reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Nam to kradnie małej smoczek. Wie ze nie może i dlatego robi to specjalnie. Albo piszczy ze łeb pęka i dumna oznajmia -obudziłam Zuzię 🤦🏻‍♀️ Mam tylko nadzieje ze mi mała nie ogluchnie od tego.

Zosia ma wyjęte 2 szczebelki na razie bo jak miała 3 to wypadła w nocy 🤦🏻‍♀️ A przy łóżeczku jest belka wiec się boimy. Na razie ma 2 to nie wypada (każdemu opowiada ze wypadła z łóżeczka i mama ratowała i ze wolała mamaaa raaaaatuuuuj-No inaczej to jednak brzmiało😅)
Rano mówię do niej idziesz się położyć do mamy? A ona do mnie -nie idę mam swoje fajne łóżeczko 🤣
Czasem tak mnie tekstami zagina ze szok. Wczoraj rano łapie za drzwi sypialni i mówi ze idzie wylaczyc pompę ( moj tak mówi jak idzie wylaczyc od basenu pompę ) albo podchodzi do bramki i mówi ze idzie siku poczekaj zaraz wracam (ja tak mówię) i stoi chwile i mówi wróciłam 🤣🤣🤣

reklama
Nam to kradnie małej smoczek. Wie ze nie może i dlatego robi to specjalnie. Albo piszczy ze łeb pęka i dumna oznajmia -obudziłam Zuzię 🤦🏻‍♀️ Mam tylko nadzieje ze mi mała nie ogluchnie od tego.

Zosia ma wyjęte 2 szczebelki na razie bo jak miała 3 to wypadła w nocy 🤦🏻‍♀️ A przy łóżeczku jest belka wiec się boimy. Na razie ma 2 to nie wypada (każdemu opowiada ze wypadła z łóżeczka i mama ratowała i ze wolała mamaaa raaaaatuuuuj-No inaczej to jednak brzmiało😅)
Rano mówię do niej idziesz się położyć do mamy? A ona do mnie -nie idę mam swoje fajne łóżeczko 🤣
Czasem tak mnie tekstami zagina ze szok. Wczoraj rano łapie za drzwi sypialni i mówi ze idzie wylaczyc pompę ( moj tak mówi jak idzie wylaczyc od basenu pompę ) albo podchodzi do bramki i mówi ze idzie siku poczekaj zaraz wracam (ja tak mówię) i stoi chwile i mówi wróciłam 🤣🤣🤣
Ale pięknie mówi... U nas dużo po swojemu... Ja bach, papa mama brum, mama am, ja siii, papa bzim i puf puf(jak coś robi w garażu)... Kurcze to zaczynam się martwić

Ale pięknie mówi... U nas dużo po swojemu... Ja bach, papa mama brum, mama am, ja siii, papa bzim i puf puf(jak coś robi w garażu)... Kurcze to zaczynam się martwić
Moja nadaje jak katarynka połączona z papuga. 😅
A najlepiej ze bierze zapalniczkę i mówi ze idzie zapalić papierosa 😳🙄(chyba wzięła to od babci i dziadka)
Powtarza wierszyki i czesc tez zapamiętała. Właśnie mierzy mi brzuch centymetrem i mówi ze mam 26🤣
Ponoć chłopcy mówią później. Koleżanki syn młodszy jest o 5 tyg i dopiero zaczal mówić dziadzia. Inna koleżanka z która mamy 7 dni różnicy to jej syn tez zbytnio nie mówi i była u pediatry to powiedziała żeby czekać do bilansu 2 latka i ewentualnie wtedy do logopedy się poradzić

Moja nadaje jak katarynka połączona z papuga. 😅
A najlepiej ze bierze zapalniczkę i mówi ze idzie zapalić papierosa 😳🙄(chyba wzięła to od babci i dziadka)
Powtarza wierszyki i czesc tez zapamiętała. Właśnie mierzy mi brzuch centymetrem i mówi ze mam 26🤣
Ponoć chłopcy mówią później. Koleżanki syn młodszy jest o 5 tyg i dopiero zaczal mówić dziadzia. Inna koleżanka z która mamy 7 dni różnicy to jej syn tez zbytnio nie mówi i była u pediatry to powiedziała żeby czekać do bilansu 2 latka i ewentualnie wtedy do logopedy się poradzić
No to chyba też się musimy wybrać do logopedy... Chyba że faktycznie potrzebuje jeszcze trochę czasu może wczesniactwo ma tu też coś do rzeczy 🤷🏼‍♀️

Brata syn tez późno zaczal mówić ale w wieku 2 lat grał już na ps4😳 teraz ma 3 latka i mówi ale do nich do innych się wstydzi chyba 🤷🏻‍♀️ A od Zosi ucieka j nie chce się z nią bawić 😒

Nie martw się. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, zobaczysz, że tych słów z dnia na dzień będzie coraz więcej i więcej, u nas tez nie x jest jakiś turbo gaduła ale widać, że z dnia na dzień tych słów jest coraz to więcej.

No to ile akurat Zosia mówi w tym wieku to się raczej rzadko zdarza... Dwulatek powinien mówić po dwa słowa. "Mama am" i "mama brum" to są dwa słowa.
Mojemu też daleko do takich pełnych zdań jak mówi Zosia, ale z 3-4 słowa naraz powie. Ale tak jak mówię, w normie jest jak dwulatek mówi "zdaniami" dwuwyrazowymi.

No to ile akurat Zosia mówi w tym wieku to się raczej rzadko zdarza... Dwulatek powinien mówić po dwa słowa. "Mama am" i "mama brum" to są dwa słowa.
Mojemu też daleko do takich pełnych zdań jak mówi Zosia, ale z 3-4 słowa naraz powie. Ale tak jak mówię, w normie jest jak dwulatek mówi "zdaniami" dwuwyrazowymi.
Jasne kazde w swoim tempie zaczyna. Moja to nawet nie wiem kiedy się tak rozchulala🤦🏻‍♀️
Ciekawe jak Zuzia będzie, ale już widzę ze jest inna od Zosi wiec tez może później mówić

reklama
A jak z nocnikiem u was ? Ktoś działa już ? My pare razy posadzilismy ale parła strasznie jak robila siku i odpuściliśmy na jakiś czas.
Teraz mówię do niej Zosiu zrobiłaś kupę? Trzeba zmienić pampi bo pupa będzie bolała.
A ta do mnie potrafi wypalić -mama zostaw nie zmieniaj nie potrzebuje 🤣 (A kupa jest🙈)🙇🏻‍♀️

Do góry