reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Nam to kradnie małej smoczek. Wie ze nie może i dlatego robi to specjalnie. Albo piszczy ze łeb pęka i dumna oznajmia -obudziłam Zuzię 🤦🏻‍♀️ Mam tylko nadzieje ze mi mała nie ogluchnie od tego.

Zosia ma wyjęte 2 szczebelki na razie bo jak miała 3 to wypadła w nocy 🤦🏻‍♀️ A przy łóżeczku jest belka wiec się boimy. Na razie ma 2 to nie wypada (każdemu opowiada ze wypadła z łóżeczka i mama ratowała i ze wolała mamaaa raaaaatuuuuj-No inaczej to jednak brzmiało😅)
Rano mówię do niej idziesz się położyć do mamy? A ona do mnie -nie idę mam swoje fajne łóżeczko 🤣
Czasem tak mnie tekstami zagina ze szok. Wczoraj rano łapie za drzwi sypialni i mówi ze idzie wylaczyc pompę ( moj tak mówi jak idzie wylaczyc od basenu pompę ) albo podchodzi do bramki i mówi ze idzie siku poczekaj zaraz wracam (ja tak mówię) i stoi chwile i mówi wróciłam 🤣🤣🤣

reklama
Nam to kradnie małej smoczek. Wie ze nie może i dlatego robi to specjalnie. Albo piszczy ze łeb pęka i dumna oznajmia -obudziłam Zuzię 🤦🏻‍♀️ Mam tylko nadzieje ze mi mała nie ogluchnie od tego.

Zosia ma wyjęte 2 szczebelki na razie bo jak miała 3 to wypadła w nocy 🤦🏻‍♀️ A przy łóżeczku jest belka wiec się boimy. Na razie ma 2 to nie wypada (każdemu opowiada ze wypadła z łóżeczka i mama ratowała i ze wolała mamaaa raaaaatuuuuj-No inaczej to jednak brzmiało😅)
Rano mówię do niej idziesz się położyć do mamy? A ona do mnie -nie idę mam swoje fajne łóżeczko 🤣
Czasem tak mnie tekstami zagina ze szok. Wczoraj rano łapie za drzwi sypialni i mówi ze idzie wylaczyc pompę ( moj tak mówi jak idzie wylaczyc od basenu pompę ) albo podchodzi do bramki i mówi ze idzie siku poczekaj zaraz wracam (ja tak mówię) i stoi chwile i mówi wróciłam 🤣🤣🤣
Ale pięknie mówi... U nas dużo po swojemu... Ja bach, papa mama brum, mama am, ja siii, papa bzim i puf puf(jak coś robi w garażu)... Kurcze to zaczynam się martwić

Ale pięknie mówi... U nas dużo po swojemu... Ja bach, papa mama brum, mama am, ja siii, papa bzim i puf puf(jak coś robi w garażu)... Kurcze to zaczynam się martwić
Moja nadaje jak katarynka połączona z papuga. 😅
A najlepiej ze bierze zapalniczkę i mówi ze idzie zapalić papierosa 😳🙄(chyba wzięła to od babci i dziadka)
Powtarza wierszyki i czesc tez zapamiętała. Właśnie mierzy mi brzuch centymetrem i mówi ze mam 26🤣
Ponoć chłopcy mówią później. Koleżanki syn młodszy jest o 5 tyg i dopiero zaczal mówić dziadzia. Inna koleżanka z która mamy 7 dni różnicy to jej syn tez zbytnio nie mówi i była u pediatry to powiedziała żeby czekać do bilansu 2 latka i ewentualnie wtedy do logopedy się poradzić

Moja nadaje jak katarynka połączona z papuga. 😅
A najlepiej ze bierze zapalniczkę i mówi ze idzie zapalić papierosa 😳🙄(chyba wzięła to od babci i dziadka)
Powtarza wierszyki i czesc tez zapamiętała. Właśnie mierzy mi brzuch centymetrem i mówi ze mam 26🤣
Ponoć chłopcy mówią później. Koleżanki syn młodszy jest o 5 tyg i dopiero zaczal mówić dziadzia. Inna koleżanka z która mamy 7 dni różnicy to jej syn tez zbytnio nie mówi i była u pediatry to powiedziała żeby czekać do bilansu 2 latka i ewentualnie wtedy do logopedy się poradzić
No to chyba też się musimy wybrać do logopedy... Chyba że faktycznie potrzebuje jeszcze trochę czasu może wczesniactwo ma tu też coś do rzeczy 🤷🏼‍♀️

Brata syn tez późno zaczal mówić ale w wieku 2 lat grał już na ps4😳 teraz ma 3 latka i mówi ale do nich do innych się wstydzi chyba 🤷🏻‍♀️ A od Zosi ucieka j nie chce się z nią bawić 😒

Nie martw się. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, zobaczysz, że tych słów z dnia na dzień będzie coraz więcej i więcej, u nas tez nie x jest jakiś turbo gaduła ale widać, że z dnia na dzień tych słów jest coraz to więcej.

No to ile akurat Zosia mówi w tym wieku to się raczej rzadko zdarza... Dwulatek powinien mówić po dwa słowa. "Mama am" i "mama brum" to są dwa słowa.
Mojemu też daleko do takich pełnych zdań jak mówi Zosia, ale z 3-4 słowa naraz powie. Ale tak jak mówię, w normie jest jak dwulatek mówi "zdaniami" dwuwyrazowymi.

No to ile akurat Zosia mówi w tym wieku to się raczej rzadko zdarza... Dwulatek powinien mówić po dwa słowa. "Mama am" i "mama brum" to są dwa słowa.
Mojemu też daleko do takich pełnych zdań jak mówi Zosia, ale z 3-4 słowa naraz powie. Ale tak jak mówię, w normie jest jak dwulatek mówi "zdaniami" dwuwyrazowymi.
Jasne kazde w swoim tempie zaczyna. Moja to nawet nie wiem kiedy się tak rozchulala🤦🏻‍♀️
Ciekawe jak Zuzia będzie, ale już widzę ze jest inna od Zosi wiec tez może później mówić

reklama
A jak z nocnikiem u was ? Ktoś działa już ? My pare razy posadzilismy ale parła strasznie jak robila siku i odpuściliśmy na jakiś czas.
Teraz mówię do niej Zosiu zrobiłaś kupę? Trzeba zmienić pampi bo pupa będzie bolała.
A ta do mnie potrafi wypalić -mama zostaw nie zmieniaj nie potrzebuje 🤣 (A kupa jest🙈)🙇🏻‍♀️

Do góry