reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

HEJ @Martitta88 ! też tęskniłam 😁
Kochana nie martw się tym, my pierwsze posiłki dawaliśmy Kostkowi jak siedział na kolanach u nas i miał stabilny podpór plecków i nóżek, miał 6mi chyba tydzień lub dwa, teraz go wsadzam w krzesełko i za plecami kladę zwinięty w rulon ręcznik tak, ze otula go też po bokach i jedziemy z koksem 😁
Nadal sie nie obraca sam na plecy a za dwa tyg stuka nam 8! Także na spokojnie, każdy ma swoje tempo 😉
Uważajcie tam na siebie😘

reklama
Dziewczyny jak nauczyłyście pić dzieci z b box czy w ogóle ze słomki? Bo ja nie mam kompletnie pomysłu, Kostek szarpie tą słomkę zębami...🤣

Ja na pewno idę na rok wychowawczego, bo nawet jakbym chciała wracać do pracy, to nie mam z kim małego zostawić. Skończy 2 lata pójdzie do żłobka, wcześniej ni

Dziewczyny jak nauczyłyście pić dzieci z b box czy w ogóle ze słomki? Bo ja nie mam kompletnie pomysłu, Kostek szarpie tą słomkę zębami...🤣
natalka tez głownie gryzak ma :) ale tez pije, najpierw jej dałam butlę i podmieniłam szybko w trakcie picia na rurkę i zaciągnęła, ale można tez dać kartonik z soczkiem ze słomką i nacisnąć

natalka tez nie siedziała jak przyszedł czas na karmienie i zalecali mi tak jak niunia zrobiła czyli na kolanach dziecko trzymac i podeprzec plecki albo wrecz w lezaczku, ale ja zdecydowałam sie od razu na krzesełko i kupiłam za 15 zł w ikei taki wypełniacz do krzesełka antilop, zeby sie nie kiwała i na te kilka minut ja sadzałam, bo ona dosłownie polize troch i traci zainteresowanie, teraz, po 3 tygodniach jest troszke lepiej, 1 słoiczek je na 3 razy...w tym oczywiscie rozmazane wszystko wszedzie, wiec w zoładku nie wiele :) no ale ma próbowac smaków nowych. troche sama robie przeciery a troche słoiki daje, kazali mi minimum 2 dni dawac jeden składnik, wiec powoli to idzie, zaczełam jej dawac juz jedzonko 2x dziennie-rano owocki a póżnej warzywko ale pediatra mnie opieprzył, wiec znów 1x dziennie daje tylko jeden składnik, co 2 dni nowy. teraz juz bede podawac dwu składnikowe, a w przyszłym tygodniu zupkę chcę ugotować, po miesiącu chcę tez wieksze kawałki jej dac, bo teraz jak dałam z malusieńkimi kawałkami/9starte na najdrobniejszej tarce) to wszystkie te kawałki w pielusze wylądowały...jeszcze te jelitka sobie nie poradziły, więc tylko te papki i jeszcze jej czasami dodaje płatki jaglane lub ryzowe

dzieczyny jakie zabawki dajecie dzieciom po ty 6 miesiacu, bo u nas to same gryzaki, jakies grajace misie, miekkie klocki o natalka widze sie nimi nudzi, macie cos do polecenia?

Moja mała z bbox od razu załapała jak się pije. Ale z niej taki śmieszek ze bierze wodę do buzi i gada z nią wypluwając 🙈 przy jedzeniu daje jej wodę z doidy cup. Czasem na koniec (jak i tak jest mokra) daje jej do raczki i myśle pewnie wyleje wszystko na siebie a ona mnie wtedy zaskakuje i pije po troszkę 😳 oczywiście innym razem wylewa 🤣
Rozszerzanie zaczęłam jakoś chwile przed skończonym 6m ale średnio jej smakuje. Dzisiaj słoiczek marchewka ze słodkim ziemniakiem to wcinala jak nie wiem :)
Co do obrotów to zdazyla przed skończonym 6m i teraz jak szalona się kręci na brzuch i plecy (a matka się martwiła) na brzuchu od jakiegoś czasu pełza do tylu a teraz zauważyłam ze zaczyna się podciągać w przód. Czasem pupa w gorze wiec chyba tez się na raczkowanie szykuje.
W krzesełku nie siedzi-leci do przodu😅- ale mamy rozkładane wiec jest na pół leżąco, tak żeby główka nie była przechylona do przodu i jedzonko daje jej bardziej papkowate/wodniste. Bo gdzies czytałam ze tak trzeba jak dziecko nie siedzi.

