reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Jeśli chodzi o położna to u mnie było tak że wypisując mnie z córką ze szpitala lekarz się pytał czy mam swoją czy mają zadzwonić do jakiejś ich więc powiedziałam że sama sobie zadzwonię bo już bylam wcześniej umówiona z taką z polecenia🙂 miałam jej tylko dać znać kiedy wyjdziemy ze szpitala i na następny dzień przyjechała do domu🙂 byla u nas chyba z 5 razy zawsze zważyła córkę oglądała czy nie ma jakichś zmian na skórze itp podpowiadała różne rzeczy tak że najlepiej trafić na taką co robi to z powołania 😂

O ile dobrze pamiętam to jeśli nie wybierasz położnej to masz z automatu ta z przychodni do której należysz z rodzinnym.
Jeśli chodzi o wybór innej to tam gdzie przyjmuje ta położna co ty ją chcesz idziesz i wypełniasz deklaracje. A wtedy w czasie przyjęcia na prod już podajesz adres gdzie ta twoja pół na urzeduje, szpital wysyła do niej zawiadomienie o urodzeniu się dziecka i przychodzi do domu sprawdzić czy umiesz igranac dziecko i pokazać co i jak

Przepadlam 🤷🏻‍♂️

Załączniki

• 9DD0926A-90DF-4C46-A1E1-E6FC5F0C3B0C.jpeg
    9DD0926A-90DF-4C46-A1E1-E6FC5F0C3B0C.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 50
Z tymi położnymi sama jestem ciekawa bo chciałabym miec swoją przy porodzie jeśli będzie możliwość sn.
Nie mam zupełnie porównania bo z córką CC było na cito a z synem na zimno.
Skurcze jakie przeżyłam były wręcz śmieszne i tak doszłam do 4 cm rozwarcia po czym odrazu CC bo za późno przyjechałam a córka była ułożona posladkowo.

Po porodzie na cudowna polozna. Anioł nie kobieta.😃
Ale czy w każdym szpitalu można wziasc swoją położna?

reklama
Uwielbiam [emoji7] Ale od 2 dni nie mogę na nie patrzeć. Non stop mnie mdli, zmuszam się do jedzenia czegokolwiek. Powinnam mieć pełnowartościową dietę a nie mogę patrzeć na warzywa, owoce, nabiał i wieleee rzeczy. Masakra jakaś [emoji17]
Ja przez cały dzień zjem tylko bułkę z serkiem topionym . Reszta mnie po prostu obrzydza. Ale jakoś spróbowałam i zjadłam 4 i basta

Do góry