reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Niestety ona się z naszym zdaniem nie liczy. Jak jej zwracam uwagę to się obraża... Dla niej jest najważniejsze, żeby inni uważali ją za super babcię. Poszła do drugiej pracy już parę lat temu i zgadnij co mówi: musiała iść bo przecież musi MI pomagać. Zaznaczam, że w żaden sposób nie pomaga, ani finansowo, ani w opiece. Poszła do drugiej pracy żeby mieć na swoje zachcianki (ubrania i buty w czterech dużych pokojach, są wszędzie po prostu). Wkurza mnie to, bo opowiada mega głupoty. Radzimy sobie sami, w tym roku kupiliśmy mieszkanie, dzieciaki mają wszystko czego potrzebują. Nigdy nie prosiliśmy o pomoc rodziców. Pewnie, nie wyjeżdżamy co roku na mega wakacje, ale jeździmy z Maluchami do zoo, nad zalew czy w inne ciekawe miejsca. Tylko przez to co opowiada wychodzimy na nie wiadomo kogo, bo przecież musiała przez nas iść do drugiej pracy.

Moja tez nam
Nie pomaga w niczym kompletnie w niczym od dobry 12 lat . Dlatego nie mam już skrupułów zwracać uwagi mówić co mi się nie podoba .
Moja była teściowa taka była gowno dawała a wszystkie zasługi dobie 🤷🏻‍♂️

reklama
Mam dzisiaj pierwsza wizytę... I boję się jak cholera... Boję się że znowu usłyszę źle wieści, tak się boję że nie mam ochoty w ogóle iść... 😕😭
Kochana, miałam dokładnie to samo w sobotę i też przyszłam z takim nastawieniem a mam świetnego lekarza który mi powiedział : Pamiętaj że ta ciąża nigdy nie będzie tą ciążą którą straciłaś ostatnio. Po czym przeszliśmy na usg i zobaczyłam piękną bijącą kropeczkę :) Trzymam kciuki

Bardzo mi przykro [emoji17] Tym razem musi być dobrze [emoji3590] U mnie rowniez przyrost prawidłowy do ok 16 dpo, teraz wzrasta ale bardzo wolno. Nie mam żadnych krwanien, nic się niepokojącego nie dzieje a wg. Om dzis 6+3. Spodziewam się najgorszego, ale staram się być dobrej myśli.

Ronilas samoistnie? W którym tc? Przepraszam że tak dopytuje ale jak widzisz mamy podobna historie...
nie zakoczylo sie dobrze :( to moja 6 ciaza w ciagu ostatnich 14 miesiecy :( w kazdej poprzedniej beta przyrastala dobrze do ok 14-16dpo a pozniej przyrosty byly juz minimalne :(

Trzymam kciuki [emoji1364][emoji1364][emoji1364]
Hej kobietki. U mnie krwawienie ustapilo po 1 dniu wiec dzis ide sprawdzic u polskiego ginekologa co sie stalo. Na pewno nie poronilam bo wiem jak wyglada poronienie samoistne. Boje sie cholernie ze moze to ciaza pozamaciczna, albo w bliznie po cesarce, ze znow zle sie rozwija (takie krwawienia mialam tylko przy bardzo zle rokujacych ciazach). Dzis dopiero 5+4 wiec zobaczymy co pan ginekolog na to. Nie mialam w planie tej wizyty ale nie mam wyjscia. Nie chce znow chodzic z martwa ciaza ponad miesiac czy dluzej. Trzymajcie kciuki co by nie bylo zeby bylo w miare ok.

Kobietki wizyta u mojego lekarza dopiero w Mikołaja, ale właśnie dzwoniłam do przychodni i za tydzień idę jeszcze do innego lekarza. Mam teraz dużo na głowie, oszczędzę sobie niepotrzebnych nerwów i będę mogła wyluzować na urodzinach mojego Synka.

Bardzo mi przykro [emoji17] Tym razem musi być dobrze [emoji3590] U mnie rowniez przyrost prawidłowy do ok 16 dpo, teraz wzrasta ale bardzo wolno. Nie mam żadnych krwanien, nic się niepokojącego nie dzieje a wg. Om dzis 6+3. Spodziewam się najgorszego, ale staram się być dobrej myśli.

Ronilas samoistnie? W którym tc? Przepraszam że tak dopytuje ale jak widzisz mamy podobna historie...
tylko w pierwszej i piatek ciazy widoczny byl pecherzyk w pozostalych to byly biochemiczne :( wszystko oczyszczalo sie samoistnie :(
teraz biore duzo lekow : metypred, heparyna, acard, duphaston, luteina zastrzyki z prolutexu, wlewy z intralipidu, duze dawki iwit B 12 i B6 , D3 VIT C i E .. i inne suplementy, praktycznie mam juz wszystko mam co jest dostepne na rynku :( no accofil jeszcze ale nie mam wskazan do niego :(

wiesz nie kazde zle przyrosty tez zle rokuja, sa takie ciaze ktore rozwijaja sie prawidlowo mimo zlych przyrostow ale jak widac nie u mnie :(

a jak z Toba ? jakie masz bety ?

Dzieki serdeczne dziewczynki. Dam wam znac. Wizyte mam na 13 (angielskiego czasu) i stresuje sie ogromnie.

Ah witaj babydust, gratulacje i powodzenia! Znam cie z forum ciaza po poronieniu :)

reklama
Hej kobietki. U mnie krwawienie ustapilo po 1 dniu wiec dzis ide sprawdzic u polskiego ginekologa co sie stalo. Na pewno nie poronilam bo wiem jak wyglada poronienie samoistne. Boje sie cholernie ze moze to ciaza pozamaciczna, albo w bliznie po cesarce, ze znow zle sie rozwija (takie krwawienia mialam tylko przy bardzo zle rokujacych ciazach). Dzis dopiero 5+4 wiec zobaczymy co pan ginekolog na to. Nie mialam w planie tej wizyty ale nie mam wyjscia. Nie chce znow chodzic z martwa ciaza ponad miesiac czy dluzej. Trzymajcie kciuki co by nie bylo zeby bylo w miare ok.
Trzymam kciuki!

Do góry