reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Bardzo lubię gotować, tylko ciasta mi średnio idą. Piec mogę za to mięsa 😛
Możemy pić czarną herbatę? Kawę piję rzadko, ale herbatę z miodem i cytryną uwielbiam 😋 nie chciałabym z niej zupełnie zrezygnować 😢
Ponoć czarnej nie, zielonej nie, Earl Grey też nie, malinowa ponoć na początku nie, ale na koniec owszem.
Ziolowe można ale też trzeba patrzeć co tam jest w składzie i wiadomo nie za dużo.
A ja jestem typem herbaciary strasznej lubie dziennie zimą wypić nawet 6 filiżanek od momentu jak grzaniec wypadl u Menu :)

ja jem i pije normalnie jak. przed ciąża. Rano kawa sypana, dwie łyżeczki cukru. po tym hektolitry bardzo słabej czarnej herbaty, czasem slodze czasem nie. Słodycze jem codziennie, warzywa owoce i MIĘCHO 😍 też. Czasem wjedzie jakiś serek albo jogurt.Choc najlepiej ostatnio mi smakuje Maślanka truskawkowa z Krasnegostawu.
Nie jem żółtego sera bo na mój żołądek jest za ciężki. Wędzone ryby nie, żadnych serów plesniowych bo to dla mnie trutka ;) a nie jedzenie

A co do grzanca to w. pierwszej ciąży M mi robił gdzieś w 5/6 miesiącu grzane z piwa bezalkoholowego, byle by chmielem pachnialo 😍😍😍😍😍😍

ja jem i pije normalnie jak. przed ciąża. Rano kawa sypana, dwie łyżeczki cukru. po tym hektolitry bardzo słabej czarnej herbaty, czasem slodze czasem nie. Słodycze jem codziennie, warzywa owoce i MIĘCHO 😍 też. Czasem wjedzie jakiś serek albo jogurt.Choc najlepiej ostatnio mi smakuje Maślanka truskawkowa z Krasnegostawu.
Nie jem żółtego sera bo na mój żołądek jest za ciężki. Wędzone ryby nie, żadnych serów plesniowych bo to dla mnie trutka ;) a nie jedzenie
Cukru to ja muszę mieć tez do kawki, herbaty tez słodzę.
Wczoraj w tv mówili że zapotrzebowanie na cukier do 6 łyżeczek dziennie....UPS, całe życie coś źle 😂😂

A co do grzanca to w. pierwszej ciąży M mi robił gdzieś w 5/6 miesiącu grzane z piwa bezalkoholowego, byle by chmielem pachnialo 😍😍😍😍😍😍
No to ja kupilam sobie raz piwko bezalkoholowe (pierwsze w moim życiu 😂), ale jak wzięłam łyka to od razu mi papieroski miętowe do głowy wjechały, bo lubiłam sobie zacmochac na imprezkach do alko.
I wylalam żeby mnie ciulowe myśli do glowy nie przychodziły :D

A to nie, do fajek nie ciągnęło, tym bardziej że nigdy nie pale jak wypije %. bo mnie natychmiast scina/ło.
ALE TEN CHMIEL 😍😍😍

A. co do cukru to spokojnie, możecie nie słodzic, ja wyrabiać normę za was ;)

Cześć Dziewczyny! Melduję się i ja :)
Przede wszystkim witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję! Życzę spokojnej ciąży.

Ja dopiero przed chwilą pożegnałam gości. Wczorajsza imprezka udana. Nawet zjadłam coś normalnego (placki po węgiersku i tort) i nic mi się nie działo, więc od razu humor mi się poprawił.

Piszecie o podrobach... Oj w dzieciństwie uwielbiałam takie rzeczy. Nie wszystkie, ale żołądki i ozorki moja Mama robiła doskonale-z warzywami i pysznym sosem. za to wątróbki i flaków nie byłam w stanie zjeść. Mój też nie jest fanem a i mnie z czasem trochę zaczęło to obrzydzać. Więc nie robię. Nie umiem i nie próbuje.

Miłego popołudnia Wam życzę. Odpoczywajcie 😊

No a ja palacz, co prawda od jakiegoś czasu ćmiochałam iqosa, ale jak zaczęłam podejrzewać co się święci to od razu odstawiłam, a nie chcę bezalkoholowych zamienników alkoholu bo też by mi przykro było że ćmochnąć nie mogę 😆 ojej, herbaty żadnej nie? Kawy nie piję, herbaty nie można, fajna ta ciąża 😆 ryby wędzone bardzo rzadko jem, a sery pleśniowe uwielbiam ale zrezygnowałam. A słodycze? Można trochę? Ograniczyłam cukier mocno, ale od wczoraj aż mnie skręca 😐

reklama
No a ja palacz, co prawda od jakiegoś czasu ćmiochałam iqosa, ale jak zaczęłam podejrzewać co się święci to od razu odstawiłam, a nie chcę bezalkoholowych zamienników alkoholu bo też by mi przykro było że ćmochnąć nie mogę [emoji38] ojej, herbaty żadnej nie? Kawy nie piję, herbaty nie można, fajna ta ciąża [emoji38] ryby wędzone bardzo rzadko jem, a sery pleśniowe uwielbiam ale zrezygnowałam. A słodycze? Można trochę? Ograniczyłam cukier mocno, ale od wczoraj aż mnie skręca [emoji52]
Mi lekarz powiedzial ze jedna kawe mozna i herbate tez, pod warunkiem ze to nie zielona. A ja mam dzis ochote na cole, wczoraj pomogla mi na bole zoladka, wiec dzis zapobiegawczo.
Ogolnie jemy wszystko ale z rozsadkiem

Do góry