Co do łóżka, to kupiłam barierkę składana i jak biorę mała do łóżka to biorę ja od tej barierki, wtedy wiem ze nie spadnie, a tez inaczej się śpi jak nie jest w środku. Fajna jest bo tak to jest złożona a w nocy jak ja biorę to bez problemu jedna ręka rozkładam.

jutro małej chyba ugotuje zupkę ze znanych warzyw (pietruszka seler marchew ziemniak kalafior) ale tym razem spróbuje z zielem angielskim i liściem laurowym bo słyszałam ze można to może lepiej jej posmakuje🙈
I może dodam trochę kaszy mamy żeby zobaczyć czy jest reakcja na gluten.

kiedy zaczęłyście wprowadzać owoce i proponować dwa posiłki ?

dzieczyny jakie zabawki dajecie dzieciom po ty 6 miesiacu, bo u nas to same gryzaki, jakies grajace misie, miekkie klocki o natalka widze sie nimi nudzi, macie cos do polecenia?

u nas w sumie podobne zabawki. Ale zauważyłam ze lepiej się bawi jak ma np 1 czy 2 i po jakimś czasie jej się zamienia na inna.
lepsze zainteresowanie. Lyzeczka silikonowa jest najlepszym gryzakiem 🤣(oczywiście tylko w krzesełku pod nadzorem jak Np muszę sobie zrobić śniadanie )
Pilot telefon masakra 🙈 ostatnio nawet dojrzała jak z pod poduszki wystawał róg tel i od razu wielki uśmiech 🤣
Pewnie dlatego ze często z tatusiem rozmawiamy przez kamerę.
male grzechotki to chyba najlepsza zabawka. Tak żeby mogła dobrze złapać i uderzając o coś hałasuje 🙈 albo szeleszczące. Lubi tez takiego jakby króliczka z canpol bo może go zjeść bo ma plastikowe kolka, szeleszczące uszka i delikatnie grzechoczę, to było najlepiej wydane 10zl😂Wczoraj kupiłam jej książeczkę ta taka śliska to ja zjada ( nie wiem jak ja nazwać. Jest z czegos takiego jak kółko do pływania 😂)
A i mamy taka pompowana matę z woda i pływającymi rybkami to czasem fajnie sobie łapie i puka w nie ręka.
w łóżeczku dalej króluje zjadanie karuzeli, a na przewijaku panienka częstuje się pampersami.
Ponoc najlepsza zabawka dla dzieci jest silikonowy pędzel z kuchni ale nie próbowałam

Załączniki

• 32B4BAEB-4CB5-48AB-8A9A-08964EFD2743.jpeg
    32B4BAEB-4CB5-48AB-8A9A-08964EFD2743.jpeg
    928,1 KB · Wyświetleń: 76
  • DD5AF74E-39BA-405E-9153-D1CCA482C81D.png
    DD5AF74E-39BA-405E-9153-D1CCA482C81D.png
    124,4 KB · Wyświetleń: 78
reklama
u nas w sumie podobne zabawki. Ale zauważyłam ze lepiej się bawi jak ma np 1 czy 2 i po jakimś czasie jej się zamienia na inna.
lepsze zainteresowanie. Lyzeczka silikonowa jest najlepszym gryzakiem 🤣(oczywiście tylko w krzesełku pod nadzorem jak Np muszę sobie zrobić śniadanie )
Pilot telefon masakra 🙈 ostatnio nawet dojrzała jak z pod poduszki wystawał róg tel i od razu wielki uśmiech 🤣
Pewnie dlatego ze często z tatusiem rozmawiamy przez kamerę.
male grzechotki to chyba najlepsza zabawka. Tak żeby mogła dobrze złapać i uderzając o coś hałasuje 🙈 albo szeleszczące. Lubi tez takiego jakby króliczka z canpol bo może go zjeść bo ma plastikowe kolka, szeleszczące uszka i delikatnie grzechoczę, to było najlepiej wydane 10zl😂Wczoraj kupiłam jej książeczkę ta taka śliska to ja zjada ( nie wiem jak ja nazwać. Jest z czegos takiego jak kółko do pływania 😂)
A i mamy taka pompowana matę z woda i pływającymi rybkami to czasem fajnie sobie łapie i puka w nie ręka.
w łóżeczku dalej króluje zjadanie karuzeli, a na przewijaku panienka częstuje się pampersami.
Ponoc najlepsza zabawka dla dzieci jest silikonowy pędzel z kuchni ale nie próbowałam
Czyli Twoja córka też próbuje uciec z przewijaka? ja to już czasami zamiast się z nią szarpać to na podłodze przewijam... :) śliczny Bąbelek!

Do góry