reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

u nas w sumie podobne zabawki. Ale zauważyłam ze lepiej się bawi jak ma np 1 czy 2 i po jakimś czasie jej się zamienia na inna.
lepsze zainteresowanie. Lyzeczka silikonowa jest najlepszym gryzakiem 🤣(oczywiście tylko w krzesełku pod nadzorem jak Np muszę sobie zrobić śniadanie )
Pilot telefon masakra 🙈 ostatnio nawet dojrzała jak z pod poduszki wystawał róg tel i od razu wielki uśmiech 🤣
Pewnie dlatego ze często z tatusiem rozmawiamy przez kamerę.
male grzechotki to chyba najlepsza zabawka. Tak żeby mogła dobrze złapać i uderzając o coś hałasuje 🙈 albo szeleszczące. Lubi tez takiego jakby króliczka z canpol bo może go zjeść bo ma plastikowe kolka, szeleszczące uszka i delikatnie grzechoczę, to było najlepiej wydane 10zl😂Wczoraj kupiłam jej książeczkę ta taka śliska to ja zjada ( nie wiem jak ja nazwać. Jest z czegos takiego jak kółko do pływania 😂)
A i mamy taka pompowana matę z woda i pływającymi rybkami to czasem fajnie sobie łapie i puka w nie ręka.
w łóżeczku dalej króluje zjadanie karuzeli, a na przewijaku panienka częstuje się pampersami.
Ponoc najlepsza zabawka dla dzieci jest silikonowy pędzel z kuchni ale nie próbowałam
Śliczna córeczka ❤️❤️

reklama
dzieczyny jakie zabawki dajecie dzieciom po ty 6 miesiacu, bo u nas to same gryzaki, jakies grajace misie, miekkie klocki o natalka widze sie nimi nudzi, macie cos do polecenia?
U nas się sprawdzają: piłeczki sensoryczne o różnych kształtach, szeleszcząca książeczka, grzechotki które piszczą, silikonowe przylepne żabki (na oknie przylepiam i nad przewijakiem na kaflach) - ciągle je zdejmuje z przyssawek 😃. Zrobiłam jeszcze sensoryczne butelki Montessori (z brokatem).
Ale. Największe zainteresowanie budzą: nogi mamy i taty, krzesełko do karmienia, robot odkurzacz, pędzelek i łopatka silikonowe, stół w kuchni, słuchawki, ładowarka 😃 jak mu pokazać słuchawki albo ładowarkę, to pełza i do drugiego pokoju by tylko złapać 😃
Więc nowych zabawek nie kupujemy w ogóle, wszystko co jest w domu jest najbardziej ciekawym.
Niedawno oglądaliśmy leżąc na brzuchu jak pralka pierze - 10-15 minut ciszy 😁😁😁

Posłuchajcie tego 😂 po kąpieli przy której płakała jak ja wycierałam ubierałam. Zjadła butle i nabrała mocy 😂🙈

inaczej nie udało się tu dodać
Dobrze wiedzieć, że nie jesteśmy sami 😃😃😃 ale mi się wydaje, że nasz synek jeszcze głośniej krzyczy i piszczy 🙈
Nie wiem, podobno dzieci poznają swój głos cały czas, dlatego tak wokalizują 😀

Dobrze wiedzieć, że nie jesteśmy sami 😃😃😃 ale mi się wydaje, że nasz synek jeszcze głośniej krzyczy i piszczy 🙈
Nie wiem, podobno dzieci poznają swój głos cały czas, dlatego tak wokalizują 😀

Tyle ze to było przed spaniem Haha to mi ręce opadły już myślałam ze nie ma szans na spanie tylko będzie się tak drzeć 🙈 po godzinie wkoncu zasnęła przy cycku 😅

Nasz też często przed snem wariuje a tu nagle zasypia gdzie zupełnie się na to nie zanosiło 😲

Dziewczyny, czy którejś dziecię krzyżuje nóżki w wyproście? Ja czytałam u Mamy Fizjoterapeuty że to nic dobrego a kilka dni potem Mikel zaczął tak robić 🤦🏼‍♀️ normalnie samospełniająca się przepowiednia... No i się martwię o niego :( wygląda to tak jak na załączonych zdjęciach, jak leży na brzuszku to też krzyżuje :(

Załączniki

• Screenshot_2021-02-04-13-26-44-501_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-04-13-26-44-501_com.miui.gallery.jpg
    516,4 KB · Wyświetleń: 92
  • Screenshot_2021-02-04-13-26-41-256_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-04-13-26-41-256_com.miui.gallery.jpg
    348,1 KB · Wyświetleń: 96
  • Screenshot_2021-02-04-13-26-38-270_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-04-13-26-38-270_com.miui.gallery.jpg
    355,2 KB · Wyświetleń: 91
Nasz też często przed snem wariuje a tu nagle zasypia gdzie zupełnie się na to nie zanosiło 😲

Dziewczyny, czy którejś dziecię krzyżuje nóżki w wyproście? Ja czytałam u Mamy Fizjoterapeuty że to nic dobrego a kilka dni potem Mikel zaczął tak robić 🤦🏼‍♀️ normalnie samospełniająca się przepowiednia... No i się martwię o niego :( wygląda to tak jak na załączonych zdjęciach, jak leży na brzuszku to też krzyżuje :(

Ale śliczny 😍

Zosia tak nie robi bo ciagle kopie nogami. Jak jest na brzuszku to tez sobie tupta. A na plecach to czasem mam wrażenie ze te nogi będą na żyrandolu kiedyś 😂
Poszukaj może są jakieś ćwiczenia jak to nie jest ok

reklama
dzieczyny jakie zabawki dajecie dzieciom po ty 6 miesiacu, bo u nas to same gryzaki, jakies grajace misie, miekkie klocki o natalka widze sie nimi nudzi, macie cos do polecenia?
To jest nasze top 5 😁 teściowie kupili starszym wnukom zestaw tych plastikowych kręgli co tu widac jeden różowy (Kostek zajumał 😅) i to słuchajcie jest hit, potrafi pół dnia tym chodzić w rączce lizać, podgryzać itd😁

Do góry