reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A dziewczyny które rodziły SN to same z traktu porodowego schodzilyy, prosto pod prysznic, obolałe ale uśmiechnięte. I mi pomagały bo ja ani pierdnac, ani się napiąć, podnieść z tego jebanego łóżka. Oj źle wspominam, wolałbym naturalnie rodzic, bo cialo kobiety jest do tego stworzone. Niestety moje cialo raz odmówili współpracy ze mną. Właśnie w czasie porodu ;(

reklama
Ale nigdy nie zrozumiem cc na życzenie. Takie w którym oczywiście nie ma żadnych wskazań i można bez przeszkód chociaż próbować sn. Już nawet nie chodzi o to jak się dochodzi do siebie, to jednak jest operacja i to dość poważna która może mieć skutki w kolejnej ciąży chociażby. I nie rozumiem tez tej chorej nagonki ze cc to nie poród i ze dzieci urodzone cc nie obchodzą urodzin tylko wydobyciny, dla mnie to chore...

@Suri373 ooooooo Matko . To przecież gorszy niż naturalny !!!!!
I wiecie co mnie wkurwia w tym wszystkim ?

Ze są ludzie , kobiety , które potrafią powiedzieć „ aaaaa rodziłas CC to co z Ciebie za matka ??”
No nic tylko wziasc i w łeb pierdolonac.

Podziwiam naprawdę podziwiam . Ja bym nie dała rady mieć cesarki po prostu za słaba jestem na to

Tam gdzie ja rodziłam była możliwość kangurowania na leżąco już po zaszyciu rany albo kangurowania przez tatę od razu po porodzie przez 2h skóra do skory :)
To jak tak patrzę to chyba naprawdę jestem szczęściara, bo mnie nic nie bolało, wstawanie tez było w porządku, tylko kręciło mi się w głowie. Ale ja miałam znieczulenie ogólne ze względu na nagle cc. Ja w ogóle swojej rany nie czułam, ale tez słyszałam ze wiele kobiet przechodzi bardzo boleśnie. Ale tez wiem ze nie ma reguły, jeśli po pierwszym była tragedia to po drugim może być super albo odwrotnie ;)

Oooooo u mnie kangurowate trwało z 20 minut ale tym razem nie odpuszczę nawet minuty :)

Bo CC to jest operacja, jakby nie patrzeć, i to bardzo inwazyjna. A co do wydobycin to jak mojemu powiedziałam oxtymc to aż się czerwony z wkurwienia zrobił. Bo żadnemu facetowi do głowy by nie przyszło tak kobiecie powiedzieć. To kobiety kobietom tak mówią. Kobiety kobietom. Jakie to qurwa smutne.

Paulina wiem że nie ktroe tak mówią choć mi się tak żadna nie odważy bo ja nie przebiera w słowach jak wiecie a za taki tekst to i z liścia bym przyłożyła.Chcialam rodzic naturalnie ale lekarze, po całym dniu na trakcie, po podaniu mi wszystkiego co mogli na wywołanie akcji, po ćwiczeniach, gimnastyce i huj wie czym jeszcze, bardzo moim zdaniem zdroworozsadkowo stwierdzili że trzeba robić cięcie, bo wody spuszczone, wszystko podane, a tu ani rozwarcia ani skurczy i ponad tydzień po najpozniejszym terminie. Zapytali mnie o zgodę ale czy mogłam się nie zgodzić??

Paulina wiem że nie ktroe tak mówią choć mi się tak żadna nie odważy bo ja nie przebiera w słowach jak wiecie a za taki tekst to i z liścia bym przyłożyła.Chcialam rodzic naturalnie ale lekarze, po całym dniu na trakcie, po podaniu mi wszystkiego co mogli na wywołanie akcji, po ćwiczeniach, gimnastyce i huj wie czym jeszcze, bardzo moim zdaniem zdroworozsadkowo stwierdzili że trzeba robić cięcie, bo wody spuszczone, wszystko podane, a tu ani rozwarcia ani skurczy i ponad tydzień po najpozniejszym terminie. Zapytali mnie o zgodę ale czy mogłam się nie zgodzić??

Ty się nawet nie masz co tłumaczyć jakiemuś debilowi. To tak samo jak chodzi o karmienie piersią lub butelka. No jak słyszę takie rzeczy to aż mnie szlag trafia

Zawsze kobieta kobiecie najgorsza. Pamietam jak byłam już w mocno widocznej ciąży w pijalni czekolady i poszłam do łazienki. Kolejka była na kilkanaście osób, przede mną same panie na oko 50-60 lat roześmiane rozbawione patrzyły na mój brzuch i nic, ja się nie domagałam. Stało tam kilku facetów i jak zobaczyli ze jestem w ciąży to od razu zaproponowali żebym poszła do ich łazienki a tamtym babom nagadały ze nawet jednej kobiety w ciąży nie potrafią przepuścić do łazienki. I serio było mi przykro bo one same kiedyś byly w ciąży i chyba zapomniały jak to jest stać długi czas w kolejce do łazienki, a faceci którzy w ciąży nie chodzą od razu zaproponowali. Rozumiem gdyby one nie zauważyły ale widziały, patrzyły się na brzuch i go komentowały. Wiecie ja nie jestem z tych co to wymuszają pierwszeństwo bo ciaza. Tylko przykre właśnie ze kobieta kobiecie...

Koleżanka mi kiedyś opowiadała ze jak była w ciąży i kasjerka ja poprosiła do przodu żeby ja obsłużyć to jakaś starsza babka powiedziała ze to ze rozłożyła nogi przed facetem nie oznacza ze ma mieć pierwszeństwo, mogła nie dawać. Serio, czasami tracę wiarę w ludzi...

reklama
A ja się dowiedziałam że kobiety obecnie nie powinny mieć żadnych przywilejów bo baby 40-50-60 lat temu ich nie miały. i w polu rodziły. a. jak zmarło to za domem się chowalo i robiło następne. a. teraz to wszystkie tylko daj i daj bo na w ciąży. To nie mi tak powiedziano ale mojej koleżance, która. była w ciąży i to jej powiedziała jakąś Ciocia-Ubogaemocjolanieniedorbionastaraqurwa-Dobra Rada

Do góry