reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ogólnie to bez wskazania lekarza (czyli na własną rękę) odradza się przyjmowanie jakichkolwiek leków w ciąży. Wiem, że Nospa i Paracetamol uważane są za bezpieczne środki do stosowania w ciąży, ale i tak mówi się, że powinny być zalecone przez lekarza (lub chociaż z nim skonsultowane) i przyjmowane wyłącznie w sytuacji "wyższej konieczności".
Mi powiedział, że no-spę mogę ale doraźnie. Magnez b6 za to trzy razy na dobę

Ja nie wiem czy bede rodzila w tym szpitalu co obecnie jestem. Z racji usuniecia miesniaka poprzez CC to naturalnymi silami nic nie pojdzie. Ale wiem,ze lekarza tutaj sa uprzejmi jesli chodzisz do nich na wizyty a nie prywatnie.Kurczatko, ja mam luteine pod jezyk 3x2. Oby bylo tylko lepiej. Moja Mama miala tylozgiecie macicy i o zadnym poronieniu nie bylo mowy (nie ukrywajmy ze 30 lat temu raczej medycyna byla do tylu). Tydzien mlodsza, w sensie zle policzone? Trzeba byc dobrej mysli i do przodu [emoji846]
Dziś mi wychodził 5+5, a na usg 4+6

Po wizycie masakra :( mam tyłozgięcie macicy a więc i większe ryzyko poronienia, pęcherzyk jest młodszy o tydzień, wogóle to mam doła, bo nie ma opcji leżenia u mnie. Kolejna wizyta w Mikołaja. Umrę z nerwów przez te trzy tyg
Też mam tyłozgięcie i lekarz nic mi nie mówił że jest ryzyko poronienia, syn urodził się po terminie i jest zdrowy.

Ja już po jednym poronieniu jestem, a tyłozgięcie pojawiło mi się teraz, prawdopodobnie po porodzie. Martwię się, że pęcherzyk jest mniejszy niż powinien być.
A nie ma szans, że ciąża jest po prostu młodsza niż wstępnie wyliczyłaś? Owulacja mogła się przesunąć czy miałaś monitorowany cykl?

reklama
Do góry