reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

w zaawansowanej ciąży, na stojaco, w wannie nogi golilam. nie bardzo już ani kucnac ani się wygiąć... i scielam sobie golarką skórę nad lewą kostką 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Uffaaa[emoji25][emoji25]poczytam o tym ...

To straszne a pappa ci wyszlo ok? Ja we 2 ciazach robilam nifty teraz tez zribie
Nie robiłam bo ciąża była wzorowa praktycznie, byłam młoda (no dalej jestem) ale głupia i niedoświadczona i się nie dopominałam, ale nic by to nie zmieniło, bo jak nie wiesz gdzie szukać to żadne badanie nie wykryje, teraz jak wiemy to będziemy celować badaniem w ten konkretny gen FOXG1. Problemy z synem zaczęły się koło 3-4 miesiąca, wcześniej rozwijał się pozornie prawidłowo. Zresztą znalezienie przyczyny nie było proste, wykrywa to tylko jedno badanie w dodatku bez refundacji za 6 tysięcy. Ale jest to już badanie badające wszystkie znane nauce geny.

Nie robiłam bo ciąża była wzorowa praktycznie, byłam młoda (no dalej jestem) ale głupia i niedoświadczona i się nie dopominałam, ale nic by to nie zmieniło, bo jak nie wiesz gdzie szukać to żadne badanie nie wykryje, teraz jak wiemy to będziemy celować badaniem w ten konkretny gen FOXG1. Problemy z synem zaczęły się koło 3-4 miesiąca, wcześniej rozwijał się pozornie prawidłowo. Zresztą znalezienie przyczyny nie było proste, wykrywa to tylko jedno badanie w dodatku bez refundacji za 6 tysięcy. Ale jest to już badanie badające wszystkie znane nauce geny.

Nifty maja duzy program.... sporo kosztuja ale warto
Przykro mi sytuacji a jest to chociax ile ulecxalne?

Przeczytalam pare zdan .. a to po porodzie wszy ok bylo dopiero potem wykrycie ?
Do 3 miesiąca rozwijał się normalnie poza tym, że cały czas bardzo mocno płakał, po 20h na dobę aż do bezdechów, ale leczyli go na kolki, później główka wypadła z siatki centylowej, on chlustał mlekiem, nie rozwijał się, miał problemy z napięciem mięśniowym. W 5 miesiącu dostał napadu padaczkowego, trafiliśmy do szpitala bo był bez kontaktu z otoczeniem 36h nie reagował na nic - no i tak się zaczęło. Po porodzie 10 apgar, 4 dni w szpitalu i do domu jak ze zdrowym dzieckiem..

Rozumiem.. a syn ile ma teraz?

reklama
Do 3 miesiąca rozwijał się normalnie poza tym, że cały czas bardzo mocno płakał, po 20h na dobę aż do bezdechów, ale leczyli go na kolki, później główka wypadła z siatki centylowej, on chlustał mlekiem, nie rozwijał się, miał problemy z napięciem mięśniowym. W 5 miesiącu dostał napadu padaczkowego, trafiliśmy do szpitala bo był bez kontaktu z otoczeniem 36h nie reagował na nic - no i tak się zaczęło. Po porodzie 10 apgar, 4 dni w szpitalu i do domu jak ze zdrowym dzieckiem..

Jej wspolczuje stresu[emoji25][emoji25][emoji25]tak naprawde widzisz cala ciaze super porod tez a dopiero potem wszystjo wychodzi na jaw...

Nifty tez nie wszystjo wybadaja... to popristu zycie ... trzeva tylko wierzyc ze bedzue wszystjo ok rozwoj psycho motoryczny

Do góry