reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

w zaawansowanej ciąży, na stojaco, w wannie nogi golilam. nie bardzo już ani kucnac ani się wygiąć... i scielam sobie golarką skórę nad lewą kostką 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Uffaaa[emoji25][emoji25]poczytam o tym ...

To straszne a pappa ci wyszlo ok? Ja we 2 ciazach robilam nifty teraz tez zribie
Nie robiłam bo ciąża była wzorowa praktycznie, byłam młoda (no dalej jestem) ale głupia i niedoświadczona i się nie dopominałam, ale nic by to nie zmieniło, bo jak nie wiesz gdzie szukać to żadne badanie nie wykryje, teraz jak wiemy to będziemy celować badaniem w ten konkretny gen FOXG1. Problemy z synem zaczęły się koło 3-4 miesiąca, wcześniej rozwijał się pozornie prawidłowo. Zresztą znalezienie przyczyny nie było proste, wykrywa to tylko jedno badanie w dodatku bez refundacji za 6 tysięcy. Ale jest to już badanie badające wszystkie znane nauce geny.

Nie robiłam bo ciąża była wzorowa praktycznie, byłam młoda (no dalej jestem) ale głupia i niedoświadczona i się nie dopominałam, ale nic by to nie zmieniło, bo jak nie wiesz gdzie szukać to żadne badanie nie wykryje, teraz jak wiemy to będziemy celować badaniem w ten konkretny gen FOXG1. Problemy z synem zaczęły się koło 3-4 miesiąca, wcześniej rozwijał się pozornie prawidłowo. Zresztą znalezienie przyczyny nie było proste, wykrywa to tylko jedno badanie w dodatku bez refundacji za 6 tysięcy. Ale jest to już badanie badające wszystkie znane nauce geny.

Nifty maja duzy program.... sporo kosztuja ale warto
Przykro mi sytuacji a jest to chociax ile ulecxalne?

Przeczytalam pare zdan .. a to po porodzie wszy ok bylo dopiero potem wykrycie ?
Do 3 miesiąca rozwijał się normalnie poza tym, że cały czas bardzo mocno płakał, po 20h na dobę aż do bezdechów, ale leczyli go na kolki, później główka wypadła z siatki centylowej, on chlustał mlekiem, nie rozwijał się, miał problemy z napięciem mięśniowym. W 5 miesiącu dostał napadu padaczkowego, trafiliśmy do szpitala bo był bez kontaktu z otoczeniem 36h nie reagował na nic - no i tak się zaczęło. Po porodzie 10 apgar, 4 dni w szpitalu i do domu jak ze zdrowym dzieckiem..

Rozumiem.. a syn ile ma teraz?

reklama
Do 3 miesiąca rozwijał się normalnie poza tym, że cały czas bardzo mocno płakał, po 20h na dobę aż do bezdechów, ale leczyli go na kolki, później główka wypadła z siatki centylowej, on chlustał mlekiem, nie rozwijał się, miał problemy z napięciem mięśniowym. W 5 miesiącu dostał napadu padaczkowego, trafiliśmy do szpitala bo był bez kontaktu z otoczeniem 36h nie reagował na nic - no i tak się zaczęło. Po porodzie 10 apgar, 4 dni w szpitalu i do domu jak ze zdrowym dzieckiem..

Jej wspolczuje stresu[emoji25][emoji25][emoji25]tak naprawde widzisz cala ciaze super porod tez a dopiero potem wszystjo wychodzi na jaw...

Nifty tez nie wszystjo wybadaja... to popristu zycie ... trzeva tylko wierzyc ze bedzue wszystjo ok rozwoj psycho motoryczny

Do góry