reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Bardzo lubię gotować, tylko ciasta mi średnio idą. Piec mogę za to mięsa 😛
Możemy pić czarną herbatę? Kawę piję rzadko, ale herbatę z miodem i cytryną uwielbiam 😋 nie chciałabym z niej zupełnie zrezygnować 😢
Ponoć czarnej nie, zielonej nie, Earl Grey też nie, malinowa ponoć na początku nie, ale na koniec owszem.
Ziolowe można ale też trzeba patrzeć co tam jest w składzie i wiadomo nie za dużo.
A ja jestem typem herbaciary strasznej lubie dziennie zimą wypić nawet 6 filiżanek od momentu jak grzaniec wypadl u Menu :)

ja jem i pije normalnie jak. przed ciąża. Rano kawa sypana, dwie łyżeczki cukru. po tym hektolitry bardzo słabej czarnej herbaty, czasem slodze czasem nie. Słodycze jem codziennie, warzywa owoce i MIĘCHO 😍 też. Czasem wjedzie jakiś serek albo jogurt.Choc najlepiej ostatnio mi smakuje Maślanka truskawkowa z Krasnegostawu.
Nie jem żółtego sera bo na mój żołądek jest za ciężki. Wędzone ryby nie, żadnych serów plesniowych bo to dla mnie trutka ;) a nie jedzenie

A co do grzanca to w. pierwszej ciąży M mi robił gdzieś w 5/6 miesiącu grzane z piwa bezalkoholowego, byle by chmielem pachnialo 😍😍😍😍😍😍

ja jem i pije normalnie jak. przed ciąża. Rano kawa sypana, dwie łyżeczki cukru. po tym hektolitry bardzo słabej czarnej herbaty, czasem slodze czasem nie. Słodycze jem codziennie, warzywa owoce i MIĘCHO 😍 też. Czasem wjedzie jakiś serek albo jogurt.Choc najlepiej ostatnio mi smakuje Maślanka truskawkowa z Krasnegostawu.
Nie jem żółtego sera bo na mój żołądek jest za ciężki. Wędzone ryby nie, żadnych serów plesniowych bo to dla mnie trutka ;) a nie jedzenie
Cukru to ja muszę mieć tez do kawki, herbaty tez słodzę.
Wczoraj w tv mówili że zapotrzebowanie na cukier do 6 łyżeczek dziennie....UPS, całe życie coś źle 😂😂

A co do grzanca to w. pierwszej ciąży M mi robił gdzieś w 5/6 miesiącu grzane z piwa bezalkoholowego, byle by chmielem pachnialo 😍😍😍😍😍😍
No to ja kupilam sobie raz piwko bezalkoholowe (pierwsze w moim życiu 😂), ale jak wzięłam łyka to od razu mi papieroski miętowe do głowy wjechały, bo lubiłam sobie zacmochac na imprezkach do alko.
I wylalam żeby mnie ciulowe myśli do glowy nie przychodziły :D

A to nie, do fajek nie ciągnęło, tym bardziej że nigdy nie pale jak wypije %. bo mnie natychmiast scina/ło.
ALE TEN CHMIEL 😍😍😍

A. co do cukru to spokojnie, możecie nie słodzic, ja wyrabiać normę za was ;)

Cześć Dziewczyny! Melduję się i ja :)
Przede wszystkim witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję! Życzę spokojnej ciąży.

Ja dopiero przed chwilą pożegnałam gości. Wczorajsza imprezka udana. Nawet zjadłam coś normalnego (placki po węgiersku i tort) i nic mi się nie działo, więc od razu humor mi się poprawił.

Piszecie o podrobach... Oj w dzieciństwie uwielbiałam takie rzeczy. Nie wszystkie, ale żołądki i ozorki moja Mama robiła doskonale-z warzywami i pysznym sosem. za to wątróbki i flaków nie byłam w stanie zjeść. Mój też nie jest fanem a i mnie z czasem trochę zaczęło to obrzydzać. Więc nie robię. Nie umiem i nie próbuje.

Miłego popołudnia Wam życzę. Odpoczywajcie 😊

No a ja palacz, co prawda od jakiegoś czasu ćmiochałam iqosa, ale jak zaczęłam podejrzewać co się święci to od razu odstawiłam, a nie chcę bezalkoholowych zamienników alkoholu bo też by mi przykro było że ćmochnąć nie mogę 😆 ojej, herbaty żadnej nie? Kawy nie piję, herbaty nie można, fajna ta ciąża 😆 ryby wędzone bardzo rzadko jem, a sery pleśniowe uwielbiam ale zrezygnowałam. A słodycze? Można trochę? Ograniczyłam cukier mocno, ale od wczoraj aż mnie skręca 😐

reklama
No a ja palacz, co prawda od jakiegoś czasu ćmiochałam iqosa, ale jak zaczęłam podejrzewać co się święci to od razu odstawiłam, a nie chcę bezalkoholowych zamienników alkoholu bo też by mi przykro było że ćmochnąć nie mogę [emoji38] ojej, herbaty żadnej nie? Kawy nie piję, herbaty nie można, fajna ta ciąża [emoji38] ryby wędzone bardzo rzadko jem, a sery pleśniowe uwielbiam ale zrezygnowałam. A słodycze? Można trochę? Ograniczyłam cukier mocno, ale od wczoraj aż mnie skręca [emoji52]
Mi lekarz powiedzial ze jedna kawe mozna i herbate tez, pod warunkiem ze to nie zielona. A ja mam dzis ochote na cole, wczoraj pomogla mi na bole zoladka, wiec dzis zapobiegawczo.
Ogolnie jemy wszystko ale z rozsadkiem

Do góry