reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Niestety ona się z naszym zdaniem nie liczy. Jak jej zwracam uwagę to się obraża... Dla niej jest najważniejsze, żeby inni uważali ją za super babcię. Poszła do drugiej pracy już parę lat temu i zgadnij co mówi: musiała iść bo przecież musi MI pomagać. Zaznaczam, że w żaden sposób nie pomaga, ani finansowo, ani w opiece. Poszła do drugiej pracy żeby mieć na swoje zachcianki (ubrania i buty w czterech dużych pokojach, są wszędzie po prostu). Wkurza mnie to, bo opowiada mega głupoty. Radzimy sobie sami, w tym roku kupiliśmy mieszkanie, dzieciaki mają wszystko czego potrzebują. Nigdy nie prosiliśmy o pomoc rodziców. Pewnie, nie wyjeżdżamy co roku na mega wakacje, ale jeździmy z Maluchami do zoo, nad zalew czy w inne ciekawe miejsca. Tylko przez to co opowiada wychodzimy na nie wiadomo kogo, bo przecież musiała przez nas iść do drugiej pracy.

Moja tez nam
Nie pomaga w niczym kompletnie w niczym od dobry 12 lat . Dlatego nie mam już skrupułów zwracać uwagi mówić co mi się nie podoba .
Moja była teściowa taka była gowno dawała a wszystkie zasługi dobie 🤷🏻‍♂️

reklama
Mam dzisiaj pierwsza wizytę... I boję się jak cholera... Boję się że znowu usłyszę źle wieści, tak się boję że nie mam ochoty w ogóle iść... 😕😭
Kochana, miałam dokładnie to samo w sobotę i też przyszłam z takim nastawieniem a mam świetnego lekarza który mi powiedział : Pamiętaj że ta ciąża nigdy nie będzie tą ciążą którą straciłaś ostatnio. Po czym przeszliśmy na usg i zobaczyłam piękną bijącą kropeczkę :) Trzymam kciuki

Bardzo mi przykro [emoji17] Tym razem musi być dobrze [emoji3590] U mnie rowniez przyrost prawidłowy do ok 16 dpo, teraz wzrasta ale bardzo wolno. Nie mam żadnych krwanien, nic się niepokojącego nie dzieje a wg. Om dzis 6+3. Spodziewam się najgorszego, ale staram się być dobrej myśli.

Ronilas samoistnie? W którym tc? Przepraszam że tak dopytuje ale jak widzisz mamy podobna historie...
nie zakoczylo sie dobrze :( to moja 6 ciaza w ciagu ostatnich 14 miesiecy :( w kazdej poprzedniej beta przyrastala dobrze do ok 14-16dpo a pozniej przyrosty byly juz minimalne :(

Trzymam kciuki [emoji1364][emoji1364][emoji1364]
Hej kobietki. U mnie krwawienie ustapilo po 1 dniu wiec dzis ide sprawdzic u polskiego ginekologa co sie stalo. Na pewno nie poronilam bo wiem jak wyglada poronienie samoistne. Boje sie cholernie ze moze to ciaza pozamaciczna, albo w bliznie po cesarce, ze znow zle sie rozwija (takie krwawienia mialam tylko przy bardzo zle rokujacych ciazach). Dzis dopiero 5+4 wiec zobaczymy co pan ginekolog na to. Nie mialam w planie tej wizyty ale nie mam wyjscia. Nie chce znow chodzic z martwa ciaza ponad miesiac czy dluzej. Trzymajcie kciuki co by nie bylo zeby bylo w miare ok.

Kobietki wizyta u mojego lekarza dopiero w Mikołaja, ale właśnie dzwoniłam do przychodni i za tydzień idę jeszcze do innego lekarza. Mam teraz dużo na głowie, oszczędzę sobie niepotrzebnych nerwów i będę mogła wyluzować na urodzinach mojego Synka.

Bardzo mi przykro [emoji17] Tym razem musi być dobrze [emoji3590] U mnie rowniez przyrost prawidłowy do ok 16 dpo, teraz wzrasta ale bardzo wolno. Nie mam żadnych krwanien, nic się niepokojącego nie dzieje a wg. Om dzis 6+3. Spodziewam się najgorszego, ale staram się być dobrej myśli.

Ronilas samoistnie? W którym tc? Przepraszam że tak dopytuje ale jak widzisz mamy podobna historie...
tylko w pierwszej i piatek ciazy widoczny byl pecherzyk w pozostalych to byly biochemiczne :( wszystko oczyszczalo sie samoistnie :(
teraz biore duzo lekow : metypred, heparyna, acard, duphaston, luteina zastrzyki z prolutexu, wlewy z intralipidu, duze dawki iwit B 12 i B6 , D3 VIT C i E .. i inne suplementy, praktycznie mam juz wszystko mam co jest dostepne na rynku :( no accofil jeszcze ale nie mam wskazan do niego :(

wiesz nie kazde zle przyrosty tez zle rokuja, sa takie ciaze ktore rozwijaja sie prawidlowo mimo zlych przyrostow ale jak widac nie u mnie :(

a jak z Toba ? jakie masz bety ?

Dzieki serdeczne dziewczynki. Dam wam znac. Wizyte mam na 13 (angielskiego czasu) i stresuje sie ogromnie.

Ah witaj babydust, gratulacje i powodzenia! Znam cie z forum ciaza po poronieniu :)

reklama
Hej kobietki. U mnie krwawienie ustapilo po 1 dniu wiec dzis ide sprawdzic u polskiego ginekologa co sie stalo. Na pewno nie poronilam bo wiem jak wyglada poronienie samoistne. Boje sie cholernie ze moze to ciaza pozamaciczna, albo w bliznie po cesarce, ze znow zle sie rozwija (takie krwawienia mialam tylko przy bardzo zle rokujacych ciazach). Dzis dopiero 5+4 wiec zobaczymy co pan ginekolog na to. Nie mialam w planie tej wizyty ale nie mam wyjscia. Nie chce znow chodzic z martwa ciaza ponad miesiac czy dluzej. Trzymajcie kciuki co by nie bylo zeby bylo w miare ok.
Trzymam kciuki!

Do góry