Karusia18192
Fanka BB :)
Wg USG 5+4, wg OM 6+3
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Będzie na pewno wszystko dobrze. Który tydzień Ci wychodzi?Mam dzisiaj pierwsza wizytę... I boję się jak cholera... Boję się że znowu usłyszę źle wieści, tak się boję że nie mam ochoty w ogóle iść...
Mam dzisiaj pierwsza wizytę... I boję się jak cholera... Boję się że znowu usłyszę źle wieści, tak się boję że nie mam ochoty w ogóle iść... [emoji53][emoji24]
Wydaje mi się, że ginekolog źle oznaczył parametry, bo GA to powinien być wiek ciąży wg ostatniej miesiączki.Dziewczyny. Powie mi ktoras co oznacza GA 7w1d pod CRL skoro GA 6w6d ponizej to tydzień ciazy? Przegladnęlam stare usg syna i ma tylko jedną wartość. Jeszcze myslalam ze moze oznaczony jest tydzien który powinien być, ale wg lekarki powinien byc wczoraj 8t0dZobacz załącznik 1047530
Bądź dobrej myśli. Wszystko będzie ok! Powodzenia w oczekiwaniu na wizytę!Mam dzisiaj pierwsza wizytę... I boję się jak cholera... Boję się że znowu usłyszę źle wieści, tak się boję że nie mam ochoty w ogóle iść...
Całkiem mozliwe ze masz racje. Musze dopytać na nastepnej wizycie jak to poprawnie odczytać.[emoji16] dobrze ze chociaz serduszko bije to wiem ze jest ok.Wydaje mi się, że ginekolog źle oznaczył parametry, bo GA to powinien być wiek ciąży wg ostatniej miesiączki.
W Twoim przypadku to bardziej wygląda na wiek wg USG -pierwszy wg wielkości zarodka (CRL) a drugi wg wielkości pęcherzyka (GS)
Cześć Dziewczyny,
Ja już po lekkim śniadaniu i zabieram się za życie. Pierwsza noc bez złych snów ale nie wyspałam się, bo przez wieczorną drzemkę nie mogłam później zasnąć o ludzkiej porze.
Jutro jak dobrze pójdzie to pojadę na badania żeby mieć wyniki na wizytę. Szukam wszędzie informacji ile godzin powinno się być na czczo i w kółko powtarzają się min. 6, 8 i 12 godzin. Hehe...
Ile zazwyczaj nie jecie przed badaniami krwi? Ja trzymałam się zawsze 12 godzin, ale teraz się trochę martwię, że nie dam rady.