reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Mogę powiedzieć tylko na podstawie testów owulacyjnych i obserwacji - mogła się przesunąć ale niz więcej niż 2-3 dni
Nie mam doświadczenia, ale zarówno owulacja mogła sie przesunąć, jak i do zagnieżdżenia mogło dość po paru dniach. Na tym etapie obraz USG też może nie być dokładny.
Ważne aby się dobrze rozwijało i na kolejnym USG był widoczny wzrost.

Postaraj się oszczędzać i przede wszystkim nie dobieraj sobie do głowy, że coś pójdzie nie tak.

reklama
Nie mam doświadczenia, ale zarówno owulacja mogła sie przesunąć, jak i do zagnieżdżenia mogło dość po paru dniach. Na tym etapie obraz USG też może nie być dokładny.
Ważne aby się dobrze rozwijało i na kolejnym USG był widoczny wzrost.

Postaraj się oszczędzać i przede wszystkim nie dobieraj sobie do głowy, że coś pójdzie nie tak.
Następna wizyta 6.12. Wierzę, że ma będzie dobrze. Teraz u mnie bardzo dużo się dzieje, muszę wyluzować i się uspokoić. Aparat usg nie był najlepszej jakości, więc lekarz mnie uspokajał. Za trzy tygodnie zobaczę serduszko.

Następna wizyta 6.12. Wierzę, że ma będzie dobrze. Teraz u mnie bardzo dużo się dzieje, muszę wyluzować i się uspokoić. Aparat usg nie był najlepszej jakości, więc lekarz mnie uspokajał. Za trzy tygodnie zobaczę serduszko.

No to nic tylko czekać i dbać o siebie. Ja już trochę wyluzowalam . Chociaż schizy miałam okropne.

U mnie w razie co na bank cesarka bo mialam juz 2. Wiec tez conajmniej 2 tyg wczesniej czyli poczatkiem lipca.
Moj pierwszy syn mial byc z poczatku stycznia, urodzil sie 3tyg wczesniej 15 grudnia. 2 syn termin byl na 4 czerwca urodzil sie 6 czerwca. 3 syn termin mialam na 9 maja a jest z 14 kwietnia.
Teraz termin na 20.

A kiedy mialas ost cc?

U mnie pierwszy porod sn. Potem cc bo dziecko bylo posladkowo. 3 pprod cc z wyboru plus potem doszlo ze maly ma hipotrofie i problemy zdrowotne wiec czy tak czy owak by bylo. I teraz juz wiekszej mozliwosci nie mam tym bardziej ze moj najmlodszy dzis konczy 7 miesiecy wiec tez cesarka byla dopiero co...

Tak za krotko po cc jestes ale przezyjesz do konca
Ja z synem zaszlAm 6 mscy po cc , powinni ci co Usg dopochwowe ribic , Uk oposcilam hsk crka miala 6 mscy wiec ya druga ciaza juz byla w de

Tez nie jestem na grupie na fb[emoji4]. Mam paranoje ze mi sie w profilu wyświetli i rodzina zobaczy wczesniej niz mam to w planach[emoji12].

Co do porodu, to chcialabym SN, ale nie wiem jak bedzie bo pierwsze było CC.

Chodzą za mną śledzie. Tak bym zjadla[emoji33]. Ogolnie mnie na ryby bierze.

Mnie bulki bulki bulki chleb chleb caly bochen[emoji85][emoji85]

Cześć dziewczyny!
W sobotę zrobiłam test i wyszły 2 kreski, chociaż ta druga taka bledziutka. We wtorek byłam u gina ale ten tylko pokazał na usg czarna kropkę i powiedział że to może być ciąża ale nie musi. Wczoraj zrobiłam betę i dzisiaj wynik 1200. Także jestem w ciąży. Nie wiem czy się bardziej cieszę czy boję ( pomimo że ciąża planowana). Mam już 2 dzieci :córka 15 syn 8, zawsze marzyłam o trójce dzieci ale jakoś zawsze "coś" przeszkadzalo- praca, mieszkanie itp.

No to super maluszek wdomu rodzenstwo pomoze;)

reklama
Do góry