reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Jeśli chodzi o położna to u mnie było tak że wypisując mnie z córką ze szpitala lekarz się pytał czy mam swoją czy mają zadzwonić do jakiejś ich więc powiedziałam że sama sobie zadzwonię bo już bylam wcześniej umówiona z taką z polecenia🙂 miałam jej tylko dać znać kiedy wyjdziemy ze szpitala i na następny dzień przyjechała do domu🙂 byla u nas chyba z 5 razy zawsze zważyła córkę oglądała czy nie ma jakichś zmian na skórze itp podpowiadała różne rzeczy tak że najlepiej trafić na taką co robi to z powołania 😂

O ile dobrze pamiętam to jeśli nie wybierasz położnej to masz z automatu ta z przychodni do której należysz z rodzinnym.
Jeśli chodzi o wybór innej to tam gdzie przyjmuje ta położna co ty ją chcesz idziesz i wypełniasz deklaracje. A wtedy w czasie przyjęcia na prod już podajesz adres gdzie ta twoja pół na urzeduje, szpital wysyła do niej zawiadomienie o urodzeniu się dziecka i przychodzi do domu sprawdzić czy umiesz igranac dziecko i pokazać co i jak

Przepadlam 🤷🏻‍♂️

Załączniki

• 9DD0926A-90DF-4C46-A1E1-E6FC5F0C3B0C.jpeg
    9DD0926A-90DF-4C46-A1E1-E6FC5F0C3B0C.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 53
Z tymi położnymi sama jestem ciekawa bo chciałabym miec swoją przy porodzie jeśli będzie możliwość sn.
Nie mam zupełnie porównania bo z córką CC było na cito a z synem na zimno.
Skurcze jakie przeżyłam były wręcz śmieszne i tak doszłam do 4 cm rozwarcia po czym odrazu CC bo za późno przyjechałam a córka była ułożona posladkowo.

Po porodzie na cudowna polozna. Anioł nie kobieta.😃
Ale czy w każdym szpitalu można wziasc swoją położna?

reklama
Uwielbiam [emoji7] Ale od 2 dni nie mogę na nie patrzeć. Non stop mnie mdli, zmuszam się do jedzenia czegokolwiek. Powinnam mieć pełnowartościową dietę a nie mogę patrzeć na warzywa, owoce, nabiał i wieleee rzeczy. Masakra jakaś [emoji17]
Ja przez cały dzień zjem tylko bułkę z serkiem topionym . Reszta mnie po prostu obrzydza. Ale jakoś spróbowałam i zjadłam 4 i basta

Do góry