na działkach. Serce pęka 😭

My stresować przed porodem ??? No w życiu 🤣

My przed chwila robiliśmy jeszcze jeden test. Obydwie kreski mocne i widoczne

Nie wiem jak Wy się łapiecie w tych owulacjach, dniach itd 🤷🏻‍♂️🤦‍♀️

reklama
Dokładnie tak .
Ja tez jak patrzę w tv co się dzieje i ostatnio ta ma co porzuciła ta córeczkę na działkach. Serce pęka 😭

My stresować przed porodem ??? No w życiu 🤣
Ja się niestety będę stresować conajmniej do wyników amniopunkcji.. jak usłysze, że drugi bobas nie ma tej samej wady co starszak to odetchnę z ulgą i nawet do porodu pójde z uśmiechem :D

Do góry